Vecka 3 – år 6

Hej alla barn och föräldrar  

Nästa vecka kommer vi att åka skridskor med år 6 – fredag vecka 4. Så vi ber er att kolla upp tillgången på skridskor där hemma så att barnen är redo när det är dags. Det blir bara ett skridskopass i år, så har man inga skridskor så kanske man kan kolla runt med vänner och bekanta om det finns några man kan låna. Hör av er till oss om det inte går att lösa. Vi kommer åka skridskor i Stallet mellan kl.13-15. Eleverna får avsluta dagen där men behöver någon åka med oss till skolan efter så meddelar eleven eller vårdnadshavare detta. Eleverna får ta med sig fika.  

Läxor och prov 

Tyska:  

Läxa: OBS! Bedöms (muntlig förmåga)  

Förbered en presentation av dig och din familj. Utgå från texten på s. 37 i textboken samt fras- och grammatikhäftet från ABB 1 och 2.   

Du ska presentera dig själv, dina syskon, föräldrar samt mor- och farföräldrar.  

Informationen om dig och dina släktingar ska minst innefatta: namn, var du/de kommer ifrån, var du/de bor, samt ålder.  Om du vill kan du också presentera annan information, som t.ex. dina föräldrars yrke eller en egenskap/ett personlighetsdrag som dina familjemedlemmar/släktingar har. Du kan ta hjälp av översättningssidan www.pauker.at för att slå upp enstaka ord.  

Eng: Eleverna jobbar för fullt med realia och detta år är det Australien som är i fokus. Arbetsuppgift samt fakta finns på OneDrive och Internet. Att jobba med texten och fakta är också läxan under de närmaste veckorna. 

NO: Skrivuppgift om kolets kretslopp och växthuseffekten i början av veckan. Eleverna har förberett sig på lektionstid och har fått ut frågorna som de ska skriva om (de finns även på Onedrive. Om man inte känner sig förberedd så får man läsa på mer under helgen. 

Trevlig helg önskar Lisen, Patrik, Tapia och Joel 

 Viktiga datum för vårterminen: 

29/1 Föräldraråd 
3/2 + 5/2 NP svenska 
17-21/2 Sportlov 
27-28/2 Studiedag 
9/3 Rommeresan 
11/3 Föräldramöte 
31/3 + 2/4 NP engelska 
6-13/4 Påsklov 
14-17/4 Temavecka 
22/4 Föräldraråd 
5/5 + 7/5  NP Matematik 
11-12/5 Prao 
20/5 Friidrottsdag Borgsmo 
22/5 Klämdag 
1-5/6 Temavecka 
8/6 Volleybollturnering 
9/6 Fotbollsturnering 
10/6 Skolavslutning 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 4 – år 6

Hej elever och föräldrar, Nu är vi i full gång med utvecklingssamtalen och vi vill tacka för de samtalen som…
Läs mer

Vecka 50 år 6

Hej på er ! Nu börjar vi närma oss slutet på temaveckan och hållbar utveckling, måndagen nästa vecka…