Vecka 14 år 5

Hej elever och föräldrar! 

Då stundar ett efterlängtat Påsklov. Se till att vila upp er ordentligt så ni är lika pigga och vetgiriga under slutspurten fram till sommaren! 

Onsdagen den 20/4 kl. 18.00 är det återigen dags för Föräldraråd. Maila in eventuella frågor inför mötet till: patrik.andersson@jonsbergska.se. Varmt välkomna till kontoret. 

Ute/inne-idrott 

Efter lovet kommer eleverna gå tillbaka till ute/inne-idrott. Schemat finns på hemsidan där de har två pass ute och tre pass inne. Det är också kläder efter väder som gäller så ha gärna lite extra koll på väderprognoserna framöver. 

Prao 

Vi påminner om att börja söka efter lämplig praktikplats. PRAO:n kommer att ske torsdag 21/4 – fredag 22/4. PRAO-lappen som eleverna fick på bastiden innan sportlovet lämnas sedan tillbaka till någon av oss handledare, senast tisdag 19/4. 

Golftävling 

Sedan några år tillbaka har Jönsbergska Idrottsskolan ett samarbete med golfklubben Norrköping/Söderköping. Samarbetet har inneburit att alla elever i årskurs fyra fått prova på golf ute på Hylingebanan. Efter önskemål från elever har skolan i år tagit samarbetet ett steg till och kommer arrangera en golftävling, Jönsbergska Open. Tävlingen är öppen för alla nuvarande och tidigare elever på skolan samt familj (syskon, föräldrar, far- och morföräldrar med flera). 
 
Tävlingen äger rum den 3 juni på Hylinges niohålsbana. Tävlingsformen är 2 personers-Scramble ) och för att delta krävs grönt kort. Kostnaden är 250 kronor per ungdom och 400 kronor per vuxen (inklusive mat). Samling för regelgenomgång klockan 13.30. Elever på skolan får sluta efter lunch. 

För alla som inte har grönt kort erbjuds i stället en eftermiddag på rangen och puttinggreen tillsammans med instruktörer från klubben. Bollar och lån av klubbor och ingår. Kostnaden är 175 kronor (inklusive mat). Samling utanför klubbhuset 15.00 

Dagen avslutas för alla deltagare med prisutdelning och middag i restaurangen. Vid frågor är ni välkomna att kontakta Haggis (Christoffer.Hagsell@jonsbergska.se) eller Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se). Inbjudan kommer läggas ut på skolans hemsida och på sociala medier. Sprid gärna den till berörda!   

Anmäl genom att skicka ett mejl till christoffer.hagsell@jonsbergska.se. Mer detaljerad information kommer skickas ut senare till alla som anmäler sig. 
 

Ämnesuppdatering  

Engelska: Just nu jobbar vi intensivt med muntliga övningar. Vi kommer att ha muntliga examinationer efter Påsklovet. Vi tränar muntligt under engelska lektioner, men utmanar eleverna att även träna hemma.  
 
Läxor 

Engelska: inga läxor 
 
Prov VT-22 

V16: 

V17: 

V18: 

V19: 

V20: 

Torsdag: Matematikprov kap 6 

Fredag: NO-prov kap 5 

V21: 

Måndag: Religion (Kristendom, Judendom, Islam) 

V22: 
 
Viktiga datum VT-22 

V15: Påsklov 

V16: Annandag påsk måndag, Föräldraråd onsdag kl.18.00, Praktik åk.5 tor-fre 

V21: Friidrottsdag onsdag, Kristi himmelsfärdsdag torsdag, Klämdag fredag 

V22: Temavecka Idrott & hälsa, Besöka Visualiseringscenter tisdag 

V23: Nationaldag måndag, Volleybollturnering tisdag, Fotbollsturnering onsdag, Skolavslutning Matteuskyrka kl.10.00 torsdag  
 
Tack för gott samarbete Gusten, Luisa, Sofia och Dennis. 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 22 år 5

Hej elever och föräldrar!  Denna vecka har varit fullspäckad och eleverna har fått visa sina färdigheter i allt…
Läs mer

Vecka 33 år 5

Hej elever och föräldrar!  Nu har skolan äntligen börjat igen och denna vecka har fokus legat på att stärka gruppen,…