Vecka 3 år 5

Hej elever och föräldrar 

Utvecklingssamtal 

Nu har utvecklingssamtalen dragit igång. Gå in och boka tid med hjälp av länken ni fått mailat till er. Påminner igen om att läsa igenom Nova och IUP med era barn. 

Föräldraråd 

Föräldrarådet som skulle ägt rum onsdagen den 27 januari ställs in p.g.a. rådande omständigheter. Frågor/funderingar som skulle lyfts på mötet mailas istället till: patrik.andersson@jonsbergska.se utav respektive rådsrepresentant. 

Skolinspektionen 

Nu är det dags för vårdnadshavare att genomföra Skolenkäten. All information om denna skickas till er mail. Vi hoppas att så många föräldrar som möjligt kan svara på enkäten. Har ni inte fått ett mail under fredag 22 januari ta kontakt med Johan på johan.larsson@jonsbergka.se så ser han till att ni får utskicket. 

Vinterfriluftsdagar  

Nu är vintern här och valet till 2021 års vinterfriluftsdagar är aktivt. 

Trots ovissheten kring genomförandet av årets arrangemang, vill vi givetvis förbereda oss och hoppas in i det sista att vi på något sätt ska kunna genomföra våra uppskattade vinteraktiviteter. 

Vinterfriluftsdagen för år 4–8 planeras att arrangeras vid Romme Alpin måndagen den 15 mars (v11) och vinterlägret för år 9 arrangeras i Idre fjäll söndagen den 21 mars – torsdagen den 25 mars. För de elever som inte vill åka utförsåkning erbjuds andra alternativ på de olika destinationerna.  

Valet gör eleverna tillsammans med sina vårdnadshavare på nedanstående länkar senast måndagen den 25:e januari. Följ instruktionerna i formuläret genom länken nedan för att göra beställningar avseende ev hyra, ev lunch och ev medföljande vårdnadshavare.   

Betalning av eventuella tillval sker i samband med beställningen, dock senast måndagen den 25:e januari. Betalning sker kontant i ett kuvert märkt med namn och BAS- grupp eller via Swish till telefonnummer1235200787 märkt med elevens namn och BAS- grupp (Vid inställda arrangemang betalas givetvis pengarna tillbaka). Mer information om de olika resorna finns att ladda ner på hemsidan. Vi ser fram emot några av läsårets roligaste dagar tillsammans med era barn! 

 Vinterfriluftsdag år 4–8 Romme Alpin 15 mars 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-OzbbwhiSEhAr9Vstd6648lUQzc5VFJTNEVUQ0ZKSEExNkhCM1NISjlESC4u

Ämnesuppdatering 

Engelska 

Silvie grupp: Läxa till fredag v.4 är glosor som eleverna ska kunna skriftligt och muntligt. Läxan ligger på Teams. 

Luisas grupp: Läxa till fredag v.4 är glosor som eleverna ska kunna skriftligt och muntligt. Läxan ligger på Teams. 

SO 

Denna vecka har vi arbetat färdigt med lag och rätt och på måndag 25/1 v.4 har vi ett mindre prov på området. Alla har fått med sig material hem och det finns även ute på Teams. Alla måste ha med sig sina samhällskunskapsböcker tillbaka på måndag, då år 6 behöver dem på tisdag. Nästa vecka börjar vi läsa historia med fokus på Medeltid och Vasatid. 

NO 

Denna vecka har vi arbetat med att lära oss att göra kopplingsschema till elevernas ficklampa, samt göra en skiss över deras egen design. Vi har även hunnit påbörjat projektet i no-salen.  

Prov 

Januari 2021 
 
Vecka 4 
 
Februari 2021 
 
Vecka 5 

Vecka 6 

Vecka 7 
 
Mars 2021 

April 2021 
 

Maj 2021 

Vecka 21 

Viktiga datum VT21 

OBS! Inställt! 27 jan  Föräldraråd klockan 18.00 – OBS! Inställt! 
22 feb till 26 feb – Sportlov 
11 mars – Föräldramöte klockan 18.00 
12 mars – Studiedag 
15 mars – Vinterfriluftsdag Romme Alpin 
2 april till 9 april – Påsklov 
12 april till 16 april – Temavecka 
19 april till 20 april – PRAO 
21 april – Föräldraråd klockan 18.00 
13 maj – Kristi himmelsfärds dag 
14 maj – Klämdag 
19 maj – Friidrottsdag 
31 maj till 4 juni – Temavecka 
7 juni – Volleybollturnering 
8 juni – Fotbollsturnering 
9 Juni – Skolavslutning 

Trevlig helg! 

Frida, Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta