Vecka 19 år 8

Hej! 
 
Hoppas allt är bra med er alla och att ni får en härlig lång helg! Nu går veckorna fort till ett härligt sommarlov.  

Friidrottsdag 

Onsdagen 19 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings friidrottsarena. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”basgruppskamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, uppvärmningsoverall, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: klockan 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i basgruppen. Därefter följer basgruppens schema (se inlägg på hemsidan). OBS! Alla årskurser har en varsin avspärrad del av arenan där de ska befinna sig hela dagen när det inte förekommer någon tävlingsgren. Lunch: Ätes efter gren tre på årskursens tilldelade plats 

Lägesuppdatering avseende aktiviteter under vårterminen 

Pandemin fortsätter, vilket fortsatt kräver ansträngningar och anpassningar från oss alla. I förhoppning om att kunna genomföra vår planerade undervisning, aktiviteter och schemabrytande verksamhet avvaktar vi gärna så sent som möjligt med definitiva beslut och besked om hur fullföljandet kommer se ut eller ej. Vi är medvetna om att ovissheten kräver uthållighet, men vi uppskattar er förståelse för vårt syfte med eventuellt avvaktande besked. Nedan följer i skrivande stund troliga scenarier för vårens aktiviteter.   

Friidrottsdag på Norrköpings friidrottsarena onsdag 19/5, volleybolldag måndag 7/6 samt fotbollsdag på Suezarena tisdag 8/6 

Vi planerar i dagsläget att genomföra friluftsdagarna med restriktioner för gruppstorlekar samt anvisade platser för årskursernas luncher och raster för att minimera att eleverna blandas över årsgrupperna i så stor utsträckning som möjligt. Ytor kommer avgränsas med hjälp av avspärrningsband. Ombyte och dusch sker hemma. Mer information kommer via idrottslärare och  handledare i veckobrev eller på hemsidan. 

Elevbesök för blivande år 4 den 24/5 

Besöket planeras genomföras i mindre grupper och förläggas utomhus. Vid dåligt väder används idrottshallen. Information har skickats ut till besökande elever. 

Skolavslutning onsdagen den 9/6 

Skolavslutningen kommer även i år ersättas av ett digitalt avslutningsprogram. År 9 kommer att spela in ett avslutningsprogram med varierat innehåll likt vår sedvanliga skolavslutning med musik, betygsutdelning och stipendieutdelningar, men också andra inslag. Programmet läggs ut klockan 10.00 onsdagen den 9/6. Det betyder att elever, vårdnadshavare, släkt och vänner kan ta del av programmet hemifrån genom att titta på den inspelade versionen (som ni kommer kunna nå via vår hemsida). (Om restriktionerna förändras hoppas vi däremot kunna genomföra skolavslutningen liknande ordinarie upplägg). 

Läxor och prov 

Matematik: prov 26/5 (kapitel fem). 
 
Idrott: Perioden just nu är friidrott och volleyboll 

SO: Eleverna har historia prov torsdagen den 20 maj.   
 
Teknik: Grupprapport ska vara inlämnad senast 21 maj. Se Teams för mer information. 

Engelska 

Silvies grupp: Vi har påbörjat arbetet med realia och den ska lämnas in på Teams fredag den 21 maj. 

Luisas grupp:  Vi har påbörjat arbetet med realia som handlar om USA. Eleverna som har varit sjuka, lediga eller ligger efter kan jobba med arbetet hemma. Arbetet ska lämnas in på Teams fredag den 21 maj. 

Moderna språk 

Tyska: Skriv vidare på pjäs. Se instruktioner på Teams. Använd ej någon form av Google translate! Pjäsen redovisas vecka 21. Du ska då ha skrivit klart, förberett bildstöd och tränat muntligt på pjäsen, så att du kan framföra den enbart med hjälp av bildstöd.  

Spanska: Prov på hör- och läsförståelse på måndag vecka 20. Eleverna har fått träna på att öva dessa förmågor under lektionerna vecka 19. För att förbereda sig ytterligare inför provet se dokumentet på Teams som heter “Utvecklingstips för att bli bättre på spanska”. Ni kan träna på hör och läsförståelse på följande sidor: Spanish Reading: Spanish Texts for Beginners (lingua.com)Ämne: Moderna språk – Spanska | UR Play och Sanoma Utbildning : Övningsmästaren (ovningsmastaren.se) 

Prov  
Maj 2021 

 
Vecka 20 

17/5 Hör- och läsförståelseprov i spanska 
20/5 historieprov 
21/5 teknikrapport (absolut sista deadline) 
 
Vecka 21 

24/5 tyskaprov 
26/5 matematikprov 

Viktiga datum under vårterminen 2021 
 
14 maj: klämdag (ledigt) 
19 maj: friidrottsdag 
Vecka 22: temavecka  
7 juni: volleybollturnering  
8 juni: fotbollsturnering  
9 juni: skolavslutning   

0 Shares:
Du kan även uppskatta