Vecka 20 år 5

Hej elever och föräldrar! 

Friidrottsdag 

Onsdag 25 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på Himmelstalund. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen. Därefter följs BAS-gruppens tidsschema (se nedan). OBS! Alla årskurser har en plats på Arenan där man har sina saker under dagen. 

Lunch: Ätes efter gren 3 på årskursens tilldelade plats. 

Tävlingsregler: 

”BASgrupps-kampen”: Varje BAS-grupp tävlar tillsammans genom att samla poäng i respektive gren. Ett medelresultat i varje gren räknas ut. 

”Individuell kamp”: I varje gren tävlas det också individuellt, bästa tjej och bästa kille i respektive årskurs tilldelas pris. 

Tävlingsgrenar: Höjdhopp (2 försök/höjd), kast med liten boll (3 försök), längdhopp (3 försök), kula (3 stötar), år 4-6 60m/år 7-9100m (2 försök), 400m (1 försök), terränglöpning (1 försök), 4x100m stafett (1 försök). 

Temavecka 

Under vecka 22 är det dags för TEMA-vecka idrott och NO och vi vill därför gå ut med lite tidig information kring veckan. På måndagen startar eleverna på skolan kl.08.30 och avslutar dagen på badhuset kl.14.00. Eleverna äter lunch på skolan som vanligt och behöver ta med sig badkläder och handduk. Vi går tillsammans från skolan till badhuset. 

Tisdag, start kl.08:50 utanför Visualiseringscentret på Kungsgatan (vid bron) och dagen avslutas i Folkparken kl.14:00. I Folkparken kommer eleverna att tillaga lunch på stormkök som skolan står för men de får gärna ta med sig lite fika och extra dricka. 

Onsdag, torsdag och fredag startar eleverna kl.08.30 och avslutar på skolan kl.14.00. Eleverna ska ta med sig idrottskläder på onsdag och fredag. På torsdag kommer eleverna spela upp sina teatrar med Disneytema kl.12.30 i lilla hallen.  

Information från styrelsen 

Vi vill med dessa rader göra er vårdnadshavare uppmärksamma på händelser som har skett i samband med hemfärd från skolan under veckan som har gått. 

Vid två tillfällen i onsdags eftermiddag utsattes skolans elever av två maskerade ungdomar, i samband med hemfärd från skolan. Händelserna inträffade i närheten av hundrastgården vid Vrinneviskogen. En maskerad ungdom har också observerats vid andra tillfällen under veckan. Polisen är inkopplad och vi har pratat om händelserna med berörda elever och klasser under veckan. Vi vill gärna att ni pratar om händelserna hemma och hjälper oss i vårt förebyggande arbete. 

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har information som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete! 

Tack för ett gott samarbete och trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

 
 
Läxor  

Prov VT-22 

V21: 

Måndag: Religion (systerreligionerna). Checklistan finns i SO-fliken på Teams. 
 
Viktiga datum VT-22 

V21: Friidrottsdag onsdag, Kristi himmelsfärdsdag torsdag, Klämdag fredag 

V22: Temavecka Idrott och hälsa, Besöka Visualiseringscenter tisdag 

V23: Nationaldag måndag, Volleybollturnering tisdag, Fotbollsturnering onsdag, Skolavslutning Matteuskyrka kl.10.00 torsdag  
 
Tack för gott samarbete Gusten, Luisa, Sofia och Dennis. 

0 Shares:
Du kan även uppskatta