Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 15 år 7

Hej alla elever och föräldrar

Denna vecka har det varit temavecka. Eleverna har bland annat hållit tal på engelska inför hela sin klass. Under ett antal minuter fick barnen prata om något som det brinner för eller har stor kunskap kring samt som de tycker är viktigt att förändra i samhället eller världen. Starkt jobbat allihop.

I övrigt har det varit arbete med moderna språk och innebandyturnering samt att prova på Crossfit. Det senaste var populärt hos många.

Nästa vecka är det påsklovsledigt! Hoppas alla får en trevlig vecka

Viktiga datum

Föräldraråd, onsdagen den 24/4 kl. 18.30
25/4 prov i NO kemins grunder
Sommaravslutning S:t Olai kyrka onsdagen den 12/6 kl. 10.00

Vänliga hälsningar era handledare!

Vecka 15 år 6

Hej elever och föräldrar!

Äntligen är det dags för påsklov! Det är barnen verkligen värda efter en intensiv vecka med nationella prov i engelska och språktema resten av tiden. De har jobbat jättebra och även fått möjlighet att prova på det franska språket.

Från Agneta:

Jag, Agneta vill passa på att tacka för den här tiden på Jönsbergska. Det har varit roligt att lära känna era barn och det är mycket som jag kommer att sakna härifrån men istället för jag möjlighet att undervisa mera franska och samarbeta med andra skolor i Europa genom Erasmusprojektet. Jag fick som en bra avslutning med era barn möjlighet att få berätta och lära ut lite för eleverna om det franska språket, var man talar det och varför man lär sig. Det var kul och jag hoppas de väljer franska som nybörjarspråk på gymnasiet när det blir dags!

Uteperioden på idrotten börjar inom kort. Schemat för uteidrotten hittar du under dokument->schema.

Prao 13-14 maj

Eleverna har fått varsin praolapp samt ett säkerhetsformulär. Det är väldigt viktigt att vi får in dessa innan praon äger rum. Datum för prao är 13-14 maj. Senast den 6 maj vill vi ha tillbaka en undertecknad praolapp. Säkerhetsformuläret är även mejlat till eleverna. Om lappen har kommit bort, skriv ut från mejlen och lämna in. Tack på förhand!

Meddelande från föräldragruppen i klass 6A:

För två veckor sedan hade vi en övernattningsaktivitet tillsammans med barnen, där vi åt pizza, hade samarbetsövningar, filmvisning och fria aktiviteter. Barnen är så fina mot varandra och det var en fröjd att få spendera kvällen med dem. Inga problem under kvällen, med att ställa iordning sovplatsen eller att städa efteråt. Det är väldigt fina barn vi har i klassen. När alla har betalat kommer överskottet från övernattningen bli 2.745 kronor. Ni som inte har betalat sätter in pengarna direkt på klasskontot i SEB: 5323 338 97 95.

Cykling 23-24 maj

Torsdag och fredag 23-24 maj är det dags för friluftsliv i årskurs sex. Vi ska gemensamt cykla från skolan ut till Ågelsjön. Vi kommer att övernatta i tält och genomföra flera moment kopplade till idrottsundervisningen vad gäller friluftsliv. Det kommer även finnas tid för lek och spel. Det kommer att bli mycket roligt! På förra föräldramötet tog vi upp frågan om hjälp med utkörning av tält och annat. Det var några föräldrar som anmälde intresse att kunna hjälpa till. Det är fördel om du har tillgång till bil och släp eller något typ av fordon med stor lastkapacitet. Kan du hjälpa till att köra ut material från skolan till Ågelsjön? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Om ni har tillgång till tält och är villiga att låna ut det så är vi mycket tacksamma för om det går att ordna. Vi ställer denna fråga i klasserna under kommande bastider. Ytterligare information om cyklingen kommer att delges via veckobrevet kommande veckor. Det handlar t.ex. om packlista och mycket mer.

Ha ett riktigt skönt påsklov önskar,
Rebecca, Martin, Per, Agneta och Lena

Läxor till vecka 17

Tyska: Gör klart presentationen om dig själv, träna på klockan (s. 81), övriga ord och uttryck på OneDrive.
Spanska: Gör klart övningarna 1-5 på kapitel 10.

Viktiga datum:

24 april: föräldraråd klockan 18.30
1 maj: ledigt
6 och 8 maj: NP matte
13 - 14 maj: PRAO
21 maj: friidrottsdag på Borgsmo
23 – 24 maj: friluftsliv med cykling och övernattning i tält
31 maj: ledigt (klämdag)
7 juni: ledigt (klämdag)
10 juni: volleybollturnering (på skolan)
11 juni: fotbollsturnering 
12 juni: Skolavslutning i St Olai kyrka klockan 10.00.

Vecka 15 år 4

Hej!

Efter en intensiv och rolig temavecka med mycket språk och kreativitet tar vi nu påsklov. Njut av värmen som förhoppningsvis kommer tillbaka, så ses vi igen på tisdag, 23/4 enligt schema.

Nytt schema

Som vår kollega Agneta berättat slutar hon hos oss nu till påsk. Katja kommer att ta över hennes engelskagrupp. Detta innebär en förändring i schemat, då torsdagens engelskalektion flyttas till måndag. Detta medför att alla elever har sovmorgon på torsdagar!

4A börjar slöjden kl. 9:00
4B börjar musik kl. 9:20

Schemat finns på appen samt sitter uppe på dörren till våra klassrum. Eleverna har även fått ett eget litet att ha på sin plats.

Hälsokontroller

Vår skolsköterska Anna har fortsätter med hälsokontroller i år 4. Hon kommer träffa samtliga elever under våren. Är det något man vill som vårdnadshavare går det bra att maila till henne (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Uteidrott

Efter påsk är vi både inne och ute på idrotten. Viktigt att hålla kolla på tillfällena så att eleverna har rätt kläder med sig. För att se schemat, se under dokument -> schema.

Friidrott på Statium Arena

Fredag 26 april åker vi till Stadium Arena och tränar friidrott på eftermiddagen. Eleverna kan välja på att åka buss eller cykla tillsammans med någon av oss lärare dit. Dagen slutar klockan 15.00 vid Stadium Arena. Medtag träningskläder för att vara inomhus. Biblioteksbesök

På fredag vecka 17 ska 4A gå till Vilbergens biblioteket. De elever som har lånekort sedan tidigare tar med sig det. Om kortet är borttappat är det okej att låna på sitt personnummer. Om någon ej fyllt i en låntagarförbindelse med tidigare skola så behöver ni fylla i en sådan hemma och ta med på tisdag. Vi har delat ut den i skolan, men finns även här att ladda ner: https://www.gotabiblioteken.se/web/arena/bibliotekskort-for-barn.

Läxor:

Engelska, båda grupperna: under v. 17 kommer vi att arbeta med ett repetitionsmaterial som kommer att kollas av på måndag v. 18.

Vi önskar alla en trevlig helg!
Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under vårterminen:

Vecka 16 påsklov
Vecka 17 onsdag 24/4 föräldraråd kl. 18.30
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning

Vecka 15 år 5

Hej föräldrar och barn i år 5

Nu är temaveckan avklarad. De har under den här veckan tränat in pjäser på engelska som de visat upp för år 4. Våra femmor var fantastiskt duktiga!

De har även sett på filmen Wonder och arbetat med diskussionsfrågor till filmen. Efter lovet kommer det arbetat att fortsätta på svenskan. Det har även funnits utrymme för lite innebandy och moderna språk.

Fredagen v17 är det dags för år 5 att gå på teatern ”Vad äter dig?”. Vi tar oss dit efter lunch, teatern startar 12.30 och är slut 13.30. Vi avslutar dagen nere på Bråddgatan 34. Hör av er om något barn behöver sällskap tillbaka till skolan, så går vi tillsammans med dem tillbaka.

Påminnelse: Efter påsk så drar uteidrotten igång igen, schemat ligger på hemsida. För enbart år 5, se nedan:

5A: ute – inne – ute – ute - inne (må - ti - on – to – fr)
5B: inne – ute – inne – ute - ute (må - ti - on – to – fr)

Till er som inte lämnat in lappen praoplats än så är det lite bråttom nu. Se till att lämna in lappen direkt efter lovet.

Läxor/prov

V18: Matematikprov fredag, kapitel 5.

Viktiga datum inför vårterminen:   

  v.16 Påsklov    
24/4 Föräldraråd kl.18.30
26/4 Teatern “Vad äter dig” 
29-30/4 Prao    
6/5 Heldag i Kolmårdens djurpark   
15/5 Vaccination (tjejer)
21/5 Friidrottsdag på Borgsmo    
28/5 5B:s föräldragrupp (mer info kommer) 
31/5 Ledigt (klämdag)    
v.23 Temavecka    
7/6 Ledigt (klämdag)    
10/6 Volleybollturnering (på skolan)    
11/6 Fotbollsturnering     
12/6 Skolavslutning  St. Olai kyrka kl. 10.00  

Vi handledare i år 5 önskar Er ett härligt lov och en glad påsk!
Med vänliga hälsningar/
Patrik, Lisen, Joel & Tapia

Per Blomberg