Vecka 19 år 6

Hejsan! 

Den här veckan har varit special med prao måndag-tisdag och kommande lediga dagar torsdag-fredag. Nedan följer information inför kommande vecka. 

Friidrottsdag 

Onsdag vecka 20 är det friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena (Himmelstalund). Skolans elever kommer då få möjlighet att testa olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en “BAS-grupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp! 

Medtag: varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen. Därefter följ BAS-gruppens tidsschema. OBS! Alla årskurser har en varsin avspärrad del av arenan där de ska befinna sig hela dagen då de ej tävlar. 

Lunch: Ätes efter gren 3 på årskursens tilldelade plats. 

Friluftsliv 
Vi har börjat planera inför vår vistelse vid Ågelsjön. Eleverna har blivit indelade i grupper om 3-4 personer. I de här grupperna planerar de för vad de ska äta och packa. Sedan förra veckan har en förälder i 6A och en förälder i 6B erbjudit sig att hjälpa till att köra packning. Vi skulle verkligen uppskatta om några fler kan tänka sig att hjälpa till. Packningen hämtas klockan 9.00 vid skolan och levereras till Ågelsjön ca. 1,5 timme senare. På fredagen förväntas vi vara redo att lämna ca. Klockan 10.00. Skriv till Joel om ni har möjlighet att hjälpa till (joel.torndahl@jonsbergska.se). Mer detaljerad info med packlista etc. Kommer via mejl nästa vecka. 

Vi önskar er en trevlig helg! 

Sophia, Joel, Katja och Eva 

 
 
Ämnesinformation 
 

Engelska: Fram till sommaren jobbar vi med kapitel i boken, text och glosor varje vecka. Glosor ligger på teams och www.glosor.eu

SO: Lite drygt 1,5 vecka kvar till SO-provet. Instuderingsfrågorna vi arbetat med under lektionerna är det som eleverna behöver läsa på inför provet. Dessa finns på Teams. 

Läxor 

Spanska: Läxa till onsdag v.21 är att kunna böja de två oregelbundna verben “Ir” och “Tener”. Dessa oregelbundna verb finns i fliken längst bak i Vale 7-boken samt i ett dokument på Teams. Verben “Ir” och “Tener” hade eleverna genomgång på under lektionen onsdag v.19. 

Tyska: Läxa till onsdag v. 21 är att kunna beskriva sig själv i en sammanhängande text som eleverna övade på under temaveckan. Punkter att kunna prata om finns på teams. 

Engelska: läxa till måndag v. 20: Jobbat klart i häftet tom s. 57 

Svenska: Under “Uppgifter” i Teams finns det information om vad vi arbetar med. Betinget är att bli färdig med två texter till 28 maj. Skriv till Joel om ni har frågor.  

Prov 

Maj 2021 

Vecka 21 

24/5: SO-prov del 2 

 
Viktiga datum 

v.20       20-21 maj cykling med övernattning 6A 
v.21       27-28 maj cykling med övernattning 6B 

v. 22      Temavecka 

v. 23      9/6 skolavslutning 

0 Shares:
Du kan även uppskatta