Vecka 36 år 6

Hej elever och föräldrar! 

Vi har haft en fortsatt kanonvecka med våra elever!  

Nu har utvecklingssamtalen dragit igång och vi uppskattar om alla går in på Nova och tar del av informationen där innan utvecklingssamtalen. 

På tisdagar äter 6B inte förrän 12.20 och det kan vara bra att ha med sig något att äta om det behövs.  

Föräldramöte 

Under måndagen kommer en Power Point samt en film läggas ut på Teams. Den kommer att finns i team ”2009” i mappen ”allmänt”. Dyker det upp några frågor under presentationen får ni gärna höra av er till oss så kommer vi svara på det. 

Klocka idrotten 

Idrottslärarna önskar att eleverna har med sig någon form av klocka till de idrottslektioner eleverna har orientering, detta för att inte vara ute för länge i skogen och då bli sen till nästa lektion. 

6A har orientering tisdag och torsdagar. 

6B har orientering måndag och torsdagar. 
 

Skoljoggen 2021 

Onsdagen den 15 september  

Varje år arrangerar Svenska Skolidottsförbundet Skoljoggen, ett motionslopp för alla Sveriges skolor. Syftet är självklart aktiviteter för eleverna, men också att samla in pengar till olika organisationer och fonder. I år går insamlingen till Clowner utan gränsers satsning ”Barn på flykt” och loppet genomförs för 39:e året i rad. ”Springslanten” är frivillig, har inget fast pris och samlas in kontant vid starten. Det går också att betala in springslanten på bg 901-1263 eller via swish 123 901 1263: Mottagare: Skoljoggen och Avsändare: Jönsbergska Idrottsskolan. 

Elever och personal på Jönsbergska Idrottsskolan springer en ca 6 km snitslad bana i Vrinneviskogen efter uppvärmning tillsammans med skolans dansgrupp (representanterna samlas ombytta 08.00 på konstgräsplanen). Efter halva sträckan passerar eleverna en vätskekontroll. Start och målgång sker näst intill skolans entré. Föräldrar som har möjlighet att medverka under denna dag är naturligtvis hjärtligt välkomna att deltaga. Följande samlings-, avpricknings- och starttider för skoldagen gäller (dvs skoldagen börjar vid nedanstående samlingstid för respektive årskurs): 
 
År 6: samling klockan 09.15. Starttid klockan 09.30. 

 
Om någon elev av någon anledning inte kan springa p.g.a. skada, sjukdom eller liknande lunkar eller går man runt banan. Pris delas ut till de två främsta pojkarna och de två främsta flickorna i varje årskurs. Dusch och omklädning sker i våra omklädningsrum efter avslutat lopp. Lås in era kläder i era elevskåp under pågående lopp d.v.s. lämna inte kvar ombyte i omklädningsrummen. Skollunch serveras som vanligt och efter lunch läser eleverna enligt ordinarie schema. Fysisk aktivitet på idrotten utgår dock på eftermiddagen. 

Ämnesuppdatering: 

SO: Vi arbetar med historia och påbörjat att prata om frihetstiden. På måndag får eleverna ut en checklista inför det mindre provet på källor och historiebruk. 

Engelska: Vi fortsätter att arbeta med engelskaboken.  

NO: Denna vecka har vi läst och arbetat mer med årstider, rymdfarkoster och rymdresare. Nästa vecka kommer vi ta extra tid till att arbeta med de nya instuderingsfrågorna som finns redan nu i teams. 

Ett förtydligande! 

Det är viktigt att ni gör instuderingsfrågorna då de kommer vara till en stor hjälp för er när ni ska träna inför provet. 

Om ni inte hinner med instuderingsfrågorna under lektionstid så kommer ni behöva göra färdigt dem som läxa, alternativt att ni kommer till stugan och arbetar med dem där.  

Matematik: Vi börjar närma oss prov på kapitel 1. Ta gärna hem matteboken och repetera räkningen så ni är väl förberedda. 

Spanska: Nu är vi igång på riktig med Spanskan! Vi har haft en jättebra start och vi tycker att det är väldigt roligt att möta så duktiga och motiverade elever.  

Vi (Luisa och Tapia) har lektioner i spanska onsdagar mellan 13.20 och 14.30. Luisa undervisar i 6A och Tapia i 6b.  Vi kommer att ha läxor varannan vecka, så eleverna har två veckor på sig att förbereda den. Eftersom vi endast har Spanska en gång i veckan är det väldigt viktigt att förbereda sina läxor/prov och ta igen det man har missat om man har varit ledig eller sjuk. Läxorna hittar ni på Teams under “moderna språk”—> “Spanska”. 

Läxor: 

Engelska: Till fredag v.37 har båda grupperna glosor som de ska kunna muntligt och skriftligt. Glosorna ligger som vanligt på Teams under engelska.  

Tyska: Glosor. Se övningen “Kapitel 2a – uttryck och fraser” på glosor.eu.  
Du hittar alla glosor på glosor.eu. Logga in med användarnamnet “marlan”, gå in i mappen “Tyska (Martin), och leta efter aktuella kapitel under rubriken “Genau 1”. 

Lyssna flera gånger på ljudfilen till kapitel 2a, tills du förstår. Du hittar ljudfilerna på ovningsmastaren.se (Genau 1). 

Spanska: Till Onsdag vecka 37 läxorna är glosor och text från kapitel 1. Ni ska kunna glosorna samt läsa och kunna översätt texten. Ni ska också lyssna på texten och träna uttal på egen hand på www.ovningsmastaren.se

Prov: 

Vecka 38 – Onsdag 22/9 Matematik kap 1 

Vecka 39 – Torsdag 6B 30/9, fredag 6A 1/10 NO Universum kap 1. Måndag 27/9 SO – källor 

Vecka 42 – Måndag 18/10 Historia 

Vecka 42 – Torsdag 21/10 Matematik kap 2 

Vecka 43 –  Källkritik – (Temavecka IT) 

Vecka 47 – Onsdag 24/11 Spanska, måndag 22/11 Läsförståelseprov i svenska 
 

Viktiga datum HT21: 
V.37 – 13/9 Föräldramöte digitalt 
V.37 – 15/9 Skoljoggen 
V.39 – 29/9 Föräldraråd 18:00 
V.39 – 1/10 Orienteringsdag 
V.43 – Temavecka 
V.44 – Höstlov 
V.48 – 1/12 Föräldraråd 18:00 
V.48 – 3/12 Studiedag 
V.49 – 9-10/12 Temavecka 
V.49 – V.50 – Muntliga nationella i Ma, Sv, Eng (Ingen ledighet beviljas) 
V.50 – Temavecka 
V.50 – Julavslutning Matteus 10:00 
V.51 – Jullov 

Trevlig helg! 

Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 33 år 6

Hej elever och föräldrar!   Appen  En ny app är under utveckling. Under tiden appen är under utveckling så kan du logga in via www.esmp.se …
Läs mer

Vecka 34 år 6

Hej elever och föräldrar!  Nu arbetar vi enligt ordinarie schema och veckan har varit riktigt bra! Eleverna har haft en kanonstart! Vi…