Vecka 23 – år 6

Hej elever och föräldrar!

Denna vecka har eleverna haft temavecka. Veckan började med planering av vandring inför just höstens vandring. Eleverna har blivit indelade i matlag inför vandringen och de ska tillsammans planera, handla samt laga mat tillsammans.

Under tisdagen cyklade vi handledare tillsammans med alla elever till Söderköping. En lång men härlig cykeltur, vi hade tur med vädret och solen sken på oss hela dagen. När vi var framme i Söderköping åt barnen sin lunch därefter lekte vi lekar och tävlade tillsammans i matlagen. När lekarna var slut så åt vi glass innan vi cyklade hem. Tyvärr så fanns det en grupp av elever som inte följde värdegrunden och det är viktigt att vi hjälps åt att förklara att när vi är iväg måste vi kunna lite på våra elever och vi är ofta gäster och som gäst måste man kunna följa vissa regler som gäller där vi är.

I onsdags var vi på badhuset och eleverna samlades 8.30 för avprickning och indelning i grupper. Efter det började grupperna genomföra simning 200 meter samt livräddning. Till lunch blev det köttbullar och makaroner som barnen lagade över stormkök. På eftermiddagen blev det lite bad och lek. En fantastisk dag och eleverna skötte sig exemplariskt och barnen fick mycket beröm för sitt uppförande.

På torsdagens schema stod det cross fit för 6A och planering av vandring. För 6B blev det No-undervisning med fokus på alkohol och planering av vandring.

Fredag och sista dagen innehöll cross fit för 6A och under eftermiddagen handlade undervisningen om energidryck och planering av vandring för både 6A och 6B.

Inför avslutningsveckan, vecka 24, så ser det ut så här:

På måndag så har vi volleybollturnering samt iordningställande av skåp och våra klassrum. Eleverna ses kl.8.30 vid sina klassrum. Dagen slutar 14.30 för eleverna. Eftersom eleverna ska spela volleyboll så är det viktigt att de har med sig idrottskläder och inomhusskor.

Under tisdagen – fotbollsdagen – så kommer vi att avsluta dagens turnering med gemensam fika, som skolan bjuder på, och betygsutdelning på plats. Vi önskar varandra glad sommar och avslutar terminen. Eleverna börjar den dagen 8.10 på SUEZ Arena och sluttiden är cirka 14.30.

På onsdagen kommer år nio att ha en avslutningsceremoni på skolan och denna kommer att streamas, länken kommer att läggas ut på hemsidan. Under denna ceremoni kommer årets stipendiater i samtliga årskurser att tillkännages.

Viktiga datum för vårterminen:

8/6 Volleybollturnering
9/6 Fotbollsturnering
10/6 Skolavslutning

0 Shares:
Du kan även uppskatta