Vecka 39 år 4

Hej! 

Den här veckan avslutades med orientering i Vrinneviskogen. Alla elever har kämpat med att lära sig att hantera och avläsa en karta och för många är det första gången man orienterar på riktigt. Bra jobbat! 

I matematiken har vi börjat med kapitel 2 i boken som handlar om multiplikation. Multiplikationstabellen är lite som med motion om man inte tränar regelbundet så tappar man den. Det är många elever som har konstaterat att man kunde tabellerna i 3:an men att man tappat kunskaperna under sommarlovet. Har man en gång lärt sig dem så tar det oftast kortare tid att lära in dem igen. Vi uppmanar alla att träna tabellerna hemma så att de sitter så flytande som möjligt. Då underlättar man för sig själv i fortsättningen när vi kommer att arbeta med division. En bra sida att träna på är: www.multiplikationstabellen.se    

Information från skolledningen 

Nedan följer information om en incident som in inträffade i måndags. 

Strax innan lunch stals fyra el-skotrar tillhörande våra elever, från en av fastighetens cykelparkeringar. Två okända elever gick också in i skolans lokaler och hänvisades därifrån när skolans personal uppmärksammade deras närvaro. 

Händelsen är polisanmäld och vi har pratat med eleverna om vikten av att vara uppmärksamma på okänd närvaro. Vi har också en dialog med fastighetsägaren kring hur vi kan skapa större trygghet runt fastigheten exempelvis genom kamerabevakning mm. Vi kommer också passa på att repetera skolans handlingsplan vid hot och yttre våld tillsammans med barnen, dvs den ”taktik” vi använder oss av om något hotfullt skulle inträffa i vår närhet som kräver exempelvis inrymning. Ni har säkert redan diskuterat kring händelserna hemma, men vi vill gärna uppmana till att vi alla är lyhörda inför barnens ev frågor och funderingar som berör denna händelse. Hör gärna av er om ni undrar över något! 

Patrik, rektor 

Ansökan inför år 4 höstterminen 2022 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -12 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2022 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 29/10. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år 4 höstterminen 2022, som då finns registrerade i ansökningsregistret. Elever som ev söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i v42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Informationsmöte för vårdnadshavare äger rum onsdagen den 10/11 (v.45) med efterföljande elevbesök under v.46. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 

Träningskläder – påminnelse 1 

Vi vill påminna om att nästa fredag den 8/10 är det sista datumet för beställning av Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Om föräldrar önskar komma till skolan och prova ut storlekar tillsammans med sitt barn så går detta bra och ni mejlar då till alex.tapia@jonsbergska.se för att bestämma ett tillfälle för det. 

Ni beställer era önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u 

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87. 

Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet! 

(Exempel: Förnamn Efternamn 4A). 

Om ni väntar på mejl med utprovade storlekar från ert barn, men ännu inte mottagit något, ber vi er att titta i er skräppost innan ni hör av er. 

Vid frågor gällande träningskläderna vänligen kontakta: alex.tapia@jonsbergska.se

Info 

Vi påminner om att sjukanmäla era barn varje dag om de är sjuka på telefonnummer:  

011-286700 

Läxor 

Engelska: (Läxa till torsdagar). Båda grupperna ska kunna glosorna muntligt och skriftligt. De ska även kunna läsa och översätta texten “The Birthday party” på s. 23 i textboken. Eleverna har fått ut glosorna på papper. Har man varit sjuk är det viktigt att be lärarna om läxan eller fråga en kompis.  

SO  

Båda klasserna har prov i samhällskunskap vecka 40.  

Läs igenom sidorna 4-13 och 34-46. 

Prov  
 

Vecka 40  

Onsdag: 4A Samhällskunskap 

Torsdag: 4B Samhällskunskap 

Vecka 46 

Tisdag: Matematik kapitel 2 

Vecka 49 

Onsdag: Matematik kapitel 3 

Viktiga datum 

Vecka 43 Temavecka 

Vecka 44 Höstlov 

1/12 Föräldraråd kl. 18.00 

3/12 Studiedag 

9/12 – 15/12 Temavecka 

16/12 Innefotbollsturnering 

17/12 Skolavslutning 10.00 Matteus 

Vi handledare önskar också en trevlig helg  

/Tony, Mujo, Malin och Frida 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 36 år 4

 Hej!  Nästa vecka är det dags för den årliga skoljoggen och det ser vi framemot. Det brukar bli en härlig förmiddag…