Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 46 år 4

Träningskläder

Kom ihåg att märka kläderna med namn så de blir lättare att få tillbaka om ni tappar bort dem.

Föräldraråd

Nästa vecka på onsdag klockan 18.00 är det föräldraråd. Om ni har frågor som ni vill tas upp på mötet mail er klassrepresentant.

SO

Vill ni träna mer på Sveriges landskap när ni är hemma, gå gärna in på www.online.seterra.com. Framöver kommer ett prov på Sveriges karta.

Läxor

Matematik: Multiplikationstabellen
Engelska: Båda grupperna ska kunna glosorna muntligt och skriftligt. De ska även kunna läsa och översätta texten på sida 28 (kap 8) till torsdag vecka 47.
Svenska: Sagan ska vara färdigskriven till på måndag. Eleverna ska då skriva rent sin saga i datasalen.

Prov

NO: Förhör om utvalda delar vi läst under hösten. Testas av på fredag 22 november. Sidorna 10 – 11 samt 26 – 27, nedbrytning. Sidorna 14 – 17, fokus på näringskedjor. Sidorna 38 – 39, Solens roll för livet på jorden, lagrad energi. Sidorna 40 – 43 Hur sprids värme? Hur undviker vi kyla?

Viktiga datum under höstterminen

20 november – Föräldraråd klockan 18.00
10-16 december – Temavecka
13 december – Luciafirande samt rörelseverk år 9
17 december – Fotbollsturnering inomhus i idrottshallen
18 december – Julavslutning Matteus kyrka klockan 15.30-17.00

Trevlig helg
Christoffer, Frida, Johan och Silvie

Vecka 46 år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Denna vecka har vi haft blivande år 4 på besök vilket har lett till mer rörelse och mer folk i korridorerna. Detta är ingenting som har påverkat år 5 förutom några nyfikna blickar. Nästa tisdag kommer Skol SM i futsal att spelas på Jönsbergska, det är ingenting som i sig berör år 5, men vi hoppas kunna gå ner någon match och heja på! Notera även att det är föräldraråd nästa onsdag.

Information från skolsköterskan - Vaccination med Gardasil

Idag var det planerat att de tjejerna i åk 5 under förmiddagen skulle få sin HPV vaccination, vilket jag förstår att några av tjejerna varit spända och nervösa för. Leverantören av vaccin har gjort förändringar i sin organisation och leveransen av vaccinen har uteblivit. Därav kunde tjejerna inte få sin vaccination som planerat. Troligen kommer vaccinet att levereras under nästa vecka och vi räknar därför med att tjejerna ska kunna få det nästa fredag förmiddag istället. Jag är på skolan på fredag och tjejerna är mer än välkomna om de har några ytterligare frågor kring vaccinationen. Med vänlig hälsning Hanna Lycklander, skolsköterska.

Svenska

Eleverna har fått tillbaka sina deckare och utifrån respons fått bearbeta någon del i sin text. Bedömning med utvecklingsmål är genomförd och kommer läggas ut på Nova inom kort. 5A har under veckan börjat läsa Berättelsen Om Narnia – Häxan och lejonet. Vi kommer dels arbeta med boken tillsammans i skolan och dels ska eleverna läsa hemma. Följande beting gäller:

Tisdag v.47 – t.o.m. sid. 53
Tisdag v.48 – t.o.m. sid. 114
Tisdag v. 49 – hela boken
Eftersom vi har en del lästid i skolan så kommer inte alla behöva läsa hemma för att hinna med betinget. Däremot vill jag att alla läser minst ett kapitel högt hemma varje vecka.

5B kommer läsa boken under vårterminen. Fram till jullovet kommer vi i stället att arbeta med muntliga övningar.

Luciaträning

Under lovet och fram tills den 13/12 har eleverna i årskurs 5 ett antal låtar att öva in för att försöka lära sig utantill. Dessa är Sankta Lucia, Rudolf med Röda Mulen, Staffans Sång, Nu Tändas Tusen Juleljus och Tänd Ett Ljus. Eleverna har fått ett varsitt häfte i handen men texterna till låtarna finns även på OneDrive om man skulle råka glömma sitt häfte i skolan.

Luciafika

Ni som är klassföräldrar behöver prata ihop er om fikaförsäljningen till lucia. För information och hjälp med praktiska detaljer som till exempel bord och liknande kontakta Eva på skolans telefon, 011 – 28 67 00.

Läxor

Engelska: glosor och text till fredag, v. 47 “I want to be a chef” (s.25)

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Onsdag 20/11 Föräldraråd 18.00
Vecka 50 Temavecka
Fredag 13/12 Lucia och rörelseverk
Tisdag 17/12 Innefotbollsturnering
Onsdag 18/12 Julavslutning Matteus 15.30-17.00

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Louise och Eva.

Vecka 46 år 7

Hej alla elever och föräldrar!

I veckan har vi haft besök av elever från årskurs tre som sökt till Jönsbergska. Elever från årskurs sju har fått besöka rättegångar. Även nästa vecka blir det en schemabrytande aktivitet för några elever, då det är dags för de sista grupperna att besöka Tingsrätten.

Läxor och prov vecka 47

Tyska: Verb med omljud. Se utdelat grammatikhäfte samt glosor.eu.

Spanska: Glosor "Regelbundna verb" till onsdag 20/11. Glosorna finns på OneDrive och på s.79 i Vale 7.>

Engelska: Silvies engelskagrupp har i läxa att följa planeringen kring A diary of a wimpy kid. Planeringen finns även på One Drive. Luisas grupp har oregelbudna verb. Dessa finns på OneDrive.

Idh: Gå in på ABB:n “Bugg, Salsa - Let's dance!”. Klicka dig in på videolänkarna under fliken “undervisning” för att sedan träna på grundstegen i salsa och bugg. Salsa: Basic step, side step, och classic step. Titta och träna också på “högersnurr” (Right turn). Bugg: taktsteg, rundsteg, roterande grundsteg, väster- och höger snurr. Lämna in eventuell komplettering för vandringsutvärderingen.

För mer information angående prov, se provschemat.

Viktiga datum

20/11 Föräldraråd för klassernas representanter (klockan 18.00)
10 - 13/12 och 16/12 Temavecka
17/12 Fotbollsturnering
18/12 Julavslutning Matteus kyrkan klockan 15.30-17.00

Trevlig helg önskar, Martin, Per, Rebecca, Sandra och Lena.

Vecka 46 år 9

Hej alla elever och föräldrar!

Ännu en vecka har gått och vi kämpar på i höstrusket. Vi vill påminna elever och vårdnadshavare om att alla elever ska ha innetofflor på sig i skolan. Under terminen har många elever haft med sig inneskor istället för tofflor, men eftersom detta missköts på flera håll, bland annat genom att ha haft samma skor på sig ute som inne, har vi bestämt att endast tofflor ska användas fortsättningsvis.

Läxor:

Sp: Glosor "Regelbundna + oregelbundna verb" till onsdag 20/11. Glosorna finns på OneDrive och på s.67-68 i Vale 8.

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Luisa Sandell, Christoffer Hagsell & Sofia Nysten

HT-19

v.45 – 50 Nationella Prov muntligt startar
v. 47 Föräldraråd kl. 18.00
v. 50 TEMA- vecka. Fredag: Lucia, Rörelseverk
v. 51 Måndag: TEMA-vecka fortsättning. Tisdag: Innefotbollsturnering. onsdag: Julavslutning Matteus Kyrka kl. 15.30- 17.00

Per Blomberg