Vecka 34 år 4

Hej! 

Idrott och hälsa 

På idrotten jobbar eleverna i temaperioder. Just nu är det orientering och racketspel (badminton, minitennis och pingis). Utöver detta innehåll har vi under alla perioder lek, fysträning på olika sätt och en del teori kopplat till idrott.  Eleverna behöver ha med sig rätt idrottskläder till rätt dagar beroende på om eleverna har inomhus- eller utomhusidrott (se schemat på hemsidan). Efter idrottslektionerna ska alla elever duscha, så påminn eleverna om att ha med sig handduk till idrotten. De får självklart ha med sig duschtvål om de vill. När eleverna har idrott sista lektionen behöver de inte duscha då de åker hem direkt eller vidare till träning.  Förutom Frida så undervisar Joel och Haggis i år 4. Joel.torndahl@jonsbergska.se, christoffer.hagsell@jonsbergska.se,  

frida.forsstrom@jonsbergska.se  

SO 

Jag heter Rebecca rebecca.leijon@jonsbergska.se och har era barn i SO.  

Vi har börjat jobba med samhällskunskap. Där pratar och reflekterar vi över hur olika familjer kan se ut. Vad ett samhälle är och hur det har förändrats. Eleverna ska göra sin egen tidslinje som börjar när de föds. De kommer jobba med den i skolan med behöver hjälp av er att ta fram lite kort. Jag har skickat med dem en lapp med instruktioner och önskar att korten är medskickade senast den 10/9.  

Svenska 

I svenska har vi under veckan börjat med att skriva brev, samt gjort två läsförståelse tester och ett ordförståelsetest. Under nästa vecka blir det ytterligare tre tester. Dessa är en del av vår Screening (kartläggning) som vi gör för att ta reda på individ- och gruppnivå i ämnet. sophia.bergman@jonsbergska.se  

Alla elever fick i veckan hem en blankett på svenskan gällande bibliotekskort. Samtliga som inte har ett kort sedan innan fyller i lappen och lämnar in den till Sophia senast på måndag 30/8. 

Engelska 

Vi lärare i engelska heter Luisa (4A) luisa.sandell@jonsbergska.se  och Silvie (4B) silvie.hansson@jonsbergska.se . Vi har denna vecka genomfört Screening (kartläggning) i ämnet där vi har gjort ett läs och hörtest samt ett skrivtest. Vi har även börjat arbeta i vår workbook med siffrorna och hälsningsfraser. Eleverna kommer framöver att få läxor i engelska. De kommer att få läxan i pappersform men den kommer även läggas ut på Teams.  

NO- Biologi 

I biologin kommer vi närmaste veckorna att arbeta med olika skogstyper, nedbrytning, skogens alla tillgångar och invånare samt hur de samverkar. Vi arbetar med genomgångar, diskussioner och eget arbete. tony.karlsson@jonsbergska.se  

Matematik 

Vi har börjat arbeta med kapitel 1 i boken som handlar om siffror och tal. Eleverna har fått en planering som de ska följa. På måndag ska man vara klar med uppgift 31. Den första läxan i matematik kommer de att få nästa torsdag och den ska lämnas in torsdag veckan efter.  

Sidbrytning 

Norrköpingsstafetten 
För 1,5 år sedan informerade vi på föräldramötena om att skolan tillsammans med er i föräldragruppen ville skapa ett event och stort deltagande i denna stafett. På grund av pandemiläge och en osäkerhet om loppets genomförande inför, så valde vi från skolan att inte satsa fullt ut på det här loppet i höst. Däremot är ni föräldrar självklart välkomna att ta upp anmälningar och anmäla lag från era klasser. All information finns härhttps://norrkopingsstafetten.se/. Använd koden “Skola2021” för gratis anmälan. 

Info 

Vi påminner om att lämna in lappen om överlämnande av sjukvårdsjournal från föregående skola. (Några har lämnat in i ett tidigare skede). Skriv på och lämna tillbaka till handledare så fort som möjligt.  

Torsdagen den 9 september är det dags för skolfotografering. 4A börjar kl. 08.30 och sedan har 4B tid kl. 09.20. Så om man vill kan man göra sig lite extra fin den här dagen! 

Idag har eleverna fått med sig ytterligare 3 lappar hem, “inför info-samtal”, Elevkort och GDPR. “Inför info-samtalet” kan ni ta med på info-samtalet och övriga två lappar ber vi er att fylla i och ta med så snart som möjligt.   

Vi kommer från och med nästa vecka lägga ut veckobreven endast på hemsidan under år 4 (veckobrev) så att ni inte tänker att ni är bortglömda i maillistan.  

Vi handledare önskar också en trevlig helg  

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

Läxor 

V35 

 
Viktiga datum: 

30/8 startdatum för infosamtal, mer info kommer via ett mail från den handledare som kommer att hålla i samtalet.  

9/9 elevfoto 

15/9 Skoljoggen mer info lite senare 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 36 år 4

 Hej!  Nästa vecka är det dags för den årliga skoljoggen och det ser vi framemot. Det brukar bli en härlig förmiddag…
Läs mer

Vecka 42 år 4

Hej!  Nästa vecka är det dags för Temavecka och det innebär lite annorlunda skoldagar för år 4. Vi…