Vecka 11 – år 4

Hej alla elever och föräldrar!

I måndags hade vi en fantastisk dag i Romme. Vi handledare är väldigt nöjda med dagen då eleverna skötte sig exemplariskt både på bussresan men även i backen. Veckan har sedan rullat på som vanligt.

Anteckningar föräldramöte

Anteckningarna från torsdagens föräldramöte bifogas i mailet med veckobrevet.

Coronavirus

Vid frågor och uppdateringar kring skolans och kommunens syn på Coronaviruset, se länk: https://www.jonsbergska.se/coronaviruset/

Mer akuta uppdateringar sker genom vår hemsida och mail till er föräldrar.

Klassaktivitet

Efter föräldramötet i torsdags togs besluten att göra Norrköpingsstafetten till klassaktivitet. Datum för detta är 3e juni. I mailet med veckobrev bifogas information och länk till Norrköpingsstafetten. Boka in datumet redan nu, mer information kommer senare.

Prao

Påminner igen om prao på måndag och tisdag 18-19/5. Praolapp finns att skriva ut på hemsidan under dokument och blanketter. Praolappen bifogas även i mailet med veckans veckobrev. Praolappen lämnas gärna in till oss handledare så fort som möjligt. Har ni svårt att fixa praoplats? Hör gärna av er i god tid till oss handledare så hjälps vi åt.

No-prov

På fredag, 20/3 är det dags för NO-prov. Eleverna ska läsa kapitel 5 (sid 62-77 i läsboken) som handlar om vatten och luft. Eleverna ska även arbeta med arbetshäftet som Victor och Tony delat ut på lektionen.

Engelskgrupper

Från och med den här veckan har vi delat in eleverna i två nya engelskgrupper utifrån nivå. 

Jönsbergska fotbollscup

Elever och föräldrar i år 8 har valt att skjuta fram Jönsbergskaturneringen till i höst pga. av de rådande direktiv som gäller kring smittspridningen av Corona. Gruppen har valt att nackdelarna och riskerna är större än fördelarna med att genomföra denna cup. Vi hoppas att alla lag vill vara med och spela i höst istället. 

Hälsningar föräldrar och elever i år 8

Idag fredag 13/3 väntas vidare beslut från regeringen kring skolornas förhållningssätt framöver.

Vi är beredda på att förutsättningarna kan förändras timme för timme under den närmaste tiden.

Just nu vill vi uppmana till följande:

Alla kan bidra till att minska risken för eventuell smittspridning genom att:
• Iaktta god handhygien; tvätta händerna minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten, i synnerhet inför måltider
• Hosta och nysa i armvecket eller i pappersnäsduk som slängs direkt
• Undvika att röra vid ansiktet och ögonen i onödan
• Stanna hemma om vi är sjuka
• Undvika onödig kroppskontakt mellan varandra. Det finns ju många sätt att hälsa som inte innebär att ta i hand eller kramas. Var kreativa!

Vi ber dig stanna hemma om du:

• Har allt från tydligare sjukdomssymtom såsom feber till lindriga förkylningssymtom såsom hosta eller rinnande näsa

• Har besökt något av de drabbade områdena under de senaste 14 dagarna
• Har någon i ditt hushåll som har besökt de drabbade områdena under de senaste 14 dagarna
• Har haft kontakt med någon som är konstaterat smittad under de senaste 14 dagarna

Men viktigast av allt – Behåll lugnet och var noga med att söka upp rätt, saklig information och var källkritisk.

Aktuell information finns löpande på www.norrkoping.se

Vi ber såväl elever som personal och vårdnadshavare ha viss beredskap inför ett ev kommande beslut som skulle innebära att skolan under en tid stängs ned. Under sådana förutsättningar tänker vi att skolarbetet i så stor omfattning som möjligt och med hjälp av dagens teknik ska kunna bedrivas på distans. Det innebär dels att eleverna behöver ta med sig läromedel och material från skolan och att både elever och personal behöver ha viss tillgång till uppkoppling och dator, surfplatta eller mobiltelefon i hemmet. Om uppkoppling eller tekniska hjälpmedel saknas vill vi att ni kontaktar oss för att diskutera hur vi tillfälligt kan hjälpa till med sådan tillgång. Planering, utförande och bedömning av arbetsuppgifter under ett sådant scenario kommer att anpassas för distansstudier. Kommunikation med lärare sker då via elevernas mail och andra ämnesanpassade kanaler. Alternativet till hemarbete är enligt lagstiftningen att vi framöver kan komma att bedriva eftermiddags- helg- eller lovstudier etc på skolan, vilket vi i första hand vill undvika under förutsättning att vi alla hjälps åt och tar ansvar för att distansstudier fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Vi vill dock förtydliga att vi i skrivande stund inte har några skäl till att fatta ett sådant beslut (tex misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig). Vi vill däremot säkerställa att vi inför ett ev sådant beslut (myndighetsbeslut eller eget fattat beslut) är så förberedda som möjligt.

Men återigen – behåll lugnet och gör vad just du kan för att minska smittspridningen. Vi återkommer i frågan när vi har något nytt att meddela!

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller information i frågan som är av nytta i vårt fortsatta arbete. Vi önskar er en trevlig helg!

Läxor:

Engelska: Glosor muntligt och skriftligt samt kunna läsa och översätta texten ”What a mess” sid 46 i din textbok.

Tack för gott samarbete era handledare/
Christoffer, Frida, Silvie, Victor och Johan

Viktiga datum under vårterminen
6 till 13 april – Påsklov
14 till 17 april – Temavecka
22 april – Föräldraråd klockan 18.00
1 maj – Ledigt
18 till 19 maj – PRAO år 4
20 maj – Borgsmo friidrottsdag
21 maj – Kristi himmelsfärdsdag, ledigt
22 maj – Klämdag, ledigt
1 till 5 juni – Temavecka
8 juni – Volleybollturnering
9 juni – Fotbollsturnering
10 juni – Skolavslutning i Matteus Kyrka

0 Shares:
Du kan även uppskatta