Vecka 21 år 8

Hej elever och föräldrar, 

Nästa vecka går eleverna endast i skolan måndag till onsdag, då det är Kristi himmelsfärd på torsdag och studiedag på fredag. Med anledning av ”kortvecka” mejlas inte något veckobrev ut under v.21. Information gällande temaveckan v.22 skrivs med i detta veckobrev och går att läsa om nedan. 

Meddelande från skolledningen 

Vi vill med dessa rader göra er vårdnadshavare uppmärksamma på händelser som har skett i samband med hemfärd från skolan under veckan som har gått. Vid två tillfällen i onsdags eftermiddag utsattes skolans elever av två maskerade ungdomar, i samband med hemfärd från skolan. Händelserna inträffade i närheten av hundrastgården vid Vrinneviskogen. En maskerad ungdom har också observerats vid andra tillfällen under veckan. Polisen är inkopplad och vi har pratat om händelserna med berörda elever och klasser under veckan. Vi vill gärna att ni pratar om händelserna hemma och hjälper oss i vårt förebyggande arbete. 

Hör gärna av er om ni undrar över något eller har information som kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete! Tack för ett gott samarbete och trevlig helg!  

Patrik Jönsson, rektor 

Friidrottsdag 

Onsdag 25 maj är det dags för friidrottsdag på Norrköpings Friidrottsarena på Himmelstalund. Skolans elever får då möjlighet att prova på olika friidrottsgrenar och ges också chansen att visa upp sina framsteg efter ett par veckors träning. Eleverna tävlar dels i en ”BASgrupps-kamp” och dels individuellt. Vi ser fram emot en toppendag fylld med glädje och kamp. 

Medtag: Varma kläder, bra skor, vattenflaska, matsäck. Ombyte sker hemma. 

Samling: 08.00 för avprickning hos respektive handledare och uppvärmning tillsammans i BAS-gruppen. Därefter följs BAS-gruppens tidsschema (se nedan). OBS! Alla årskurser har en plats på Arenan där man har sina saker under dagen. 

Lunch: Ätes efter gren 3 på årskursens tilldelade plats. 

Avslut: Dagen förväntas avslutas ca. Kl.14.20. 

Temavecka 

Eleverna i år 8 går i skolan mellan kl.09.00-14.15 under temaveckan v.22. Schemat för veckan kommer som vanligt att läggas ut på hemsidan. Kort information om vilka dagar som eleverna behöver ta med sig idrottskläder/badkläder följer nedan: 

Onsdag 1/6 kommer eleverna under förmiddagen att få testa på rugby mellan kl.09.00-12.00. Samling kl.09.00 på gräsplanen vid Bollspelaren. Eleverna behöver då vara ombytta till idrottskläder och helst ha dobbskor med sig. Dusch- och ombytesmöjligheter finns sedan på skolan. Under eftermiddagen står frisbeegolf i Kättsätter på schemat. De elever som har egen disc får gärna ta med sig det. 

Torsdag 2/6 är det samling på badhuset kl.09.00. Eleverna kommer där att bli bedömda på bl.a. livräddning vilket sedan avslutas med fritt bad. Medtag badkläder. Om man av någon anledning inte kan medverka på livräddningen ber vi vårdnadshavare att meddela detta till Anna Wåhlin via mejl – anna.wahlin@jonsbergska.se .  

Fredag 3/6 har eleverna idrott på schemat under förmiddagen och behöver ta med idrottskläder och inomhusskor. 

Se schemat för temaveckan här under (ladda ner eller öppna online).   

Meddelande från skolledningen 

Idrott 

De friidrottsfilmer som eleverna spelat måste ha redigerats och skickats in (via melj eller annan lösning enligt överenskommelse) senast tisdag den 24 maj. Mejla till martin.langer@jonsbergska.se. Se till att klippa ihop era genomföranden till en film per grupp. Filmen ska innehålla det bästa genomförandet från varje person i gruppen i respektive gren (längdhopp, kulstötning, häcklöpning och höjdhopp). 

Norrköpingsstafetten  

1 juni (!) arrangeras Norrköpingsstafetten i Folkparken. Elever, syskon och föräldrar på skolan har blivit erbjudan att delta utan kostnad. Använd rabattkoden “skola2022”. Den skola i Norrköping som har flest deltagare bjuds på en heldag i Kolmårdens djurpark. Följ länk för mer info. www.norrkopingsstafetten.se 

Matematik 

Nästa vecka är det dags för matematikprov på kapitel 5. Eleverna förväntas ha arbetat klart med basläger för E-nivå och uppgifterna på hög höjd för C/A – nivå. På teams finns det filmer till varje avsnitt och i boken kan man ta hjälp av begreppslista och tankekarta på s. 222-223 samt metodsamlingen på s. 258 – 261. 

Läxor   

Tyska: Redovisning av pjäser sker måndagen den 23 maj. Träna på din pjäs så att du kan redovisa den muntligt så fritt som möjligt (ej läsa innantill). 
Se också till att lämna tillbaka din tyskabok efter måndagens lektion, eller senast tisdag nästa vecka. 

Idrott och hälsa: OBS! De som inte gjort provet är välkomna till valfri stugdag (må,ti eller to) för att göra det. 

Hem- & konsumentkunskap: De som inte gjort provet är välkomna till valfri stugdag (må,ti eller to) för att göra det alt. under lektionstid. 

Prov vårterminen 2022    

Maj 2022 

Vecka 21   

23/5 – Redovisningar av pjäs 

23+24/5 – Matematikprov kap 5   

Viktiga datum under vårterminen 2022    

25/5 Friluftsdag   

27/5 Ledigt (klämdag)   

v.22 Temavecka   

7/6 Volleybollturnering   

8/6 Fotbollsturnering   

9/6 Skolavslutning kl.10.00 

Trevlig helg önskar vi handledare i år 8!  

/Patrik, Axel, Lisen, Tessan och Alex 

0 Shares:
Du kan även uppskatta