Sök till Jönsbergska

Olycksfallsförsäkring

Norrköpings kommun har tecknat en kollektiv olycksfallsförsäkring hos Länsförsäkringar Östgöta från och med 2014-01-01. Försäkringen gäller vid olycksfallsskada och omfattar förskolebarn och skolelever som går i skola i Norrköping samt barn och elever folkbokförda i Norrköpings kommun och som går i skola i annan kommun. Även andra grupper omfattas av skyddet enligt gällande försäkringsbesked.

Nyheter i försäkringen är att den nu även omfattar barn och ungdomar i fristående förskolor och skolor, att förskolebarnen omfattas dygnet runt samt att ersättning för ärr ingår. Det innebär att såväl förskolebarn som skolelever numera är försäkrade både under tiden de är på förskolan och under fritiden.

Försäkringen gäller utan självrisk och omfattar bland annat läke-, tandskade- och resekostnader samt bestående besvär/invaliditet, vanprydande ärr eller annan kosmetisk defekt.

Skador anmäls till Länsförsäkringar Östgöta på telefon 013-29 06 70 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Anmälan kan även göras på blanketten "Anmälan om olycksfall" som finns nedan.

Olycksfallsskador som inträffat före den 1 jan 2014 omfattas inte av denna försäkring. De skadorna anmäls till tidigare försäkringsgivare ERV på telefon 0770-456 912 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommunens olycksfallsförsäkring omfattar inte ersättning vid sjukdomsfall. Det är därför en fördel att ha en egen privat barnförsäkring, vilken omfattar även sjukdom och ger oftast en högre ersättning. Ersättning för invaliditet och ärr kan du få från flera bolag, men observera att det inte samordnas automatiskt utan du måste själv kontakta de olika försäkringsbolagen.

Vid frågor kan du kontakta kommunens försäkringssamordnare Marina Wallgren på telefon 011-15 10 12 eller skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Mer i denna kategori: « Mejl, OneDrive och Nova

Per Blomberg