Vecka 18 år 4

Hej på er! 

Härligt att vi får känna på lite härligt vårväder äntligen även om det kan vara lite kyligt på första rasten. Måndag och tisdag nästa vecka är eleverna på prao och önskar er lycka till och att ni visar er från eran bästa sida. 

SO 

Vi jobbar med historia. Eleverna har gjort jättefina collage och redovisningar för klassen om Vikingatiden. Nu går vi in på medeltiden. Provdatumet är flyttad till vecka 21, det finns en checklista och en begreppslista på Teams.  

NO 

I NO:n har vi börjat arbeta med teknik och tittat på hur man bygger starkt. Bland annat har vi undersökt hur Eiffeltornet är konstruerat och om det finns liknande konstruktionslösningar i vår närhet. Vi har också diskuterat broars konstruktioner. Vi kommer att konstruera en egen bro i respektive klass, veckorna efter påsklovet.  

Engelska 

Under vecka 18 har vi fortsatt arbetet med kap 15 – My charming little brother. Vi har skrivit dialoger och visat upp dem för klassen. Det har gått mycket bra! Under vecka 19 kommer vi att fortsätta arbeta färdigt med kap 15-16. 

Matematik 

I matematiken har vi börjat arbeta med kapitel 6 som handlar om bråk, volym och vikt. Planeringen ligger på Teams så om man är ledig eller sjuk så tittar man där och arbetar med de uppgifter som man missar. Vi kommer att ha två läxor fram till sommarlovet.  

Svenska 
Under denna vecka har vi fortsatt arbeta med läsförståelse. Eleverna har också fått skriva argumenterande text om något de vill förbättra på skolan. Alla hade mycket bra argument för sin tes. 
 

Läxor 

Matematik:  

Vecka 18 Lämna in läxa 15 

Engelska: Ingen läxa till torsdag v. 19.  

Idrott:  

Nu har vi en period med volleyboll och friidrott. Deras färdigheter i friidrott testas på den årliga friidrottsdagen den 25/5 på Norrköpings friidrottsarena. 

Svenska: 4B ska läsa kapitel 4 och 5 (s. 37–56) i Skuggan och det magiska dokumentet, samt genomföra uppgifter i häftet på s. 7–8 till fredag vecka 18. Material finns på Teams. 

Prov  

Vecka 19 

Vecka 20 

Tisdag: Matematikprov kapitel 6 

Fredag: teknikprov kap 1  

Vecka21 

Måndag: Historieprov 

Viktiga datum 

9/5 – 10/5 Prao för år 4 

25/5 Friidrottsdag  

26/4 – 27/4 Kristi himmelsfärds dag 

Vecka 22 Temavecka 

6/6 Nationaldag 

7/6 Volleybollturnering 

8/7 Fotbollsturnering 

9/6 10.00 skolavslutning Matteuskyrkan 

Vi handledare önskar er en trevlig helg! 

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta