Vecka 19 år 7

Hej elever och föräldrar, 

Nu är en kortvecka över och sommaren börjar knacka på dörren utomhus, men det är inte sommarlov än utan vi har ett par veckor kvar att ta oss igenom med mycket att avsluta. Kommande vecka är det SO-prov och Spanska hör och läs, information hittar ni på Teams och fått en del tid på lektionerna.  

Onsdagen 19 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning.  Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen, därefter följ BAS-gruppens tidsschema. OBS! Alla årskurser har en varsin avspärrad del av arenan där de ska befinna sig hela dagen då de ej tävlar.  

Mer praktisk info om friidrottsdagen hittar ni på hemsidan.  

Vi önskar er en trevlig helg! 

/Patrik, Lisen, Anna och Alex 

Friidrottsdag på Norrköpings friidrottsarena, onsdag 19/5, volleybolldag måndag 7/6 samt fotbollsdag på Suezarena tisdag 8/6 

Vi planerar i dagsläget att genomföra friluftsdagarna med restriktioner för gruppstorlekar samt anvisade platser för årskursernas luncher och raster för att minimera att eleverna blandas över årsgrupperna i så stor utsträckning som möjligt. Ytor kommer avgränsas med hjälp av avspärrningsband. Ombyte och dusch sker hemma. Mer information kommer via idrottslärare och handledare i veckobrev eller på hemsidan. 

Skolavslutning onsdagen den 9/6 

Skolavslutningen kommer även i år ersättas av ett digitalt avslutningsprogram. År 9 kommer att spela in ett avslutningsprogram med varierat innehåll likt vår sedvanliga skolavslutning med musik, betygsutdelning och stipendieutdelningar, men också andra inslag. Programmet läggs ut kl 10.00 onsdagen den 9/6. Det betyder att elever, vårdnadshavare, släkt och vänner kan ta del av programmet hemifrån genom att titta på den inspelade versionen (som ni kommer kunna nå via vår hemsida). (Om restriktionerna förändras hoppas vi däremot kunna genomföra skolavslutningen liknande ordinarie upplägg). 

Tack till elever, vårdnadshavare och personal för er ödmjukhet och det stöd som vi sprider till varandra under svåra omständigheter! 

 Aktuell information finns löpande på www.norrkoping.se och på www.jonsbergska.se 

 Patrik Jönsson, rektor 

Läxor:  

Spanska: Prov på hör- och läsförståelse på måndag v.20. Eleverna har fått träna på att öva dessa förmågor under lektionerna v.19. För att förbereda sig ytterligare inför provet se dokumentet på Teams som heter “Utvecklingstips för att bli bättre på spanska”. Ni kan träna på hör och läsförståelse på följande sidor: Spanish Reading: Spanish Texts for Beginners (lingua.com)Ämne: Moderna språk – Spanska | UR Play och Sanoma Utbildning : Övningsmästaren (ovningsmastaren.se) 

Tyska:  

Engelska: Glosor till fredag v.20 (21/5). 

Prov

Maj 2021   

Vecka 20 

Måndag 17/5 – spanska (hör- och läsförståelse) 

Fredag 21/5 – SO-prov –> Hållbarhet och världen resurser  

Vecka 21   

Måndag 24/5 – tyska  

Tisdag och onsdag 25–26/5 – matematik  

Viktiga datum under vt-21  

14 maj: Klämdag (ledigt)   

19 maj: Friidrottsdag   

v.22: Temavecka  

3–4/6 Prao    

7 juni: Volleybollturnering    

8 juni: Fotbollsturnering    

9 juni: Skolavslutning 

0 Shares:
Du kan även uppskatta