Sök till Jönsbergska

Per Blomberg

Per Blomberg

Ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Jönsbergska Idrottsskolans hemsida. Vidare utvecklar han systemet Nova, som innehåller närvaro, bedömning och mycket annat. 

Webbadress:

Vecka 3 år 4

Hej alla elever och föräldrar!

Nu har vi kickat igång vårterminen ordentligt! Alla arbetsområden är i full gång. I NO arbetar eleverna med fysik där fokus ligger på väder och vind. Eleverna kommer att sätta sig in i fysiska fenomen och arbeta med att kunna förklara och rita hur regn och vind uppstår.

I SO arbetar eleverna med Sveriges geografi. Under detta område kommer eleverna ha två prov på Sveriges namngeografi. Vi börjar med Sveriges landskap. Eleverna får gärna träna hemma med hjälp av en karta som skickas hem eller på online på: https://online.seterra.com/sv. Se under ”läxor” när Seterraprovet äger rum.

I svenskan jobbar vi med en ny texttyp, att skriva en faktatext. Vi samarbetar tillsammans med SO:n där eleverna läser om Sveriges geografi. Eleverna har blivit tilldelade ett varsitt landskap som de ska skriva om, de kommer därmed att öva på att ta ut fakta, skriva med egna ord och dela in texten i olika delar utifrån landskapets områden.

Råd

Vi har idag på BAS-tiden informerat eleverna mer ingående vad skolans olika råd innebär. Nästa vecka ska vi ta fram representanter till råden vilket innebär att eleverna bör fundera över helgen om det är någon som önskar att vara med.

Information från Styrelsen och Elevhälsan (gäller främst de äldre årskurserna, men bra att alla vårdnadshavare på skolan är informerade).

Vi vill göra er uppmärksamma på att vi under det senaste läsåret har hanterat flertalet elevärenden där elever har spridit kränkande bilder och information på sociala medier såsom Instagram och Snapchat. Det förekommer att elever både fotar och sprider känsliga bilder på sig själva och sprider kränkande bilder på andra. Det händer också att elever skapar konton i falska namn för att agera anonymt och att göra utförandet mer svåråtkomligt. Trots skolans förebyggande åtgärder i form av utbildning och information om sociala medier och internet samt direkta åtgärder såsom t.ex. mobilförbud och tydligt markerande vid uppkomna fall, är beteendet dessvärre vanligt förekommande. Även om händelserna sker utanför skolan och på elevernas fritid ser vi allvarligt på beteendet och gör vad vi kan för att både förebygga och åtgärda ärenden som vi får vetskap om. Vi vill i och med denna skrivelse uppmana vårdnadshavare till samtal med era barn kring ovanstående och på så sätt hjälpa oss i arbetet att skapa trygghet kring era barn och våra elever! Om ni har frågor får ni gärna kontakta någon av oss på skolan. Elevhälsan genom Patrik Jönsson, rektor

Ny information ang. skridskoåkning

Vi kommer åka skridskor tre fredagar v.4-v.6. Efter lunch åker vi buss till Stallet där vi kommer åka både ute och inne. De vanliga idrottslektionerna utgår den här dagen och ersätts i stället av svenska och NO som eleverna brukar ha efter lunch. Dagen avslutas klockan 15.00 uppe vid Stallet. Om någon saknar busskort eller har svårt att ta sig från stallet av någon anledning kan ni skriva ett mejl till Joel (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så hittar vi en lösning. Det är helt okej att ta med klubba, men det är inget måste. Hjälm är däremot obligatoriskt. Det kan även vara gott att ta med egen fika.

Utvecklingssamtal

Vi påminner om, som tidigare, att gå in på www.jonsbergska.se/nova2 och läsa igenom elevens individuella utvecklingsplan innan samtalet. Vi ses vid avtalad tid i caféet för att sedan gå till ett samtalsrum där utvecklingssamtalet äger rum.

Prao torsdag 14/2 och fredag 15/2

Förra veckan delade vi ut praolappar. Börja redan nu att fundera över var ni kan tänka er göra praktik. Fyll i lappen och lämna den till någon av oss handledare.

Ny information ang. Alla på snö

Vi är anmälda till Alla på snö som kommer att genomföras måndag vecka 6. Vi samlas på gamla Postenparkeringen (nuvarande Friskis) klockan 8.00. Avresetid med buss är 8.20 och vi åker hem från Yxbacken 13.30. Vi kommer att testa på skidåkning, både längd och utför. Alla elever testar båda typerna, det är ett utmärkt tillfälle att träna eller lära sig åka. Har man utrustning är det väldigt bra om man tar med sig det, på så sätt får eleverna mer tid till själva åkningen. Bussresa, lunch och utrustning ingår denna dag. Kolla gärna länken om ni vill veta mer: https://www.skidor.com/Grenar/allapasno

Romme

Som varje år åker vi även 2019 på en vinterfriluftsdag i Romme. Datum för resan är måndag, 4/3-2019. Vi åker gemensamt med bussar till och från Romme Alpin. Under dagen kan eleverna hyra skidutrustning och välja mellan längd- och utförsåkning. Valet till 2019 års vinterfriluftsdag gör eleverna i skolan senast måndagen den 21:e januari. Om eleven väljer att åka utförsåkning ska även den separata beställningstalongen lämnas in samma dag till elevens handledare.

Beställningstalongen och mer information finns att ladda ned från skolans hemsida. Vi har lämnat ut talongen till eleverna. (OBS att det finns två olika talonger en som avser år 4-8 och en som avser år 9). Betalning av eventuella tillval sker senast måndagen den 28 januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS- grupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och BAS- grupp. Mer information kommer!

Läxor

Vecka 4
Agnetas grupp (eng): Kapitel 12, läsa, översätta + glosor som finns på OneDrive. Silvies grupp (eng till torsdag): Glosor och text ”I’ve got a postchef from Australia”.

Vecka 5
SO: 4B onsdag och 4A fredag, Seterraprov.
NO: Läxförhör i fysik (väder och vind) 4A på onsdagen och 4B på fredagen.

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Simon och Eva.

Datum att hålla reda på under höstterminen:

Vecka 5 onsdag 30/1 kl. 18.30 föräldraråd
Vecka 7 torsdag 14/2 och fredag 15/2 prao
Vecka 8 sportlov
Vecka 10 måndag 4/3 vinterfriluftsdag Romme
Vecka 11 torsdag 14/3 föräldramöte
Vecka 15 temavecka
Vecka 16 påsklov
Vecka 17 onsdag 24/4 föräldraråd kl. 18.30
Vecka 24 onsdag 12/6 skolavslutning

Vecka 3 år 5

Hej på er!

Nu är vi i full gång med utvecklingssamtalen och vi vill tacka för de som vi har haft hittills. Vi vill även be er som ännu inte haft samtal, såväl elever som vårdnadshavare, att sätta er in i dokumentationen som finns på Nova inför det kommande samtalet.

En påminnelse till er som ännu inte lämnat in den lapp som behöver en påskrift hemifrån för att få ett lånekort på stadsbiblioteket att göra det snarast möjligt. Även lappen för vinterfriluftsdagen i Romme Alpin behöver vi få in från alla och detta är senast nu på måndag den 21/1. Om det är någon som tappat bort lappen så finns en ny att hämta på www.jonsbergska.se.

Vi vill göra er uppmärksamma på att vi under det senaste läsåret har hanterat flertalet elevärenden där elever har spridit kränkande bilder och information på sociala medier såsom Instagram och Snapchat. Det förekommer att elever både fotar och sprider känsliga bilder på sig själva och sprider kränkande bilder på andra. Det händer också att elever skapar konton i falska namn för att agera anonymt och att göra utförandet mer svåråtkomligt. Trots skolans förebyggande åtgärder i form av utbildning och information om sociala medier och internet samt direkta åtgärder såsom t.ex. mobilförbud och tydligt markerande vid uppkomna fall, är beteendet dessvärre vanligt förekommande. Även om händelserna sker utanför skolan och på elevernas fritid ser vi allvarligt på beteendet och gör vad vi kan för att både förebygga och åtgärda ärenden som vi får vetskap om. Vi vill i och med denna skrivelse uppmana vårdnadshavare till samtal med era barn kring ovanstående och på så sätt hjälpa oss i arbetet att skapa trygghet kring era barn och våra elever! Om ni har frågor får ni gärna kontakta någon av oss på skolan! Elevhälsan genom Patrik Jönsson, rektor

Läxor:

Matte: Prov på kapitel 3 (fredag).
Engelska: Text + glosor till fredag, glosorna finns på OneDrive.
Idrott: Träna hemma på “Stafettdansen”. Instruktioner och dansstegen finns på OneDrive.

Viktiga datum inför vårterminen: 

30/1 Föräldraråd kl.18.30
v.8 Sportlov
4/3 Vinterfriluftsdag i Romme
14/3 Föräldramöte
v.15 Temavecka
v.16 Påsklov
24/4 Föräldraråd kl.18.30
29-30/4 Prao
22/5 Friidrottsdag på Borgsmo
31/5 Ledigt (klämdag)
v.23 Temavecka
7/6 Ledigt (klämdag)
10/6 Volleybollturnering (på skolan)
11/6 Fotbollsturnering 
12/6 Skolavslutning

Med vänliga hälsningar
Patrik, Lisen, Joel och Tapia

Vecka 3 år 8

Hej alla elever och föräldrar!

Då är sista veckan för praktik över för denna termin och vi ser fram emot att ni kommer tillbaka till oss nästa vecka! Hoppas ni alla har trivts, tagit del av yrkeslivet och fått fina erfarenheter och kunskaper med er tillbaka.

Glöm inte att fylla i och lämna in Romme-blanketten som ska lämnas in redan nu på måndag v.4. Blanketten hittar ni bifogat i förra veckobrevet eller på hemsidan. Var noga med att en blankett är avsedd för åk 9 och en annan för åk 4-8.

Kolla också igenom turordningen över uppvärmningsprogrammen så det inte kommer som en överraskning för er.

Vi vill också göra er uppmärksamma på att vi under det senaste läsåret har hanterat flertalet elevärenden där elever har spridit kränkande bilder och information på sociala medier såsom Instagram och Snapchat. Det förekommer att elever både fotar och sprider känsliga bilder på sig själva och sprider kränkande bilder på andra. Det händer också att elever skapar konton i falska namn för att agera anonymt och att göra utförandet mer svåråtkomligt. Trots skolans förebyggande åtgärder i form av utbildning och information om sociala medier och internet samt direkta åtgärder såsom tex mobilförbud och tydligt markerande vid uppkomna fall, är beteendet dessvärre vanligt förekommande. Även om händelserna sker utanför skolan och på elevernas fritid ser vi allvarligt på beteendet och gör vad vi kan för att både förebygga och åtgärda ärenden som vi får vetskap om. Vi vill i och med denna skrivelse uppmana vårdnadshavare till samtal med era barn kring ovanstående och på så sätt hjälpa oss i arbetet att skapa trygghet kring era barn och våra elever! Om ni har frågor får ni gärna kontakta någon av oss på skolan! Elevhälsan genom Patrik Jönsson, rektor

Läxor:

Tack för gott samarbete era handledare/
Martin Gustafsson, Dennis Svensson, Christoffer Hagsell, Luisa Sandell och Maria Lundberg

VT-19

v. 5: 30/1 – Föräldraråd 18:30
v. 8: Sportlov
v. 10: 4/3 – Romme Alpin
v. 11: 12/3 – Föräldramöte 18:00, 16-17/3 JB-Natta
v. 15: Temavecka språk
v. 16: Påsklov
v. 17: 22/4 – Annandag påsk, 24/4 – Föräldraråd 18:30
v. 18: 1/5 – Första maj
v. 22: 29/5 – Friidrottsdag Borgsmo, 30-31/5 Kristi himmelsfärd och klämdag
v. 23: Temavecka Idrott och Hälsa, 6-7/6 Nationaldag och klämdag
v. 24: 10/6 – Volleybollturnering, 11/6 – Fotbollsturnering, 12/6 – Skolavslutning

Vecka 3 år 9

Hej på er.

Idre

Anmälningsblanketten till Idre ska lämnas in senast måndag 21 januari. Betalning av eventuella tillval görs måndag 28 januari. Mer information om resan finns på hemsidan. Information från elevhälsan

Vi vill göra er uppmärksamma på att vi under det senaste läsåret har hanterat flertalet elevärenden där elever har spridit kränkande bilder och information på sociala medier såsom Instagram och Snapchat. Det förekommer att elever både fotar och sprider känsliga bilder på sig själva och sprider kränkande bilder på andra. Det händer också att elever skapar konton i falska namn för att agera anonymt och att göra utförandet mer svåråtkomligt. Trots skolans förebyggande åtgärder i form av utbildning och information om sociala medier och internet samt direkta åtgärder såsom tex mobilförbud och tydligt markerande vid uppkomna fall, är beteendet dessvärre vanligt förekommande. Även om händelserna sker utanför skolan och på elevernas fritid ser vi allvarligt på beteendet och gör vad vi kan för att både förebygga och åtgärda ärenden som vi får vetskap om. Vi vill i och med denna skrivelse uppmana vårdnadshavare till samtal med era barn kring ovanstående och på så sätt hjälpa oss i arbetet att skapa trygghet kring era barn och våra elever! Om ni har frågor får ni gärna kontakta någon av oss på skolan! Elevhälsan genom Patrik Jönsson, rektor

Klasskassa 9A

Nu är det dags att betala in för vårterminen och ev. kvarvarande inbetalningar till klasskassan. Vid osäkerhet om kvarvarande inbetalningar kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läxa

Engelska (Silvies grupp): Läser boken ”The Body”. Under vecka 2 till 4 har eleverna individuella läxor. Alla ska vara förberedda till varje tillfälle.
Engelska (Agnetas grupp): Text och glosor ”Nighmare in yellow” till fredag nästa vecka.
Spanska (Tapias grupp): Glosor till onsdag 23 januari.
Spanska (Luisas grupp): Ni ska lyssna, läsa och översätta texten ”Crees en fantasmas?”(kapitel 2). Ni ska även kunna glosorna skriftligt och muntligt. Glosorna och länken till ljudfilen finns på OneDrive.
Franska: Texten ”Une petite promenade” plus uppgifter till tisdag 22 januari.

Prov

Matematik: Kapitel 2.4 och 2.5 på onsdag 23 januari.
SO: Religion på fredag 25 januari.
Mu: 9A har musikprov onsdag 6 februari. Provet kommer ske under musiklektionen och bestå av två olika delar, populär musikhistoria och instrumentlära. Allt material finns delat med eleverna på OneDrive i mappen musik åk.9. Eleverna har också under lektionstid arbetat och fått genomgångar i populär musikhistoria och instrumentlära. Måndag vecka 6 är Gusten tillgänglig på stugtid för studiehjälp.

Viktiga datum under vårterminen

21 januari – Inlämning av lapp till Idre
28 januari – Betalning av eventuella tillval till Idre
30 januari – Föräldraråd klockan 18:30
12 februari – Föräldramöte klockan 18:00
15 februari – Sista ansökningsdag till gymnasiet
18 februari till 22 februari – Sportlov
12 mars – Nationellt prov i svenska
14 mars – Nationellt prov i svenska
24 mars till 28 mars – Vinterresa till Idre
3 april – Nationellt prov i NO
9 april – Nationellt prov i engelska
11 april – Nationellt prov i engelska
15 april till 22 april – Påsklov
24 april – Föräldraråd klockan 18:30
1 maj – Eleverna är lediga
7 maj – Nationellt prov i SO
9 maj – Nationellt prov i SO
15 maj – Nationellt prov i matematik
17 maj – Nationellt prov i matematik
22 maj – Friidrottsdag på Borgsmo IP
30 maj till 31 maj – Eleverna är lediga
6 juni till 7 juni – Eleverna är lediga
12 juni – Skolavslutning i Matteus kyrka

Trevlig helg
Frida, Johan, Rebecca, Sandra och Silvie

Per Blomberg