Vecka 12 år 5

Hej elever och föräldrar! 

I veckan har vi i år fem dragit igång projektet “Grönsaksmålet” som riktar sig till Sveriges alla år 5 –elever med syftet att få de att äta mer grönsaker. Projektet innehåller moment där eleverna lär sig om grönsaker både praktiskt och teoretiskt och bland annat har de fått varsitt frö som de under kommande veckor ska ta hand om.  

På onsdag nästa vecka kommer eleverna att få ta del av ett Påskspel i Söderledskyrkan, som en del av ett intro till Religionskunskapen som vi påbörjar under veckan. Eleverna börjar och slutar som vanligt denna dag, men kommer gå iväg under mattelektionen.  

Vi handledare och lärare har uppmärksammat att flera elever i år 5 har tuggat tuggummi på skoltid de senaste veckorna. Vi har pratat med eleverna om att detta är något som strider mot vår värdegrund och uppskattar om ni vårdnadshavare också lyfter/ påminner om detta hemma.  

Golftävling 

Sedan några år tillbaka har Jönsbergska Idrottsskolan ett samarbete med golfklubben Norrköping/Söderköping. Samarbetet har inneburit att alla elever i årskurs fyra fått prova på golf ute på Hylingebanan. Efter önskemål från elever har skolan i år tagit samarbetet ett steg till och kommer arrangera en golftävling, Jönsbergska Open. Tävlingen är öppen för alla nuvarande och tidigare elever på skolan samt familj (syskon, föräldrar, far- och morföräldrar med flera). 
 
Tävlingen äger rum den 3 juni på Hylinges niohålsbana. Tävlingsformen är 2 personers-Scramble ) och för att delta krävs grönt kort. Kostnaden är 250 kronor per ungdom och 400 kronor per vuxen (inklusive mat). Samling för regelgenomgång klockan 13.30. Elever på skolan får sluta efter lunch. 

För alla som inte har grönt kort erbjuds i stället en eftermiddag på rangen och puttinggreen tillsammans med instruktörer från klubben. Bollar och lån av klubbor och ingår. Kostnaden är 175 kronor (inklusive mat). Samling utanför klubbhuset 15.00 

Dagen avslutas för alla deltagare med prisutdelning och middag i restaurangen. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Haggis (Christoffer.Hagsell@jonsbergska.se) eller Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se). Inbjudan kommer läggas ut på skolans hemsida och på sociala medier. Sprid gärna den till berörda!   

Anmäl genom att skicka ett mejl till christoffer.hagsell@jonsbergska.se. Mer detaljerad information kommer skickas ut senare till alla som anmäler sig. 

Boost week  

Boost week kommer till Norrköping och kommer under tre dagar på påsklovet erbjuda barn i årskurs 5 att möta industrin och teknik på ett lekfullt sätt. Under tre spännande dagar löser vi utmaningar, testar praktiska moment, bygger kluriga konstruktioner och provar på att programmera. 

Deltagarna får möta två industriföretag, titta in i Bråvallagymnasiets utbildningar och får veta mer om vad man kan göra i framtiden. Vi kommer få besök av Fredrik Löfgren, robotutvecklare, VR och AI-expert.  Fredrik kommer lära oss mer om robotar och framtiden. Kanske känner du igen Fredrik från Talang eller Genikampen? 

Datum för Boost Week är 11-13 april. 

Tider för Boost week är kl.09-15. Aktiviteten är kostnadsfri. 

Har du frågor kontakta projektledare Jonna Castell, jonna.castell@skill.se 

Mer information om Boost Week hittar du här: https://skill.se/nyheter/boost-week/ 

Vaccinering mot HPV för flickor och pojkar årskurs 5  – dos 2 

Den 6/4 och 7/4 kommer eleverna att få sin andra dos av vaccinet HPV. 

Prao 

Vi påminner om att börja söka efter lämplig praktikplats. PRAO:n kommer att ske torsdag 21/4 – fredag 22/4. PRAO-lappen som eleverna fick på bastiden innan lovet lämnas sedan tillbaka till någon av oss handledare. 
 
Läxor 

Torsdag Matematik: Ingen läxa eftersom vi har prov.  

Fredag Engelska: Repetition glosor v.10-v.12. Repetera så att ni kan muntligt och skriftligt. Eleverna har fått ett häfte med glosorna, annars så finns de på Teams också. 

Onsdag: Estet – Kunna sitt manus utantill. 

 
Prov VT-22 

V13: 

Torsdag: Matematikprov kap 5 

V14: 

V16: 

V17: 

V18: 

V19: 

V20: 

Torsdag: Matematikprov kap 6 

Fredag: NO-prov kap 5 

V21: 

V22: 

 
Viktiga datum VT-22 

V14: Temavecka Språk 

V15: Påsklov 

V16: Annandag påsk måndag, Föräldraråd onsdag kl.18.00, Praktik åk.5 tor-fre 

V21: Friidrottsdag onsdag, Kristi himmelsfärds dag torsdag, Klämdag fredag 

V22: Temavecka Idrott & hälsa, Besöka Visualiseringscenter tisdag 

V23: Nationaldag måndag, Volleybollturnering tisdag, Fotbollsturnering onsdag, Skolavslutning Matteuskyrka kl.10.00 torsdag  

Tack för gott samarbete Gusten, Luisa, Sofia och Dennis. 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 22 år 5

Hej elever och föräldrar!  Denna vecka har varit fullspäckad och eleverna har fått visa sina färdigheter i allt…
Läs mer

Vecka 33 år 5

Hej elever och föräldrar!  Nu har skolan äntligen börjat igen och denna vecka har fokus legat på att stärka gruppen,…