Vecka 20 år 4

Hej på er! 

Nu börjar vi närma oss slutspurten och det som vi har kvar är en kortvecka, en temavecka och avslutningsveckan. Nästa vecka har vi vår årliga Friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på onsdag, se mer info nedan. Eftersom nästa vecka är en kortvecka så skriver vi veckobrevet för kommande två veckor, nästa vecka blir det alltså inget veckobrev.  

Temavecka v 22 

Vi startar alla dagar kl 08.30 på skolan. Schema finns på hemsidan. På måndag börjar 4a med idrott och 4b har idrott efter första rasten. På tisdag åker vi till Söderköpings golfklubb. Skolan bjuder på lunch men man kan ta med fika om man vill. Vi lämnar Söderköpings golfklubb kl 13.30 och beräknar vara tillbaka på skolan ca 13.45. Om man vill får man gärna ta med sig eget golfset. På onsdag börjar vi på skolan kl 08.30 och på eftermiddagen går vi gemensamt till badhuset och avslutar dagen där 14.00. Ta med badkläder. På torsdag och fredag är vi skolan och genomför olika aktiviteter.  

Måndag: Ta med idrottskläder och ombyte. 8.30 – 14.00 skolan. 

Tisdag: Prova på golf på Söderköpings golfklubb. Samling 08.30 på nedre parkeringen utanför Friskis. Avslut ca 13.45.  

Onsdag: Eftermiddag Badhus. Ta med badkläder. Avslut 14.00 badhuset. 

Torsdag: Hemkunskap och teater 8.30 – 14.00 

Fredag: Handledardag på skolan. 8.30 – 14.00 

Info från rektor 

Vi vill med dessa rader göra er vårdnadshavare uppmärksamma på händelser som har skett i samband med hemfärd från skolan under veckan som har gått. 

Vid två tillfällen i onsdags eftermiddag utsattes skolans elever av två maskerade ungdomar, i samband med hemfärd från skolan. Händelserna inträffade i närheten av hundrastgården vid Vrinneviskogen. En maskerad ungdom har också observerats vid andra tillfällen under veckan. Polisen är inkopplad och vi har pratat om händelserna med berörda elever och klasser under veckan. Vi vill gärna att ni pratar om händelserna hemma och hjälper oss i vårt förebyggande arbete. 

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har information som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete! 

Tack för ett gott samarbete och trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

SO 

Vi jobbar med historia. Eleverna har gjort jättefina collage och redovisningar för klassen om Vikingatiden. Nu går vi in på medeltiden. Provdatumet är flyttad till vecka 21, det finns en checklista och en begreppslista på Teams.  

NO 

I NO:n har vi börjat arbeta med teknik och tittat på hur man bygger starkt. Bland annat har vi undersökt hur Eiffeltornet är konstruerat och om det finns liknande konstruktionslösningar i vår närhet. Vi har också diskuterat broars konstruktioner. Vi kommer att konstruera en egen bro i respektive klass, veckorna efter påsklovet.  

Svenska 
Denna vecka har vi tittat på filmen Eva & Adam, samt gjort både skriftlig och muntligt filmanalys. I analysen fick eleverna berätta om karaktärerna, om filmens budskap och analysera vänskaps- och kärleksrelationer.  
 

Friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena (Himmelstalund) onsdag 25 maj 2022 

Onsdag 25 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på Himmelstalund. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen. Därefter följs BAS-gruppens tidsschema (se nedan). OBS! Alla årskurser har en plats på Arenan där man har sina saker under dagen. 

Lunch: Ätes efter gren 3 på årskursens tilldelade plats 

Tävlingsregler: 

”BASgrupps-kampen”: Varje BAS-grupp tävlar tillsammans genom att samla poäng i respektive gren. Ett medelresultat i varje gren räknas ut. 

”Individuell kamp”: I varje gren tävlas det också individuellt, bästa tjej och bästa kille i respektive årskurs tilldelas pris. 

Tävlingsgrenar: Höjdhopp (2 försök/höjd), kast med liten boll (3 försök), längdhopp (3 försök), kula (3 stötar), år 4-6 60m/år 7-9100m (2 försök), 400m (1 försök), terränglöpning (1 försök), 4x100m stafett (1 försök) 

Läxor 

Engelska: Inga läxor.  

Idrott:  

Nu har vi en period med volleyboll och friidrott. Deras färdigheter i friidrott testas på den årliga friidrottsdagen den 25/5 på Norrköpings friidrottsarena. 

Prov  

Vecka21 

Måndag: Historieprov 

Viktiga datum 

25/5 Friidrottsdag. Ta med matsäck.  

26/5 – 27/5 Kristi himmelsfärds dag 

Vecka 22 Temavecka 

6/6 Nationaldag 

7/6 Volleybollturnering 

8/7 Fotbollsturnering. Ta med matsäck. 

9/6 10.00 skolavslutning Matteuskyrkan 

Vi handledare önskar er en trevlig helg! 

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta