Vecka 14 år 4

Hej på er! 

Under veckan har eleverna fått fördjupa sig i språk och har bland annat tillverkat sin egen garderob och arbetat med fantasidjur. Nästa vecka har vi ett välförtjänt påsklov och vi ses igen på tisdag den 19/4. 

Efter påsklovet börjar idrotten med sin uteperiod och schemat över vilka dagar man har inne respektive uteidrott finns på hemsida. 

4A ute: Tisdagar och fredagar 

4B ute: Måndag och tisdag 

Onsdagen den 20/4 kl. 18.00 är det återigen dags för Föräldraråd. Maila in eventuella frågor inför mötet till: patrik.andersson@jonsbergska.se. Varmt välkomna till kontoret 

SO 

Vi börjar jobba med historia. Eleverna gör ett collage i grupper om vikingatiden som de kommer redovisa muntligt inför klassen. Sedan går vi in på medeltiden. 

NO 

I NO:n har vi börjat arbeta med teknik och tittat på hur man bygger starkt. Bland annat har vi undersökt hur Eiffeltornet är konstruerat och om det finns liknande konstruktionslösningar i vår närhet. Vi har också diskuterat broars konstruktioner. Vi kommer att konstruera en egen bro i respektive klass, veckorna efter påsklovet.  

Engelska 

Fram tills nu har vi övat på läs och hörförståelse och det har gått bra! Efter påsklovet kommer vi att ha ett litet läs och hörförståelseprov. Detta är inget man måste plugga på hemma utan vi har övat här i skolan. Vill man öva mer kan man få tips på övningar via Silvie eller Luisa. 

Matematik 

I matematiken har vi avslutat ett område inom geometri med ett prov. Efter påsklovet börjar vi arbeta med volym, bråk och vikt.   

Svenska 
4A har läst klart Skuggan och det magiska dokumentet, mycket bra jobbat! Efter påsklovet tar 4B vid och läser boken. Under veckan har samtliga elever skrivit klart sina sagor och det är en spännande blandning av superhjältar, prinssessor, häxor men också om lilla Pelle som bor ensam i skogen. Efter lovet kommer eleverna få göra filmanalys, samt intensivt öva läsförståelse. 

Golftävling 

Sedan några år tillbaka har Jönsbergska Idrottsskolan ett samarbete med golfklubben Norrköping/Söderköping. Samarbetet har inneburit att alla elever i årskurs fyra fått prova på golf ute på Hylingebanan. Efter önskemål från elever har skolan i år tagit samarbetet ett steg till och kommer arrangera en golftävling, Jönsbergska Open. Tävlingen är öppen för alla nuvarande och tidigare elever på skolan samt familj (syskon, föräldrar, far- och morföräldrar med flera). 
 
Tävlingen äger rum den 3 juni på Hylinges niohålsbana. Tävlingsformen är 2 personers-Scramble ) och för att delta krävs grönt kort. Kostnaden är 250 kronor per ungdom och 400 kronor per vuxen (inklusive mat). Samling för regelgenomgång klockan 13.30. Elever på skolan får sluta efter lunch. 

För alla som inte har grönt kort erbjuds i stället en eftermiddag på rangen och puttinggreen tillsammans med instruktörer från klubben. Bollar och lån av klubbor och ingår. Kostnaden är 175 kronor (inklusive mat). Samling utanför klubbhuset 15.00 

Dagen avslutas för alla deltagare med prisutdelning och middag i restaurangen. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Haggis (Christoffer.Hagsell@jonsbergska.se) eller Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se). Inbjudan kommer läggas ut på skolans hemsida och på sociala medier. Sprid gärna den till berörda!   

Anmäl genom att skicka ett mejl till christoffer.hagsell@jonsbergska.se. Mer detaljerad information  kommer skickas ut senare till alla som anmäler sig. 

PS. Tisdagen den här veckan är prel.bokad för alla er i år fyra att få prova på golf ute på Hylingebanan. Mer info när det närmar sig.  

Läxor 

Matematik: Ingen läxa. 

Engelska: Ingen läxa till vecka 16 men är man osäker på de glosor vi har haft hittills får man gärna öva ännu mer hemma över lovet. 

Idrott:  

Nu har vi en period med fotboll och innebandy.  

Prov  

Vecka 16 

Onsdag: Hörförståelsetest engelska 

Torsdag: Läsförståelsetest engelska 

Vecka 19 

Onsdag: Historieprov 11/5 

Torsdag: Historieprov 12/5  

Vecka 20 

Tisdag: Matematikprov kapitel 6 

Viktiga datum 

Vecka 15 Påsklov 

18/4 Annandag påsk 

20/4 Föräldraråd kl. 18.00 

9/5 – 10/5 Prao för år 4 

25/5 Friidrottsdag  

26/4 – 27/4 Kristi himmelsfärds dag 

Vecka 22 Temavecka 

6/6 Nationaldag 

7/6 Volleybollturnering 

8/7 Fotbollsturnering 

9/6 10.00 skolavslutning Matteuskyrkan 

Vi handledare önskar er en trevlig helg! 

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta