Vecka 19 år 7

Hej!  

Demokratiprojekt

Se bifogad fil nedan för information från Norrköpings kommun angående demokratiarbete.

 

Idrottsspecialisering  

Det har blivit dags att välja specialisering till nästa år.  

Eleverna gör sitt val av idrott i Nova. Klicka på ”övrigt” och välj specialisering. Det är viktigt att välja ett första-, andra- och tredjehandsval. Det är elevernas val som avgör vilka idrotter som kommer genomföras. Det krävs att det blir tillräckligt många som önskar en viss idrott för att den ska kunna genomföras. Utöver val av idrott ska eleverna önska om de vill ha samma idrott hela året eller om de önskar att byta efter jul, och då alltså få ha två av sina val. För att detta ska vara administrativt möjligt så görs det valet redan nu och inte innan jul. Vi håller till på flera platser i Norrköping och eleverna förväntas ta sig till och från skolan på egen hand. Föräldrar – hjälp ert barn att resonera kring sitt beslut.  

Utöver de idrotter som vi erbjuder finns det möjlighet att ha en egen idrott. Krav för detta är att träningen bedrivs mellan 8-9 varje torsdagsmorgon samt att elev och föräldrar ordnar med en egen tränare och träningslokal som bekostas och ombesörjs av den enskilda eleven. Om någon önskar detta behöver ni skicka ett mejl till Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se) med tankar om upplägg, tränare och lokal.  

Valet genomförs i Nova under vecka 19. Sista dag att välja är 15 maj. Frågor om specialiseringen besvaras av Joel.   

Norrköpingsstafetten 
1 maj arrangeras Norrköpingsstafetten i Folkparken. Elever, syskon och föräldrar på skolan har blivit erbjudan att delta utan kostnad. Använd rabattkoden “skola2022”.  Den skola i Norrköping som har flest deltagare bjuds på en heldag i Kolmårdens djurpark. Följ länk för mer info. www.norrkopingsstafetten.se 

Ämnesuppdatering 
Engelska 
Sophias grupp arbetar med realia. Inlämning av realia-arbetet är fredag vecka 20. Har man varit bort och missat någon lektion rekommenderas därför att stanna på Stugan för att hinna klart i tid. För de som inte genomfört hör- och läsproven genomförs även dessa på Stugan, senast vecka 20.  

Silvies grupp har avslutat skrivarbetet kring realia. Arbetet lämnades in nu i fredags den 13/5 vecka 19. Några har varit sjuka och vissa har slappat lite på lektionerna. Så hann man inte klart så behöver man arbeta hemma eller stanna kvar på stuga under vecka 20. Redovisningarna sker måndag och onsdag vecka 20.  

SO: Eleverna har idag skrivit prov i geografi. De resterande lektionerna som är kvar denna termin kommer vi arbeta med kartkunskap. Vecka 21 testar vi av detta med ett mindre kartprov.   

Tyska: Hör- och läsförståelseprovet skjuts upp till vecka 20 pga. tekniska problem. 
Vi har påbörjat det sista arbetsområdet, en pjäs, som redovisas vecka 20/21. Läxor fram till terminsslut består av att arbeta med och träna muntligt på sin pjäs. 

Svenska: Vi arbetar med berättande text. Vissa elever skriver i par och vissa enskilt. Lektionstiden är begränsad så det krävs att använda den effektivt för att hinna färdigt utan att behöva skriva hemma.  

Läxor 

Engelska:  

Sophias grupp: fredag vecka 20, inlämning av realia-arbete.  

Silvies grupp: Muntliga redovisningar av realia-arbetet måndag och onsdag vecka 20. Eleverna ska vara pålästa och fritt kunna berätta om sitt tilldelade område.  

Spanska: Inlämning och muntlig redovisning av “Snacket på tåget” på måndag v.20. 

Prov vårterminen 2022 

Maj 

Vecka 20 

16/5 Spanska 

18/5 (+20/5) Matematikprov 

20/5 Svenska – Inlämning berättande text 

Vecka 21 

23/5 Spanska – Hör- och läsförståelseprov 

24/5 Kartprov  

Viktiga datum  

25/5 Friidrottsdag  

26/5 Kristi Himmelfärdsdag 

27/5 Klämdag 

6/6 Nationaldagen 

7/6 Volleybollturnering 

8/6 Fotbollsturnering 

9/6 Skolavslutning 

Trevlig helg! 
/Sofie, Sophia, Anna, Eva och Joel 

0 Shares:
Du kan även uppskatta