IT-struktur Jönsbergska

Mejl, OneDrive och officeprogrammen

Skolan har en egen portal i Office365. Där finns en personlig mejl som är enligt fornamn.efternamn@jonsbergska.se. När eleven börjar på skolan får hon eller han sina inloggningsuppgifter. 

I Office365 finns även OneDrive. OneDrive innehåller smidiga funktioner för att kunna dela filer mellan elever och elever samt mellan elever och lärare. Vidare finns det onlineversioner av Word, Excel och Powerpoint som står eleverna fritt att använda. Det behövs alltså inga installerade Officeprogram för att kunna använda dessa funktioner. 

Du kan logga in direkt på mejlen här.

Hemsidan

På hemsidan www.jonsbergska.se samlas viktig information. Där presenteras även aktuella nyheter tillsammans med information om skolan.

Det finns ett provschema för varje årskurs under menyfliken provschema. Målsättningen är att alla prov och större inlämningsuppgifter ska läggas ut där för varje årskurs.
Varje vecka läggs ett veckobrev ut för varje årskurs. Veckobreven innehåller information om läxor, kommande aktiviteter och annat som rör respektive årskurs. Du hittar veckobreven under veckobrev i menyn.

Nova 2.0 (ny version från och med augusti 2015)

Nova är ett egenproducerat system som innehåller närvarohantering, lokala pedagogiska planer och individuella utvecklingsplaner. Systemet används för att underlätta och synliggöra bedömningen av elevernas kunskaper enligt kunskapskraven. Du hittar Nova 2.0 under adressen jonsbergska punkt se snedstreck nova2. 
Använd gärna webbläsarna Safari eller Chrome. 

Kom ihåg att du är unik. Precis som alla andra.

Margret Mead

Utbildning

Varje läsår utbildas alla elever i år 4-9 i att använda skolans datasystem under den första temaveckan. Den inträffar oftast i september varje år. Övriga frågor om IT-strukturen kan i första hand besvaras av respektive handledare och i andra hand av IT-ansvariga (Per Blomberg och Patrik Andersson.

Bild från uppropet i augusti år 2019
0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Aktuell matsedel

Vad blir det för mat under kommande vecka? Här får du svar på det! Förutom aktuell maträtt finns…
Läs mer

Sjukanmälan

Ring 011 - 28 67 00. Ring varje dag som eleven är frånvarande. Från och med läsåret 2016-2017…