Vecka 19 år 8

Hej elever och föräldrar, 

Nu börjar sommarlovet närma sig med stormsteg, men innan dess återstår fortfarande en del skolarbete innan slutbetygen för vårterminen sätts.  

Vi påminner er som ännu inte gjort valet till idrottsspecialisering nästa läsår att göra det senast den 15 maj. Se mer information nedan. 

Demokratiprojekt

Se bifogad fil nedan för information från Norrköpings kommun angående demokratiarbete.

Matematik 

Nu arbetar vi med det sista området för den här terminen som handlar om Sannolikhet och statistik. På måndag och tisdag har vi prov och det har blivit dags att börja förbereda sig inför det. För att repetera ska man ha arbetat med uppgifterna på baslägret/höghöjd på s. 216-219 respektive s. 220-221. På sidan 222 finns de ord och begrepp som hör till området och på sidan 258 – 261 finns en metodsamling. På Teams finns det filmer till varje avsnitt som det är bra att titta på om man har missat någon genomgång eller vill repetera. Där finns även mål och planeringen. Det är även självklart bra att gå tillbaka och arbeta med gamla uppgifter igen. 

Norrköpingsstafetten 

1 maj arrangeras Norrköpingsstafetten i Folkparken. Elever, syskon och föräldrar på skolan har blivit erbjudan att delta utan kostnad. Använd rabattkoden “skola2022”.  Den skola i Norrköping som har flest deltagare bjuds på en heldag i Kolmårdens djurpark. Följ länk för mer info. www.norrkopingsstafetten.se 

Idrottsspecialisering  

Det har blivit dags att välja specialisering till nästa år.  

Eleverna gör sitt val av idrott i Nova. Klicka på ”övrigt” och välj specialisering. Det är viktigt att välja ett första-, andra- och tredjehandsval. Det är elevernas val som avgör vilka idrotter som kommer genomföras. Det krävs att det blir tillräckligt många som önskar en viss idrott för att den ska kunna genomföras. Utöver val av idrott ska eleverna önska om de vill ha samma idrott hela året eller om de önskar att byta efter jul, och då alltså få ha två av sina val. För att detta ska vara administrativt möjligt så görs det valet redan nu och inte innan jul. Vi håller till på flera platser i Norrköping och eleverna förväntas ta sig till och från skolan på egen hand. Föräldrar – hjälp ert barn att resonera kring sitt beslut.  

Utöver de idrotter som vi erbjuder finns det möjlighet att ha en egen idrott. Krav för detta är att träningen bedrivs mellan 8-9 varje torsdagsmorgon samt att elev och föräldrar ordnar med en egen tränare och träningslokal som bekostas och ombesörjs av den enskilda eleven. Om någon önskar detta behöver ni skicka ett mejl till Joel (joel.torndahl@jonsbergska.se) med tankar om upplägg, tränare och lokal.  

Valet genomförs i Nova under vecka 19. Sista dag att välja är 15 maj. Frågor om specialiseringen besvaras av Joel.   

 
Trevlig helg önskar vi handledare i år 8!  

/Patrik, Axel, Lisen, Tessan och Alex 

Läxor   

Tyska: Skriv och träna muntligt på din pjäs. 

Idrott och hälsa: OBS! De som inte gjort provet är välkomna till valfri stugdag (må,ti eller to) för att göra det. 

Hem- & konsumentkunskap: De som inte gjort provet är välkomna till valfri stugdag (må,ti eller to) för att göra det alt. under lektionstid. 

Prov vårterminen 2022    

Maj 2022  

Vecka 20 

16/5 – Tyska (hörförståelse).  
So – prov 

Vecka 21   

23/5 – Redovisningar av pjäs 

23+24/5 – Matematikprov kap 5   

Viktiga datum under vårterminen 2022    

25/5 Friluftsdag   

27/5 Ledigt (klämdag)   

v.22 Temavecka   

7/6 Volleybollturnering   

8/6 Fotbollsturnering   

9/6 Skolavslutning kl.10.00 

0 Shares:
Du kan även uppskatta