Vecka 2 – år 5

Hej alla barn och vårdnadshavare!

Varmt välkomna tillbaka till vårterminen. Hoppas ni har haft tid att vila upp er – vi är taggade att köra igång igen!

Vi startar terminen med att hälsa Sophia Bergman välkommen. Sophia undervisar år 5 i SO och förstärker även upp vårt handledarlag. 

Utvecklingssamtal

Det är nu även dags för utvecklingssamtal. Joel och Katja har skickat ut inbjudan via mail och en länk där man kan boka tider. Ni som inte har fått ett sådant mail, kommer att kontaktas av Sophia inom kort – vi tycker att det är bra om hon och barnen får träffas några gånger innan samtalen. 

Inför samtalen är vi tacksamma om ni går in på Nova tillsammans med ert barn och läser kommentarer och tips som ämneslärarna lämnat. 

Social utvärdering

Eleverna har under veckan fyllt i en egen social utvärdering inför utvecklingssamtalet. (OBS! Vi vill att de elever som inte var i skolan i torsdags går in på Nova och fyller i/uppdaterar sin sociala utvärdering i helgen).  I samband med detta har vi även påbörjat en social utvärdering på klassnivå där eleverna var och en skriftligt fått fundera över vilka klasskamrater de jobbar bäst med samt funkar bäst med på rasterna. Av erfarenhet ger en sådan utvärdering oss en bra överblick över gruppkonstellationer och relationer i klassen som vi kan ha som underlag för t.ex. gruppsammansättningar, fördelning av sittplatser, konfliktlösning och allmänt pedagogiskt arbete. Resultaten är inget vi diskuterar med barnen och inget de ska/behöver diskutera sinsemellan utan används av oss som verktyg i vårt arbete. 

Romme 9 mars

På måndag (13/1) är sista dagen att göra sina val till vinterfriluftsdagen, se till att få det gjort så att ingen missar att anmäla sig och inte får någon plats på bussen. Eventuella tillval betalas i samband med beställningen, antingen via Swish till 1235200787 eller kontant i ett kuvert. Vilken betalning man än föredrar ska det markeras med namn och BAS-grupp. Mer information finns på hemsidan. 

Busskort

Under vårterminen kommer Martin Gustafsson (martin.gustafsson@jonsbergska.se) vara ansvarig för busskorten då Johan Larsson går hem på föräldraledighet. Alla frågor rörande busskort hanteras framöver av Martin. Om kortet tappas bort eller det slutar fungera tar ni kontakt med honom.

Viktiga datum

V. 8 sportlov
v. 9, tor-fre 27-28/2 studiedagar
V 11 mån 9/3 Romme
V 11 tor 12/3 föräldramöte
V 15 påsklov
V 16 temavecka
V 18 mån-tis 27-28/5 PRAO
V 18 fre ledig – 1. maj
V 21 ons 20/5 Borgsmodagen
V 21 tor-fre 21-22/5 ledig
V 23 temavecka
V 24 mån 8/6 volleybollturnering
V 24 tis 9/6 fotbollsdagen
V 24 ons 10/6 skolavslutning

Trevlig helg! 
Önskar Sofie, Katja, Joel, Alicia, Sophia och Eva.

0 Shares:
Du kan även uppskatta