Vecka 3 år 4

Hej, 
 
Nästa vecka kommer vi att påbörja ett arbetsområdet kring kost och levnadsvanor som en del av idrottsämnet. Dessa lektioner kommer att vara mest teoretiska och hållas i klassrummen. Inga ombyteskläder krävs för dessa dagar. Gäller tisdag för 4b, fredag för 4a. 

Föräldrarådet som skulle ägt rum onsdagen den 27/1 ställs in p.g.a. rådande omständigheter. Frågor/funderingar som skulle lyfts på mötet mailas istället till: patrik.andersson@jonsbergska.se utav respektive rådsrepresentant. 

Vinterfriluftsdagar 

Nu är vintern också här och valet till 2021 års vinterfriluftsdagar är aktivt. 

Trots ovissheten kring genomförandet av årets arrangemang, vill vi givetvis förbereda oss och hoppas in i det sista att vi på något sätt ska kunna genomföra våra uppskattade vinteraktiviteter. 

Vinterfriluftsdagen för år 4-8 planeras att arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 15 mars (v11) och vinterlägret för år 9 arrangeras i Idre fjäll söndagen den 21 mars – torsdagen den 25 mars. För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ på de olika destinationerna.  

Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länkar senast måndagen den 25:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare.   

Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 25:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS- grupp eller via Swish till telefonnummer 1235200787 märkt med elevens namn och BAS- grupp (Vid inställda arrangemang betalas givetvis pengarna tillbaka). Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn! 

Vinterfriluftsdag år 4-8 Romme Alpin 15 mars 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-OzbbwhiSEhAr9Vstd6648lUQzc5VFJTNEVUQ0ZKSEExNkhCM1NISjlESC4u

Information från Skolledningen 

Joel Nilsson som har arbetat hos oss som lärare sedan 2010 har nu valt att gå vidare för nya utmaningar i sin karriär. Joel gör sin sista dag på skolan i samband med sportlovets början. Joel undervisar i dagsläget i SV år 5 och i SO år 7, där han även fungerar som handledare. Vi tackar Joel för ett väl genomfört arbete under alla år och önskar honom ett stort lycka till med sina nya utmaningar. Välkommen tillbaka till oss i framtiden när du saknar oss! 

Samtidigt hälsar vi ett bekant ansikte välkommen tillbaka. Anna Wåhlin som var elev på skolan mellan 2005 till 2010 och som därefter har arbetat som timvikarie hos oss under ett antal år. Hon läser nu sin sista kurs på distans vid lärarprogrammet GIH i Stockholm och får därefter sin legitimation som lärare. Anna kommer överta Joels undervisning i SV (år 5) samt SO (år 7b) med handledning av ämneslagen i Svenska och SO. Dessutom kommer Anna förstärka idrottslektioner i år 7 eftersom hon också kommer fungera som handledare där. Anna gör sin första arbetsdag hos oss måndagen den 8/2 vilket innebär att hon går parallellt med Joel under två veckor för överlämning och lär känna eleverna inför övertagandet.SO- undervisningen i år 7a kommer däremot övertas av ett annat välbekant ansikte i form av Frida Forsström som har arbetat hos oss sedan 2009 och som i år fungerar bla som handledare i år 5 och undervisar i SO år 9. I år 8 har vi sedan en tid tillbaka också en välkommen resurs i form av Malin Colling. Malin har också tidigare varit elev på skolan och kommer arbeta som resurs i år 8 under i första hand vårterminen. 

Vi hälsar våra två nya medarbetare välkomna till oss på Jönsbergska samt önskar Joel lycka till ännu en gång!Vi ber er vara uppmärksamma på att ovan förändringar medför mindre schemajusteringar för några utav våra klasser. Uppdaterade scheman delas ut innan sportlovet och publiceras i Jönsbergskas app. Schemaförändringarna börjar gälla from måndag 1/3. 

Som vanligt är ni hjärtligt välkomna att höra av er om ni har frågor kring ovanstående 

Vi önskar er alla en trevlig helg! 

Patrik Jönsson, rektor 

 
 
Alla kan fortfarande bidra till att minska risken för eventuell smittspridning genom att: 
 
• Iaktta god handhygien; tvätta händerna minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten, i synnerhet inför måltider  
• Hosta och nysa i armvecket eller i pappersnäsduk som slängs direkt 
• Undvika att röra vid ansiktet och ögonen i onödan 
• Stanna hemma om vi är sjuka 
• Undvika onödig kroppskontakt mellan varandra. Det finns ju många sätt att hälsa som inte innebär att ta i hand eller kramas. Var kreativa! 
• Minimera onödiga sociala kontakter. 
• Påminn barnen dagligen om vikten av att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra smittspridning. 

Kortvarig infektion 

– Vi ber dig fortfarande stanna hemma om du har allt från tydligare sjukdomssymtom såsom feber till lindriga förkylningssymtom såsom hosta eller rinnande näsa. 

– Du är välkommen tillbaka till skolan efter att du har varit symtomfri i två dagar. 

Långvarig infektion 

– Om någon i din närhet testats positivt för Covid– 19 och du uppvisar symtom eller om du uppvisar symtom i mer än 24 timmar trots att ingen i din närhet testats positivt för Covid– 19, ber vi dig stanna hemma i minst 7 dagar varav dina sista två frånvarodagar utan feber innan återgång till skolan. 

– Barn som har varit hemma från skolan i 7 dygn för en infektion och som har tillfrisknat kan gå tillbaka till skolan. Det gäller även om de skulle ha kvar milda symtom som till exempel lätt snuva eller hosta.  

Jönsbergska har också gjort följande för att minska smittspridningen i enighet med myndigheternas rekommendationer: 

• Informerar om och påminner elever om att tvätta händerna flera gånger under skoldagen och alltid före och efter måltid. 

• Satt upp affischer för påminnelse om handtvätt. 

• Förser toaletter och andra utrymmen med extra tvål och pappershanddukar. 

• Regelbundet städar skolans lokaler, torkar av ytor/föremål och tömmer papperskorgar. 

• Rastverksamhet utomhus i så stor utsträckning som möjligt. 

• I så stor omfattning som möjligt undviks social samvaro, närhet till varandra, större samlingar osv. 

• Gör förändringar i vår undervisning och vårt lektionsinnehåll för att minska smittspridning. 

• Värderar kontinuerligt genomförandet av all ordinarie och schemabrytande verksamhet i syfte att minimera smittspridning. 
 
Vi gör vårt yttersta för att upprätthålla en så normal skolvardag som möjligt i linje med myndigheternas rekommendationer och för våra barns bästa. 
 
Tack till elever, vårdnadshavare och personal för det stöd som vi sprider till varandra under svåra omständigheter! 
 
Aktuell information finns löpande påwww.norrkoping.se och på www.jonsbergska.se 
 
Vi önskar er en trevlig helg! 
 
Läxor: 
Läsläxa svenska 
De ska läsa hemma två gånger i veckan högt för er.   
Stavning 
De kommer även ha 12 ord som de ska träna på att stava hemma. Orden kommer finnas i teams och på inkopierad på läsläxan.  
 

Engelska 

Vi har nu övat veckodagar och sporter och därav får eleverna i läxa att skriva om sin vecka. Där ska de presentera sig och skriva vilka sporter de utövar under sin vecka. Detta ska redovisas muntligt, helst utantill, för engelskagruppen torsdag v.4. Alla har fått läxan i pappersform men den ligger även ute på Teams. 

Matematik 

Öva på multiplikationstabellen 1–9 hemma. Nästa kapitel handlar om multiplikation och då är det bra om tabellerna sitter så bra som möjligt.  

 
 
 
Prov 

Januari 2021 
 
Vecka 4 
 
28/1 prov matematik, kapitel 3 
 

Februari 2021 
 
Vecka 5 

Vecka 6 

Vecka 7 
 
Mars 2021 

Vecka 9 

3/3 prov kemi 

Vecka 10 

Vecka 11 

Vecka 12 

April 2021 
Vecka 13 

1/4prov matematik 

Vecka 14 

Vecka 15 

Vecka 16 

Vecka 17 

Maj 2021 

Vecka 18 

Vecka 19 

Vecka 20 

Vecka 21 

27/ 5 prov matematik 
 
Viktiga datum: 
 

Vecka 8: Sportlov 

Vecka 10: Föräldramöte kl.18.00 torsdag, Studiedag fredag 

Vecka 11: Vinterfriluftsdag Romme Alpin måndag 

Vecka 13: Långfredagen fredag 

Vecka 14: Påsklov 

Vecka 15: Temavecka språk 

Vecka 16: Föräldraråd kl.18.00 onsdag 

Vecka 18: Prao mån-tis 

Vecka 19: Kristi himmelfärds dag torsdag, Klämdag fredag 

Vecka 20: Friidrottsdag Norrköpings friidrottsarena onsdag 

Vecka 22: Temavecka idrott & hälsa 

Vecka 23: Volleybollturnering måndag, Fotbollsturnering tisdag, Skolavslutning onsdag 

0 Shares:
Du kan även uppskatta