Vecka 20 år 7

Hej!  

Nästa vecka är kortvecka och veckan därpå, vecka 22, är det temavecka NO/Idrott. Eleverna går mellan kl. 9:00-14:15. På tisdag eftermiddag ska eleverna till badhuset. De kommer ha simning, livräddning och eget bad. Under fredagen ska eleverna spela Frisbee golf, om eleverna har egen disc eller känner någon att låna av vore det toppen. Schema för hela temaveckan läggs upp på hemsidan. 

Vi vill med dessa rader göra er vårdnadshavare uppmärksamma på händelser som har skett i samband med hemfärd från skolan under veckan som har gått. 

Vid två tillfällen i onsdags eftermiddag utsattes skolans elever av två maskerade ungdomar, i samband med hemfärd från skolan. Händelserna inträffade i närheten av hundrastgården vid Vrinneviskogen. En maskerad ungdom har också observerats vid andra tillfällen under veckan. Polisen är inkopplad och vi har pratat om händelserna med berörda elever och klasser under veckan. Vi vill gärna att ni pratar om händelserna hemma och hjälper oss i vårt förebyggande arbete. 

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har information som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete! 

Tack för ett gott samarbete och trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

Friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena (Himmelstalund) onsdag 25 maj 2022 

Onsdag 25 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på Himmelstalund. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen. Därefter följs BAS-gruppens tidsschema. OBS! Alla årskurser har en plats på Arenan där man har sina saker under dagen. 

Lunch: Ätes efter gren 3 på årskursens tilldelade plats 

Tävlingsregler: 

”BASgrupps-kampen”: Varje BAS-grupp tävlar tillsammans genom att samla poäng i respektive gren. Ett medelresultat i varje gren räknas ut. 

”Individuell kamp”: I varje gren tävlas det också individuellt, bästa tjej och bästa kille i respektive årskurs tilldelas pris. 

Tävlingsgrenar: Höjdhopp (2 försök/höjd), kast med liten boll (3 försök), längdhopp (3 försök), kula (3 stötar), år 4-6 60m/år 7-9100m (2 försök), 400m (1 försök), terränglöpning (1 försök), 4x100m stafett (1 försök) 

Slut: Ca. 14.30 

Norrköpingsstafetten 
1 juni arrangeras Norrköpingsstafetten i Folkparken. Elever, syskon och föräldrar på skolan har blivit erbjudan att delta utan kostnad. Använd rabattkoden “skola2022”.  Den skola i Norrköping som har flest deltagare bjuds på en heldag i Kolmårdens djurpark. Följ länk för mer info. www.norrkopingsstafetten.se 

Ämnesuppdatering 
SO: På tisdag testas eleverna av genom ett mindre kartprov. De har under hela veckan övat och repeterat inför detta.  

Tyska: Redovisning av pjäser sker måndagen den 23 maj. Träna på din pjäs så att du kan redovisa den muntligt så fritt som möjligt (ej läsa innantill). 
Se också till att lämna tillbaka din tyskabok efter måndagens lektion, eller senast tisdag nästa vecka.  

Läxor 

Spanska:  

Prov vårterminen 2022 

Maj 

Vecka 21 

23/5 Spanska – Hör- och läsförståelseprov 

24/5 Kartprov  

Viktiga datum  

25/5 Friidrottsdag  

26/5 Kristi Himmelfärdsdag 

27/5 Klämdag 

6/6 Nationaldagen 

7/6 Volleybollturnering 

8/6 Fotbollsturnering 

9/6 Skolavslutning 

Trevlig helg! 
/Sofie, Sophia, Anna, Eva och Joel 

0 Shares:
Du kan även uppskatta