Sök till Jönsbergska

Mejl, OneDrive och Nova

Jönsbergska Idrottsskolans IT-struktur ser ut på följande sätt:

Instruktion mejl Jönsbergska

Hemsidan

På hemsidan www.jonsbergska.se samlas viktig information. Där presenteras även aktuella nyheter tillsammans med information om skolan.

Det finns ett provschema för varje årskurs under menyfliken provschema. Målsättningen är att alla prov och större inlämningsuppgifter ska läggas ut där för varje årskurs.
Varje vecka läggs ett veckobrev ut för varje årskurs. Veckobreven innehåller information om läxor, kommande aktiviteter och annat som rör respektive årskurs. Du hittar veckobreven under veckobrev i menyn.

Nova

Nova är ett egenproducerat system som innehåller närvarohantering, lokala pedagogiska planer och individuella utvecklingsplaner. Systemet används för att underlätta och synliggöra bedömningen av elevernas kunskaper enligt kunskapskraven. Du hittar Nova under adressen jonsbergska punkt se snedstreck nova.

Mejl, OneDrive och officeprogrammen

Skolan har en egen portal i Office365. Där finns en personlig mejl som är enligt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. När eleven börjar på skolan får hon eller han sina inloggningsuppgifter. 

I Office365 finns även OneDrive. OneDrive innehåller smidiga funktioner för att kunna dela filer mellan elever och elever samt mellan elever och lärare. Vidare finns det onlineversioner av Word, Excel och Powerpoint som står eleverna fritt att använda. Det behövs alltså inga installerade Officeprogram för att kunna använda dessa funktioner. 

Du kan logga in direkt på mejlen här. 

Utbildning

Varje läsår utbildas alla elever i år 4-9 i att använda skolans datasystem under den första temaveckan. Den inträffar oftast i september varje år. Övriga frågor om IT-strukturen kan i första hand besvaras av respektive handledare och i andra hand av IT-ansvariga (Per Blomberg och Patrik Andersson).

Senast ändrad 2015-02-11
Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Per Blomberg