Vecka 11 – år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

I måndags var vi i Romme, både bussresan upp och ner gick felfritt. Efter konstant åkning mellan 10:00 och 15:00 var vi trötta, glada och nöjda med resan. Hoppas ni har fått samma intryck från era barn!

Även ett stort tack för allt engagemang kring föräldramötet igår, kul att så många var på plats.

Angående corona

Med anledningen av spridningen av Coronaviruset följer vi på Jönsbergska händelseutvecklingen noga. Vi har sedan en tid tillbaka länkat till de riktlinjer som gäller för Norrköpings skolor och som är framtagna av Folkhälsomyndigheten på vår hemsida. Vi vill härmed göra en del förtydligande och förbereda för ev vidare tänkbara scenarion. 

Idag fredag 13/3 väntas vidare beslut från regeringen kring skolornas förhållningssätt framöver.

Vi är beredda på att förutsättningarna kan förändras timme för timme under den närmaste tiden.

Just nu vill vi uppmana till följande:

Alla kan bidra till att minska risken för eventuell smittspridning genom att:
• Iaktta god handhygien; tvätta händerna minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten, i synnerhet inför måltider
• Hosta och nysa i armvecket eller i pappersnäsduk som slängs direkt
• Undvika att röra vid ansiktet och ögonen i onödan
• Stanna hemma om vi är sjuka
• Undvika onödig kroppskontakt mellan varandra. Det finns ju många sätt att hälsa som inte innebär att ta i hand eller kramas. Var kreativa!

 Vi ber dig stanna hemma om du:

• Har allt från tydligare sjukdomssymtom såsom feber till lindriga förkylningssymtom såsom hosta eller rinnande näsa

• Har besökt något av de drabbade områdena under de senaste 14 dagarna
• Har någon i ditt hushåll som har besökt de drabbade områdena under de senaste 14 dagarna
• Har haft kontakt med någon som är konstaterat smittad under de senaste 14 dagarna

Men viktigast av allt – Behåll lugnet och var noga med att söka upp rätt, saklig information och var källkritisk.

Aktuell information finns löpande på www.norrkoping.se

Vi ber såväl elever som personal och vårdnadshavare ha viss beredskap inför ett ev kommande beslut som skulle innebära att skolan under en tid stängs ned. Under sådana förutsättningar tänker vi att skolarbetet i så stor omfattning som möjligt och med hjälp av dagens teknik ska kunna bedrivas på distans. Det innebär dels att eleverna behöver ta med sig läromedel och material från skolan och att både elever och personal behöver ha viss tillgång till uppkoppling och dator, surfplatta eller mobiltelefon i hemmet. Om uppkoppling eller tekniska hjälpmedel saknas vill vi att ni kontaktar oss för att diskutera hur vi tillfälligt kan hjälpa till med sådan tillgång. Planering, utförande och bedömning av arbetsuppgifter under ett sådant scenario kommer att anpassas för distansstudier. Kommunikation med lärare sker då via elevernas mail och andra ämnesanpassade kanaler. Alternativet till hemarbete är enligt lagstiftningen att vi framöver kan komma att bedriva eftermiddags- helg- eller lovstudier etc på skolan, vilket vi i första hand vill undvika under förutsättning att vi alla hjälps åt och tar ansvar för att distansstudier fungerar på ett tillfredsställande sätt.

Vi vill dock förtydliga att vi i skrivande stund inte har några skäl till att fatta ett sådant beslut (tex misstanke eller bekräftelse om smittade elever, personal eller anhörig). Vi vill däremot säkerställa att vi inför ett ev sådant beslut (myndighetsbeslut eller eget fattat beslut) är så förberedda som möjligt.

Men återigen – behåll lugnet och gör vad just du kan för att minska smittspridningen. Vi återkommer i frågan när vi har något nytt att meddela!

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller information i frågan som är av nytta i vårt fortsatta arbete. Vi önskar er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning, Patrik Jönsson, rektor

JB natta flyttat till i höst

Elever och föräldrar i år 8 har valt att skjuta fram Jönsbergska turneringen till i höst pga. av de rådande direktiv som gäller kring smittspridningen av Corona. Gruppen har valt att nackdelarna och riskerna är större än fördelarna med att genomföra denna cup. Vi hoppas att alla lag vill vara med och spela i höst istället.

Hälsningar föräldrar och elever i år 8

Läxor och prov
 Engelska (båda grupperna) till fredag v. 12, glosor och text (kap 12 “India”, s 43-44) textdel 1-4. Glosorna finns både på onedrive och www.glosor.eu

Viktiga datum

V.15 påsklov
V.16 temavecka
V.18 mån-tis 27-28/4 PRAO
V.18 fre ledig – 1:a maj
V.21 ons 20/5 Borgsmodagen
V.21 tor-fre 21-22/5 ledig
V.23 temavecka
V.24 mån 8/6 volleybollturnering
V.24 tis 9/6 fotbollsdagen
V.24 ons 10/6 skolavslutning

Trevlig helg!
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Sophia och Eva.

0 Shares:
Du kan även uppskatta