Vecka 2 – år 7

Hej alla elever och föräldrar!

Vi hoppas alla har haft en härlig julledighet och samlat på sig nya krafter inför vårterminen. Vi handledare vill passa på och tacka för gåvan vi fick. Det kändes väldigt passande då vi pratat mycket om barns olika livsvillkor. Stort tack!

Nu börjar en period med utvecklingssamtal. Kolla gärna era mail och boka in er på passande tid. Förbered er genom att läsa på Nova. Vi påminner om att eleverna har prao vecka 12 den 19 och 20 mars. Bra att vara ute i god tid och börja leta ställe att vara på. 

Prov och läxor

Matematik: prov på kapitel tre på fredag 17/1.

Idrott: Börjar en ny period med kampsport, handboll och mental träning. På Rebeccas idrottslektioner vecka 3 (7B på tisdag, 7A på onsdag) behövs inga idrottskläder då vi har teori och samlas i basrummen.

SO: Vi börjar läsa Historia om Antiken. 

Biologi: nytt arbetsområde påbörjas. Vi kommer att läsa om kroppen från vecka två till vecka tio. Planering och föreläsningar läggs i vanlig ordning ut på OneDrive under NO2006->Biologi2006.

Tyska : Läxa till onsdag v. 3 är glosor: Se övningen “Kapitel 6a+6b” på glosor.eu. Kunna böja modalverben “können”, “”wollen” och “müssen” efter person. Se utdelat grammatikhäfte, alternativt gå in på glosövningen “Grammatik – modala hjälpverb (i presens)” på glosor.eu och välj ovanstående modalverb att träna på. Kunna läsa och översätta texterna i kapitel 6a och 6b.

Busskort

Under vårterminen kommer Martin Gustafsson (martin.gustafsson@jonsbergska.se) vara ansvarig för busskorten då Johan Larsson går hem på föräldraledighet. Alla frågor rörande busskort hanteras framöver av Martin. Om kortet tappas bort eller det slutar fungera tar ni kontakt med honom.

Romme

Nu är vintern här och valet till 2020 års vinterfriluftsdagar är aktivt. Vinterfriluftsdagen för år 4-8 arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 9 mars (vecka 11). För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ.

Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länkar senast måndagen den 13:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare.  

Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 13:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och basgrupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och bas grupp. Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn! Klicka på länken nedan!

Vinterfriluftsdag år 4-8 Romme Alpin 9 mars

 Viktiga datum

29/1 Föräldraråd
11/3 Föräldramöte klockan 18.00
19/3 – 20/3 Prao 
22/4 Föräldraråd

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 50 år 7

Hej alla elever och föräldrar! Nästa vecka är sista veckan innan julledigheten. På måndagen avslutas temaveckan. Under tisdagen…