Vecka 18 år 5

Hej elever och föräldrar! 

Denna vecka har rullat på i vanlig ordning och nu gasar vi på mot slutet av läsåret. Endast två “vanliga” veckor återstår, innan helgdagar, tema-veckor och avslutningsdagar tar vid. Så ge järnet nu det sista alla duktiga elever! Kommande vecka innehåller inga schemabrytande aktiviteter. 

På Basen i fredags gick vi igenom med eleverna hur man gör för att välja moderna språk inför kommande läsår. Detta vill vi att vårdnadshavare gör tillsammans med eleverna senast fredag 13/5. Valet görs på elevernas inlogg på Nova2 under fliken “Övrigt”.  

Engelska 

Vi arbetar nu med ett område som handlar om Indien. Vi lär oss fakta om Indien och jämför likheter och skillnader med Sverige. Under vecka 20 kommer vi att skriva faktatext på engelska om Indien. Det är bra om eleverna förbereder sig hemma och läser texten om Indien lite mer noggrant hemma.  
 
Läxor  

Matematik: Ingen läxa, repetera inför prov vecka 20.  

Engelska: Läxa till fredag v.18 är att kunna glosorna muntligt och skriftligt. Eleverna ska även kunna läsa och översätta rutan 5- från  texten “India an enormous country” (s.43-44). Lyssna på texten och träna uttal på egen hand: Sanoma Utbildning : Övningsmästaren (ovningsmastaren.se) 
 
Prov VT-22 

V19: 

V20: 

Torsdag: Matematikprov kap 6 

Fredag: NO-prov kap 5 

V21: 

Måndag: Religion (Kristendom, Judendom, Islam) 

V22: 
 
Viktiga datum VT-22 

V21: Friidrottsdag onsdag, Kristi himmelsfärdsdag torsdag, Klämdag fredag 

V22: Temavecka Idrott OCH hälsa, Besöka Visualiseringscenter tisdag 

V23: Nationaldag måndag, Volleybollturnering tisdag, Fotbollsturnering onsdag, Skolavslutning Matteuskyrka kl.10.00 torsdag  
 
Tack för gott samarbete Gusten, Luisa, Sofia och Dennis. 

0 Shares:
Du kan även uppskatta