Vecka 12 – år 8

Bild från fotbollsturnering inomhus.

Hej alla elever och vårdnadshavare!   

Norrköpingsstafetten 
Under förra veckans föräldramöten informerade vi om deltagande i denna stafett 3 juni. Intresset från föräldragrupperna var positiv. Roligt! Arrangörerna har meddelat att de har som mål att genomföra stafetten som planerat, även om det såklart fortfarande är oklart. Vi återkommer med besked när de tagit ett beslut. Med andra ord, preliminärboka 3 juni i kalendern. 

Katjas grupp Engelska 

Vi kommer under de närmaste veckorna läsa boken “Holes” av Louis Sachar. Du kommer att behöva läsa boken samt jobba med tillhörande häfte.   

Du redovisar genom att lämna in häftet samt en skrivuppgift som genomförs på lektionstid v. 18.  

I skolan har du möjlighet att välja att lyssna och läsa samtidigt (sparris) eller enbart läsa (klassrum). Du kommer även ha tid att jobba med häftet, räknar dock med att detta arbete behöver göras klart hemma (stående läxa: ligga i fas med häftet)  

Häftet  

Slå upp och skriv ned glosorna tom kap 15  

Svara på samtliga frågor  

Skrivuppgiften på sista sidan genomförs i klassrummet v. 18   

 Det finns även möjlighet att lyssna på boken hemma, länken samt detaljplanering finns på OneDrive. På sidan finns boken alltså både som hörfil och text. Har man inte kunnat få en bok under vecka pga sjukdom – gå in på länken hemma så att ni håller planeringen.  

(sammanfattning och startsida) http://esl-bits.net/ESL.English.Learning.Audiobooks/Hoyo/preview.html 

Sjukfrånvaro 

Just nu är det en del som är hemma på grund av sjukdom. Vi vill uppmana alla att ta reda på vad man missat i de olika ämnena och se om man kan få kompisar att ta med material hem om man inte har det hemma. Mycket information finns på OneDrive och mailen också så titta där. Om man vill ta reda på om man missar något i ett specifikt ämne går det bra att maila den läraren.  

Vecka 13 

Onsdag: Inlämning Tyska realia   

Onsdag : Glosor Tyska In der Stadt, Kino, Kleider, Restaurant. Glosorna finns på www.glosor.eu, grupp “repetition år 8”.  

Onsdag: Läxa spanska är att kunna uttrycka sig med enkla meningar i futurum (framtid). Se s.71 i Vale 8 och dokument på OneDrive.  

Vecka 14   
Onsdag: Inlämning Spanska realia 

Torsdag: SO prov  

Fredag: Prov i matematik    

Vecka 15   
Påsklov   

Vecka 16   
Temavecka   

Vecka 21   
Torsdag och fredag – ledigt.   

Vecka 22   
Fredag: Prov i matematiken    

Vecka 23   
Temavecka    

Vecka 24   
Måndag: Volleybollturnering    
Tisdag: Fotbollsturneringen    
Onsdag: Skolavslutning    
 
Trevlig helg önskar era handledare 

Mötesanteckningar föräldramöte åk 8B 2020-03-10 

Lärarna inledde med att de inte har någon särskild information utöver det som presenterades inför båda klasserna vid fikat och öppnade därför upp för allmänna frågor från föräldrarna. 

Norrköpingsstafetten 

Vi beslöt att vi föräldrar gärna är med i stafetten om barnen också ställer upp. Skolan kommer därför att kontakta föräldragruppen när man vet hur intresset bland barnen ser ut. Skolan står också får att sätta samman lag med elever. Skolan ska kolla upp om lagen då fylls med elever, eller om det lämnas platser till föräldrar och syskon. 

Vi beslöt också att om vi kommer att delta i Norrköpingsstafetten, så blir det den trivselaktivitet vi gör under våren. Var och en tar med egen fikakorg. 

Resmål åk 9 

I dagsläget har vi 160 000 i klasskassan, vilket inte kommer att ta barnen särskilt långt geografiskt. Vi beslöt därför att skolan informerar barnen om aktuellt belopp och samtidigt börjar utforma olika reseförslag tillsammans med barnen.  

När skolan tagit fram några förslag på resmål kommer detta att kommuniceras till föräldragruppen, som kan titta på hur vi kan göra detta möjligt (hur mycket vi behöver öka klasskassan med etc.).  

Ett förslag var sedan att en representant (eller flera) från föräldragruppen kommer till skolan och lägger fram ett par slutliga förslag för klassen som är inom klassens budget och att det därefter beslutas var klassen ska resa. 

Det beslöts också att nuvarande föräldragrupp ska göra en överlämning till nästa och förklara hur upplägget med pant etc. fungerar. 

Hur är det i klassen  

Frågan ställdes kring klimatet i klassen. Lärarna svarade att det är bra, en god stämning, även mellan olika klasser. Lärarna tycker också att det är bra arbetsro.  

Barnen i klassen fick också beröm för sin sociala förmåga, något lärarna ofta påpekar för dem. Lärarna tycker att barnen ger dem energi och glädje 😊. 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 50 år 8

Hej alla elever och vårdnadshavare!  Den här veckan avslutades med att år 5 framförde ett jättefint luciatåg och…