Vecka 20 år 9

Hej! 

Ett stort tack till alla föräldrar och elever i klass 9A för en fin skolresa. Ett särskilt tack till resegruppen för välplanerad resa!

Vi hoppas att 9B får en lika trevlig resa kommande vecka.

Nästa vecka går eleverna endast i skolan måndag till onsdag, då det är Kristi himmelsfärd på torsdag och studiedag på fredag.  

Meddelande från skolledningen 

Vi vill med dessa rader göra er vårdnadshavare uppmärksamma på händelser som har skett i samband med hemfärd från skolan under veckan som har gått. Vid två tillfällen i onsdags eftermiddag utsattes skolans elever av två maskerade ungdomar, i samband med hemfärd från skolan. Händelserna inträffade i närheten av hundrastgården vid Vrinneviskogen. En maskerad ungdom har också observerats vid andra tillfällen under veckan. Polisen är inkopplad och vi har pratat om händelserna med berörda elever och klasser under veckan. Vi vill gärna att ni pratar om händelserna hemma och hjälper oss i vårt förebyggande arbete. 

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har information som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete! Tack för ett gott samarbete och trevlig helg! Hälsningar, Patrik Jönsson, rektor. 

Friidrottsdag 

Onsdag 25 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på Himmelstalund. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”basgruppskamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: varma kläder, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: klockan 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i basgruppen. Därefter följs basgruppens tidsschema. OBS! Alla årskurser har en plats på Arenan där man har sina saker under dagen. 

Lunch: egen medhavd lunch ätes efter gren tre på årskursens tilldelade plats. 

Avslut: Dagen förväntas avslutas cirka klockan 14.20. 

 
Idrott 

De friidrottsfilmer som eleverna spelat måste ha redigerats och skickats in (via melj eller annan lösning enligt överenskommelse) senast tisdag den 24 maj. Se till att klippa ihop era genomföranden till en film per grupp. Filmen ska innehålla en instruktionsfilm/gren samt det bästa genomförandet från varje person i gruppen i respektive gren (längdhopp, kulstötning, häcklöpning och höjdhopp). 
 
Engelska 

Båda grupperna: Nytt inlämningsdatum för realiaarbetet är måndag den 23/5 vecka 21. Redovisningarna sker på följande datum: 9B onsdag den 18/5 vecka 20 och 9A måndag den 23/5 vecka 21. Då Silvie är iväg med år sex kommer det vara Luisa som genomför redovisningarna.  

Avslutningsveckan 

Avslutningsmiddag för eleverna är den 7 juni klockan 18.00 (samling klockan 17.45 utanför) på skolan. Skolavslutningen är klockan 10.00 i Matteuskyrkan.  
 
 
Läxor 

Tyska: Se till att lämna tillbaka din tyskabok senast efter tisdagens lektion nästa vecka.  

Spanska: Inlämning och muntlig redovisning av realiaarbetet på måndag vecka 19. 

Engelska 

Eleverna har i läxa att förbereda sin redovisning av “English speaking countries”. De ska kunna sin presentation utantill och kunna berätta om sitt område fritt med egna ord. Läxan är till vecka 20 för 9B och vecka 21 för 9A. 

Bild 9A: Till nästa bildlektion, måndag vecka 21, ska eleverna ha skrivit färdigt och delat den skriftliga bilduppgift som är kopplad till deras bildprojekt till martin.gustafsson@jonsbergska.se. Uppgiften finns i ABB:n i Nova. 

 
Provschema år nio 

År 2022 

Maj 2022 

Vecka 21 
23/5 Inlämning materiallärauppgift (slöjd) 
 
Viktiga datum under vårterminen 2022 
25/5 Friidrottsdag  
26/5 Kristi Himmelsfärdsdag 
27/5 Klämdag 
6/6 Nationaldagen 
7/6 Volleybollturnering (avslutningsmiddag klockan 18.00) 
8/6 Fotbollsturnering 
9/6 Skolavslutning (startar klockan 10.00 i Matteuskyrkan) 

0 Shares:
Du kan även uppskatta