Vecka 19 år 9

Hej! 

Norrköpingsstafetten  
1 juni arrangeras Norrköpingsstafetten i Folkparken. Elever, syskon och föräldrar på skolan har blivit erbjudan att delta utan kostnad. Använd rabattkoden “skola2022”.  Den skola i Norrköping som har flest deltagare bjuds på en heldag i Kolmårdens djurpark. Följ länk för mer info. www.norrkopingsstafetten.se 

Avslutningsveckan

Avslutningsmiddag för eleverna är den 7 juni klockan 18.00 (samling klockan 17.45 utanför) på skolan. Skolavslutningen är klockan 10.00 i Matteuskyrkan.  

Demokratiprojekt

Se bifogad fil nedan för information från Norrköpings kommun angående demokratiarbete.

 
Skolresa 9A Kroatien 
 
Från den 9 april har inte Kroatien några inresekrav. Det betyder att det behövs något giltigt covidbevis eller fyllas i något inreseformulär. Det gäller alla resenärer. Övrig info finns i utskickat mejl (från resegruppen). 
 
Idrott 

Vi har startat ett nytt projekt där innehållet är friidrott. Eleverna ska själva spela in instruktionsfilmer i olika grenar. Instruktioner hittas på Teams. Filmerna är underlag för bedömning i friidrott. 

NO 
 
Ett nytt projekt påbörjas från vecka tio. Eleverna får välja mellan sju olika fördjupningsuppgifter (många med teknikämnet som utgångspunkt). Flera av uppgifterna täcker över ämnesgränserna. Utförlig instruktion delas ut i pappersform (och finns även under uppgifter i Teams, under aktuell uppgift). Inlämning sker i uppgifter i Teams. Deadline för inlämning är den 20 maj. Sen inlämning bedöms inte. 

Svenska 
Under veckan har eleverna arbetat klart med sina podcasts. Kommande vecka kommer elever i 9B har möjlighet till kompletteringar eller arbete med andra uppgifter på svenska-lektionerna.  
 
Engelska 

Båda grupperna: Nytt inlämningsdatum för realiaarbetet är måndag den 23/5 vecka 21. Redovisningarna sker på följande datum: 9B onsdag den 18/5 vecka 20 och 9A måndag den 23/5 vecka 21. Då Silvie är iväg med år sex kommer det vara Luisa som genomför redovisningarna.  
 
Läxor 

Tyska: Inga läxor 

Spanska: Inlämning och muntlig redovisning av realiaarbetet på måndag vecka 19. 

Engelska 

Eleverna har i läxa att förbereda sin redovisning av “English speaking countries”. De ska kunna sin presentation utantill och kunna berätta om sitt område fritt med egna ord. Läxan är till vecka 20 för 9B och vecka 21 för 9A. 

Bild 9A: Till nästa bildlektion, måndag vecka 21, ska eleverna ha skrivit färdigt och delat den skriftliga bilduppgift som är kopplad till deras bildprojekt till martin.gustafsson@jonsbergska.se. Uppgiften finns i ABB:n i Nova. 

 
Provschema år nio 

År 2022 

Maj 2022 

Vecka 20 
20/5 Inlämning NO-uppgift (se Teams) 

Vecka 21 
23/5 Inlämning materiallärauppgift (slöjd) 
 
Viktiga datum under vårterminen 2022 
25/5 Friidrottsdag  
26/5 Kristi Himmelsfärdsdag 
27/5 Klämdag 
6/6 Nationaldagen 
7/6 Volleybollturnering (avslutningsmiddag klockan 18.00) 
8/6 Fotbollsturnering 
9/6 Skolavslutning (startar klockan 10.00 i Matteuskyrkan) 

0 Shares:
Du kan även uppskatta