Vecka 21 – år 6

Hej elever och föräldrar,

Idag (onsdag 20/5) har vi haft en toppendag på Norrköpings friidrottsarena där allt har fungerat väldigt bra. Vi har fått beskåda många fina prestationer av våra duktiga elever som gjort sitt allra yttersta vilket även resulterade i att 6A tog hem 2:a platsen i klasskampen. Stort grattis till 6A och mycket bra jobbat allesammans!

Vi kan med glädje även informera om att vi i år 6 har blivit inbjudna till träningscentret

Rehab 2 Performance (R2P) för att genomföra ett träningspass per klass hos dem under temaveckan v.23. Där kommer eleverna att få idrottsspecifik träning i grupp och syftet med träningspasset är att eleverna ska ges fler verktyg att förbättra sina prestationer i sina respektive idrotter. I passet kommer rörlighet, koordination och styrka tränas i en rolig miljö med olika redskap som t.ex. bollar och vikter. Eleverna kommer även att få utmana sig själva i snabbhet, styrka och hoppförmåga.

Dagarna då respektive klass ska besöka R2P är följande:

6A – torsdag 4/5 mellan kl.09:00-10:00.

6B – fredag 5/5 mellan kl.09:00-10:00.

Den dagen respektive klass ska besöka R2P behöver de befinna sig på plats senast kl.08:45 och får ta sig dit och sedan tillbaka till skolan på egen hand. Om det är någon som inte har möjlighet att ta sig på egen hand eller kan samåka tillsammans med någon ber vi vårdnadshavare att maila någon av oss handledare. Adressen till R2P är Ingelstagatan 1 (Lyckorna) och ligger i närheten av polishuset.

Eleverna behöver den här dagen ha med sig ett varsitt hänglås för att låsa in sina väskor med kläder och värdesaker. Dusch och ombyte sker på plats efter träningspasset.

Mer information om andra roliga aktiviteter som är planerade under temaveckan kommer i nästa veckas veckobrev.

OBS! På tisdag 26/5 är bildlektionen för klass 6B inställd och de slutar av den anledningen skoldagen efter sin musiklektion.

Läxor:

Teknik: Eleverna har under den senaste veckan arbetat med sina rapporter om broar och de har två lektioner kvar till detta arbete. För flera kommer det även behövas att man arbetar lite hemma med detta för att hinna, det är lite beroende på ambitionsnivå och tidigare arbetsinsats. Rapporterna ska lämnas in på onsdag för 6b och på fredag för 6a. 

Svenska: Klass 6B har inlämning av sin skrivuppgift på tisdag 26/5.

Engelska: Glosor och text till fredag, finns på OneDrive.

Tyska: Prov på onsdag 27/5.

Viktiga datum för vårterminen:

22/5 Klämdag

1-5/6 Temavecka

2/6 (prel.) Cykling

3/6 Norrköpingsstafetten (OBS! Uppskjuten till 24/9)

8/6 Volleybollturnering

9/6 Fotbollsturnering

10/6 Skolavslutning

Vi handledare i år 6 önskar er alla en skön och trevlig långhelg!  

/Patrik, Joel, Lisen OCH Alex

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 4 – år 6

Hej elever och föräldrar, Nu är vi i full gång med utvecklingssamtalen och vi vill tacka för de samtalen som…