Vecka 35 år 4

 Hej! 

Ännu en vecka som rullat på, eleverna har snabbt kommit in i skolans rutiner. Vi har pratat med eleverna under veckan om vikten av att peppa och stötta varandra på idrotten och att tänka på sitt kroppsspråk. Det är många som kommer från olika skolor och olika idrottsbakgrund. En del har exempelvis inte sparkat mycket på en fotboll men ridit sen man var tre år gammal vilket gör en stor skillnad på prestationerna i hallen eller på planen. Här är det viktigt att vi hjälps åt att lyfta detta från både oss på skolan och hemma.   

Info 

Nu ska alla ha fått en länk för att boka in tid till info-samtal. Det är ett samtal föräldrar tillsammans med barn för att diskutera tidigare skolgång och få en möjlighet att diskutera skolstarten här på Jönsbergska. Vi informerar även om vår värdegrund och verksamhet. Fyll i och ta med er lappen “inför info-samtalet”. 

Vi påminner om att sjukanmäla era barn varje dag om de är sjuka på telefonnummer:  

011-286700 

En hälsning från vår sjuksköterska 

Hej! 

Alla elever i årskurs fyra erbjuds att komma på hälsoundersökning hos skolsköterskan. Vid besöket noteras längd, vikt samt kontroll av ryggen. Ett hälsosamtal ingår också där vi pratar om hälsa och livsstil. 

Inför hälsosamtalet får Du som elev fylla i ett formulär vilket kommer att ske i skolan. Formuläret innehåller frågor om din upplevda hälsa, levnadsvanor och skolmiljön. 

Jag kommer att träffa eleverna fortlöpande under läsåret och Du som vårdnadshavare får ett meddelande hem när jag har träffat ditt barn. 

Har Du som vårdnadshavare frågor eller vill komma i kontakt med mig så går det bra att maila mig på lydia.yalin@jonsbergska.se så hör jag av mig så snart jag har möjlighet! 

Med vänlig hälsning Lydia Yalin, skolsköterska 

 
Vi har denna vecka haft några elever som har kört elkickar på skolgården, dessutom under skoltid. Vi påminner om de oskrivna reglerna som vi har enats om och påminnt eleverna om i uppstarten:  

Alla motordrivna fordon (såsom exempelvis mopeder och elkickar) ska parkeras på mopedparkeringen, EJ på cykelparkeringen utanför entrén. Det är totalförbud för körning utav dessa fordon på skolgården.   

Läxor 

Vecka 36 

Torsdag: Lämna in matteläxa 1 

Torsdag: Eleverna ska läsa och översätta texten “ How old are you” på s.12 i textboken. De ska lyssna på texten i följande länken Sanoma Utbildning : Övningsmästaren (ovningsmastaren.se) och ska även kunna glosorna skriftligt och muntligt.  

Vecka 37 

Fredag: Orienteringsläxa – karttecken 

Prov  
Vecka 39 

Tisdag: Matematik kapitel 1 

Viktiga datum: 

30/8 startdatum för infosamtal, mer info kommer via ett mail från den handledare som kommer att hålla i samtalet.  

9/9 elevfoto, 4A kl. 08.30 och 4B kl. 09.20 

15/9 Skoljoggen mer info lite senare 

Vi handledare önskar också en trevlig helg  

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 36 år 4

 Hej!  Nästa vecka är det dags för den årliga skoljoggen och det ser vi framemot. Det brukar bli en härlig förmiddag…
Läs mer

Vecka 34 år 4

Hej!  Idrott och hälsa  På idrotten jobbar eleverna i temaperioder. Just nu är det orientering och racketspel (badminton, minitennis och pingis). Utöver…