Vecka 17 år 9

Hej! 

Avslutningsmiddag för eleverna är den 7 juni klockan 18.00 (samling klockan 17.45 utanför) på skolan. Skolavslutningen är klockan 10.00 i Matteuskyrkan. Mera information kommer.  

 
Skolresa 9A Kroatien 
 
Från den 9 april har inte Kroatien några inresekrav. Det betyder att det inte behövs något giltigt covidbevis eller fyllas i något inreseformulär. Det gäller alla resenärer. 
 

Nationella prov 

Denna vecka är det nationella prov på tisdagen och torsdagen i SO – geografi. Eleverna ska vara på plats senast klockan 08.50 i klassrummet. Glöm inte och ta med penna och suddgummi. 

 
Gymnasieval 

Tisdag 3 maj är det sista dagen ni kan göra förändringar i ert gymnasieval. Ta kontakt med Johan om ni har några frågor (johan.larsson@jonsbergska.se). Gör ni några ändringar måste ni lämna in en undertecknad kvittens igen. 

Jönsbergska open 2022 
 

Det har varit högt tryck på anmälan till golftävlingen den 3 juni. Tävlingen är nu fullbokad.  Det går fortfarande att anmäla sig till ”prova på-golf”. Då ingår klubbor, bollar och hamburgare för 175 kronor. Anmälan sker till christoffer.hagsell@jonsbergska.se.  

 
SO         

Eleverna har börjat att läsa religion (islam). Det ligger en checklista ute på Teams.  

Idrott 

Vi startar ett nytt projekt där innehållet är friidrott. Eleverna ska själva spela in instruktionsfilmer i olika grenar. Instruktioner hittar du på Teams. Filmerna är sedan underlag för bedömning i friidrott. 

NO 
 
Ett nytt projekt påbörjas från vecka tio. Eleverna får välja mellan sju olika fördjupningsuppgifter (många med teknikämnet som utgångspunkt). Flera av uppgifterna täcker över ämnesgränserna. Utförlig instruktion delas ut i pappersform (och finns även under uppgifter i Teams, under aktuell uppgift). Inlämning sker i uppgifter i Teams. Deadline för inlämning är den 20 maj. Sen inlämning bedöms inte. 

Svenska 
 
På svenskan jobbar eleverna med podcast där de diskuterar Islam. 
 
För de elever som släpar med någon uppgift vore det bra om dessa genomfördes under början av kommande vecka. Under måndagens stuga ska några göra ett extra läsförståelseprov. 
 
Engelska 
 
Båda grupperna: Vi har denna vecka påbörjat arbetet med realia kring English speaking countries. Allt material finns på Teams om man skulle bli sjuk eller behöver ta igen hemifrån. Vi har under veckan även genomfört nationella prov. Eleverna har skött sig mycket bra! 
 
Läxor 

Tyska: Arbeta med din planering som delats ut i pappersform. Planeringen finns även på Teams. Lyssna på ljudfiler, välj fraser att använda dig av och arbeta med grammatikövningar. Läs också de texter du har tillgång till i textboken. Se till att block ett, två och tre är helt klara. Arbeta sedan vidare med block fyra. Inför nästa veckas prov kan du läsa på det du skrivit i uppgiften. Du kan komma att ha nytta av det. 

 
Provschema år nio 

År 2022 

Maj 2022 

Vecka 18 

2/5 SV – extra läsförståelseprov (på stugtid) 
3/5 NP SO år 9 
3/5 Tyska (slutprov) 
5/5 NP SO år 9 
6/5 Tyska (slutprov) 

Vecka 19 
10/5 Spanskaprov 
11/5 NP matematik år 9 
11/5 Religionsprov 
13/5 NP matematik år 9 

Vecka 20 
20/5 Inlämning NO-uppgift (se Teams) 

Vecka 21 
23/5 Inlämning materiallärauppgift (slöjd) 
 
Viktiga datum under vårterminen 2022 
25/5 Friidrottsdag  
26/5 Kristi Himmelsfärdsdag 
27/5 Klämdag 
6/6 Nationaldagen 
7/6 Volleybollturnering (avslutningsmiddag klockan 18.00) 
8/6 Fotbollsturnering 
9/6 Skolavslutning (start klockan 10.00 i Matteuskyrkan) 

0 Shares:
Du kan även uppskatta