Vecka 38 år 4

Hej! 

Nu har vi varit igång i några veckor och vi har börjat att sätta alla rutiner och det märks att eleverna känner sig mer hemma. Vi har nu genomfört nästan alla infosamtal och vi vill tacka för ert engagemang och trevliga samtal. Att ha ett bra och nära samarbete med er föräldrar är något som är viktigt för oss.  

Vi har pratat med eleverna om vikten av att planera tid för läxor så att man inte blir stressad och gör läxorna i sista minuten. Det är bra att ni tillsammans där hemma bestämmer en tid när läxorna ska göras. Vi vet att många elever har mycket träningstid och då är det extra viktigt att planera in tid för läxor. Läs igenom veckobrevet med ditt barn och planera kommande vecka så att ni har koll på inlämningar och läxförhör. Under bastiden har vi arbetat med studieteknik där vi har tittat på ett antal kortfilmer och sedan diskuterat olika tips hur man kan underlätta sitt skolarbete. 

Nästa vecka har vi matematikprov där vi kommer att testa av vad eleverna har lärt sig under kapitel 1 som handlar om addition och subtraktion. Vi har under lektionstid genomfört en diagnos som eleverna har fått tillbaka och där de kan se vad de ska träna mer på. Om man har alla rätt på diagnosen arbetar man vidare med fördjupning. Alla ska ha arbetat klart med blandade uppgifter (178 – 212) i boken. Sidorna med träna mera och fördjupning gör man efter behov. Eleverna har fått med sig en checklista med målen.  

Onsdagen den 29/9 kl. 18.00 är det dags för läsårets första Föräldraråd. Maila in eventuella frågor inför mötet till: patrik.andersson@jonsbergska.se. Varmt välkomna till kontoret (mittemot matsalen) på onsdag. 

Föräldrarådsrepresentanter 

4A Sofia Nilsson (Wilma), reserv Nathalie Melin (Zion) 

4B Erika Hagström (Vera), reserv Nina Tuisku (Alicia) 

Information från Skolledningen 

Det har kommit till skolans kännedom att ett antal av skolans elever har köpt och använder sig av knallskott, FP3 och andra högsmällande fyrverkerier/pyroteknik och bomber på kvällar och helger. Vi vill i och med detta meddelande göra vårdnadshavare uppmärksamma på det inträffande och har hopp om att vi tillsammans kan förebygga användandet då det skapar både obehag för människor och kostnader för vårt samhälle i form av polisiära insatser och annat. Vårdnadshavare som personligen berörs i ärendet har som vanligt kontaktas direkt av skolans personal. Om ni har uppgifter / frågor eller funderingar kring ärendet vänligen kontakta era elevers handledare. 

Med vänlig hälsning 

Patrik Jönsson, rektor 

Nu är utprovningen av årets träningskläder avklarad och ni har nu möjligheten att beställa eller komplettera Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder till väldigt förmånliga priser. Under fredagen den 24/9 kommer vårdnadshavare till de elever som provat ut storlekar få ett mejl med de storlekar eleven har uppgett vid storleksutprovningen här på skolan. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Om föräldrar önskar komma till skolan och prova ut storlekar tillsammans med sitt barn så går detta bra och ni mejlar då till alex.tapia@jonsbergska.se för att bestämma ett tillfälle för det. 

Ni beställer era önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u 

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87. 

Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet! 

(Exempel: Förnamn Efternamn 4A). 

Sista datumet för att beställa träningskläder är fredagen den 8/10.  

Vid frågor gällande träningskläderna vänligen kontakta: alex.tapia@jonsbergska.se

SO  

Nu har de flesta eleverna redovisat sina fina collage med bilder. Det har varit ett jättebra sätt att få lära känna varandra i klasserna bättre. Eleverna har fått svara på nyfikna frågor från sina klasskompisar. Jättebra jobbat av alla! 

Orientering   

Fredag 1 oktober är det dags för den årliga orienteringsdagen i Vrinneviskogen. År 4-5 springer på en bana runt 2,5 km-slingan med 12 kontroller, medan år 6-7 springer runt 5 km-slingan och har 25 kontroller. Det är poängorientering där eleverna försöker ta så många kontroller som möjligt på 100 minuter (medtag klocka för att ha koll på tiden).   
   
Start och mål är vid Tjalvegården. Eleverna lämnar sin väska i skåpet på skolan och tar sig på egen hand upp till starten. Alla förväntas vara på plats 15 minuter innan sin starttid. Startlistor kommer upp på skolans infotavla nästa vecka. Efter avslutat lopp går eleverna tillbaka till skolan, duschar och har de ordinarie lektioner som återstår den dagen. Obs! Det är inga lektioner innan orienteringen. Lärare kommer finnas på plats vid Tjalvegården och röra sig i skogen.   

Vi ser fram mot en härlig dag!  
 

Info 

Vi påminner om att sjukanmäla era barn varje dag om de är sjuka på telefonnummer:  

011-286700 

Läxor 

Engelska: Båda grupperna ska kunna glosorna muntligt och skriftligt. De ska även kunna läsa och översätta texten “Happy birthday” på s. 20 i textboken. Eleverna har fått ut glosorna på papper. Har man varit sjuk är det viktigt att be lärarna om läxan eller fråga en kompis.  

SO  

Båda klasserna har prov i samhällskunskap vecka 40.  

Läs igenom sidorna 4-13 och 34-46. 

Jag kommer i början av nästa vecka skicka hem ett papper med en checklista på frågor ni kan jobba med och diskutera inför provet.  

Prov  
Vecka 39 

Måndag: Omprov Orientering 

Tisdag: Matematik kapitel 1 

Vecka 40  

Onsdag: 4A Samhällskunskap 

Torsdag: 4B Samhällskunskap 

Vecka 46 

Tisdag: Matematik kapitel 2 

Vecka 49 

Onsdag: Matematik kapitel 3 

Viktiga datum: 

15/9 Skoljoggen mer info lite senare 

29/9 Föräldraråd kl. 18.00 

1/10 Orientering 

Vecka 43 Temavecka 

Vecka 44 Höstlov 

1/12 Föräldraråd kl. 18.00 

3/12 Studiedag 

9/12 – 15/12 Temavecka 

16/12 Innefotbollsturnering 

17/12 Skolavslutning 10.00 Matteus 

Vi handledare önskar också en trevlig helg  

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 36 år 4

 Hej!  Nästa vecka är det dags för den årliga skoljoggen och det ser vi framemot. Det brukar bli en härlig förmiddag…
Läs mer

Vecka 34 år 4

Hej!  Idrott och hälsa  På idrotten jobbar eleverna i temaperioder. Just nu är det orientering och racketspel (badminton, minitennis och pingis). Utöver…