Sök till Jönsbergska

Skolvalet 2018

Vi på Jönsbergska Idrottsskolan kommer att genomföra ett av Sveriges största demokratiprojekt.

Skolval är vad det låter som, ett val på en skola som ger elever chansen att ta ställning genom att rösta på ett parti. Efteråt räknas rösterna och ett valresultat släpps. Över en halv miljon elever fick 2014 möjligheten att rösta i senaste Skolval. Projektet vänder sig framförallt till dig i årskurs 7-9 och gymnasiet.

Alla anmälda skolor får material för att hålla sitt val, som till exempel valsedlar. Genom Skolval får ni reda på hur ett val går till och chansen att rösta. Men Skolval är mer än valdagen. På många skolor ordnas aktiviteter som debatter, temadagar och studiebesök. Skolval är er chans att undersöka demokratin.

Skolval 2018 drivs av Sveriges Elevkårer, Sveriges Elevråd, Europeiska Ungdomsparlamentet Sverige och Ung Media Sverige på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Valmyndigheten och Skolverket är samarbetsmyndigheter.

Alla So-lärare på skolan kommer att starta upp med samhällskunskap och arbeta med de delar som berör Individer och gemenskaper, Information och kommunikation, Rättigheter och rättsskipning, Samhällsresurser och fördelning samt Beslutsfattande och politiska idéer.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Per Blomberg