Vecka 13 år 9

Bild från Gotland runt i kajak 2018.

Hej! 
 

Ett stort tack för mysiga och händelserika dagar i Idre.  
 
Temavecka språk 
 
Under vecka 14 är det temavecka. Se schemat under länken nedan 

 
 
Nationellt prov i NO 

På onsdag den 6 april har alla elever nationellt prov i NO. Provet startar klockan 09.00 i respektive klassrum. Var på plats senast klockan 08.50.  
 
Provet består av tre delar (75 minuter, 45 minuter respektive 30 minuter) med kortare rast mellan varje del. Innan sista delen äter eleverna lunch. Inget mellanmål eller drickbart under provet. Det får eleverna ta på rasterna mellan proven. 
 
Samtycke till vaccinering (difteri, stelkramp, kikhosta) 
 
Skolsköterskan har skickat en blankett angående samtycke till vaccinering (frivilligt). Lämna in blanketten senast den 15 april.  
 
Gymnasieval 

Nu är ansökan till gymnasiet stängd. Alla elever har gjort ett val och näst intill samtliga kvittenser är inlämnade och underskrivna. Den 15 april kommer de preliminära beskeden för hur det ser ut just nu för ert gymnasieval. Samma dag öppnar även websidan upp igen för de elever som vill göra förändringar i sitt gymnasieval. Eleverna har fram till 3 maj att genomföra ändringarna. Ni som inte önskar göra några förändringar låter bara ert val vara som det är. 

Överlämning gymnasiet  
För kännedom överlämnar skolan den information som kan gynna våra elevers skolgång till mottaganden gymnasieskola enligt Skolverkets riktlinjer. Hör gärna av er till oss om ni undrar över något. 
 

Golftävling 

Sedan några år tillbaka har Jönsbergska Idrottsskolan ett samarbete med golfklubben Norrköping/Söderköping. Samarbetet har inneburit att alla elever i årskurs fyra fått prova på golf ute på Hylingebanan. Efter önskemål från elever har skolan i år tagit samarbetet ett steg till och kommer arrangera en golftävling, Jönsbergska Open. Tävlingen är öppen för alla nuvarande och tidigare elever på skolan samt familj (syskon, föräldrar, far- och morföräldrar med flera). 
 
Tävlingen äger rum den 3 juni på Hylinges niohålsbana. Tävlingsformen är tvåpersonersscramble ) och för att delta krävs grönt kort. Kostnaden är 250 kronor per ungdom och 400 kronor per vuxen (inklusive mat). Samling för regelgenomgång klockan 13.30. Elever på skolan får sluta efter lunch. 

För alla som inte har grönt kort erbjuds i stället en eftermiddag på rangen och puttinggreen tillsammans med instruktörer från klubben. Bollar och lån av klubbor och ingår. Kostnaden är 175 kronor (inklusive mat). Samling utanför klubbhuset 15.00. 

Dagen avslutas för alla deltagare med prisutdelning och middag i restaurangen. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Haggis (Christoffer.Hagsell@jonsbergska.se) eller Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se). Inbjudan kommer läggas ut på skolans hemsida och på sociala medier. Sprid gärna den till berörda!   

Anmäl genom att skicka ett mejl till christoffer.hagsell@jonsbergska.se. Mer detaljerad information kommer skickas ut senare till alla som anmäler sig. 
 
SO         

Vi börjar nu läsa om andra världskriget och kalla kriget. På Teams ligger det flera powerpoints och en checklista på vad eleverna ska kunna till provet. Provet är torsdag eftermiddag för båda niorna.  

NO 
 
Ett nytt projekt påbörjas från vecka tio. Eleverna får välja mellan sju olika fördjupningsuppgifter (många med teknikämnet som utgångspunkt). Flera av uppgifterna täcker över ämnesgränserna. Utförlig instruktion delas ut i pappersform (och finns även under uppgifter i Teams, under aktuell uppgift). Inlämning sker i uppgifter i Teams. Deadline för inlämning är den 20 maj. Sen inlämning bedöms inte. 
 
NP i NO äger rum onsdagen den 6 april. 

 
Engelska 
 
Silvies grupp: Under vecka tolv genomförde vi läs- och hörförståelsetest. De som varit sjuka gör dem så fort dom möjligt. De som inte har gjort läs- och hörförståelseprovet uppmanas att komma till stugan på måndag vecka 14, klockan 14.30 då Silvie har stugan. Under kommande temavecka där fokus ligger på språk, kommer vi bland annat arbeta med digitalläsning. 
 
Luisas grupp: Under vecka tolv genomförde vi läs- och hörförståelsetest. De som varit sjuka gör dem så fort dom möjligt. De som inte har gjort läs- och hörförståelseprovet uppmanas att komma till stugan på måndag vecka, klockan 14.30 då Silvie har stugan. Under kommande temavecka där fokus ligger på språk, kommer vi bland annat arbeta med digitalläsning. 
 

Hem- och konsumentkunskap 

Vi har startat en ny ABB som handlar om privatekonomi. Eleverna har blivit informerade om vilka kunskapskrav det berör och hur planeringen ser ut VT2022. Vi gick igenom deras examinationsuppgift boendeuppgift och deadline för den är fredag vecka tolv. Eleverna arbetade med instuderingsfrågor rörande privatekonomi och som hjälper dem med boendeuppgiften. Allt material ligger uppe på Teams. 
 
Läxor 

Tyska: Arbeta med din planering som delats ut i pappersform. Planeringen finns även på Teams. Lyssna på ljudfiler, välj fraser att använda dig av och arbeta med grammatikövningar. Läs också de texter du har tillgång till i textboken. Block 1, 2 och 3 ska vara klart fredagen vecka 16. 

Engelska: Inga läxor. 

Musik: Innan 9A kommer tillbaka till skolan från Påsklov ska de ha skickat in en digital inspelad sång via appen röstmemo. Filen delas sen till Gusten. Eleverna får ta hjälp av originallåt i bakgrunden i sin inspelning, viktigt att deras röster hörs mer än originalröst. De får själva välja låt att sjunga in och längden ska vara cirka sex till åtta stycken åttor, alltså en vers eller refräng. Bedömning sker efter att hitta rätt tonart, följa melodi och takt. 
 
Provschema år nio 

År 2022 

April 2022 
 
Vecka 14 
6/4 NP NO år 9 
7/4 Historiaprov 9A 
7/4 Historiaprov 9B 

Vecka 17 
26/4 NP engelska år 9 
28/4 NP engelska år 9 

Maj 2022 

Vecka 18 
3/5 NP SO år 9 
5/5 NP SO år 9 
6/5 Tyska (slutprov) 

Vecka 19 
10/5 Tyska (slutprov) 
10/5 Spanskaprov 
11/5 NP matematik år 9 
11/5 Religionsprov 
13/5 NP matematik år 9 

Vecka 20 
20/5 Inlämning NO-uppgift (se Teams) 

Vecka 21 
23/5 Inlämning materiallärauppgift (slöjd) 
 

Viktiga datum under vårterminen 2022 
 
Vecka 14 – Temavecka språk 
Vecka 15 – Påsklov 
18/4 Annandag påsk (ledigt) 
20/4 Föräldraråd 
25/5 Friidrottsdag  
26/5 Kristi Himmelsfärdsdag 
27/5 Klämdag 
6/6 Nationaldagen 
7/6 Volleybollturnering 
8/6 Fotbollsturnering 
9/6 Skolavslutning 

0 Shares:
Du kan även uppskatta