Vecka 39 år 5

Hej elever och föräldrar! 

Denna vecka avslutades med examination i orientering, där femmorna fick visa upp sina kunskaper. De har utvecklats enormt mycket sedan förra året. Kommande vecka sker helt enligt ordinarie schema. 

Information från skolledningen 

Nedan följer information om en incident som in inträffade i måndags. 

Strax innan lunch stals fyra el-skotrar tillhörande våra elever, från en av fastighetens cykelparkeringar. Två okända elever gick också in i skolans lokaler och hänvisades därifrån när skolans personal uppmärksammade deras närvaro. 

Händelsen är polisanmäld och vi har pratat med eleverna om vikten av att vara uppmärksamma på okänd närvaro. Vi har också en dialog med fastighetsägaren kring hur vi kan skapa större trygghet runt fastigheten exempelvis genom kamerabevakning mm. Vi kommer också passa på att repetera skolans handlingsplan vid hot och yttre våld tillsammans med barnen, dvs den ”taktik” vi använder oss av om något hotfullt skulle inträffa i vår närhet som kräver exempelvis inrymning. Ni har säkert redan diskuterat kring händelserna hemma, men vi vill gärna uppmana till att vi alla är lyhörda inför barnens ev frågor och funderingar som berör denna händelse. Hör gärna av er om ni undrar över något! 

Patrik, rektor 

Ansökan inför år 4 höstterminen 2022 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -12 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2022 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 29/10. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år 4 höstterminen 2022, som då finns registrerade i ansökningsregistret. Elever som ev söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i v42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Informationsmöte för vårdnadshavare äger rum onsdagen den 10/11 (v.45) med efterföljande elevbesök under v.46. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 

Träningskläder – påminnelse 1 

Vi vill påminna om att nästa fredag den 8/10 är det sista datumet för beställning av Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Om föräldrar önskar komma till skolan och prova ut storlekar tillsammans med sitt barn så går detta bra och ni mejlar då till alex.tapia@jonsbergska.se för att bestämma ett tillfälle för det. 

Ni beställer era önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u 

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87. 

Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet! 

(Exempel: Förnamn Efternamn 4A). 

Om ni väntar på mejl med utprovade storlekar från ert barn, men ännu inte mottagit något, ber vi er att titta i er skräppost innan ni hör av er. 

Vid frågor gällande träningskläderna vänligen kontakta: alex.tapia@jonsbergska.se

 
Läxor 

V.40 

Fredag: Matematik Lämna in läxa 5 

Fredag: Engelska. Till fredag vecka 40 har båda grupperna glosor som de ska kunna muntligt och skriftligt. De ska även kunna läsa och översätt texten “Let´s go on the Wild River Ride!” på sidan 16 och 17.Glosorna ligger som vanligt på Teams under engelska. V.41 

Måndag: Geografi Prov. Checklista delas ut till eleverna. Skriver provet på Sve/SO. 

Fredag: Matematik Lämna in läxa 6 

V.42 

Tisdag: Engelska Prov Hörförståelse 

Torsdag: Engelska Prov Läsförståelse 

Torsdag: Matematik Prov kapitel 2 

V.43 

V.44 

V.45 

V.46 

Fredag: Matematik lämna in läxa 7 

V.47 

Fredag: Matematik lämna in läxa 8 

V.48 

V.49 

Onsdag: Matematik Prov kapitel 3 

V.50 

V.51 

 
Viktiga datum HT-21 

v.43: Temavecka mån-fre. 

v.44: Höstlov 

v.48: Föräldraråd onsdag kl.18.00, Studiedag fredag. 

v.49: Temavecka tor-fre, Lucia/Rörelseverk fredag. 

v.50: Temavecka forts mån-ons, Innefotbollsturnering torsdag, Julavslutning Matteus kyrka prel. fredag Kl.09.00-12.00. 

Tack för gott samarbete & trevlig helg! 

Gusten, Luisa, Sofia och Dennis 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 33 år 5

Hej elever och föräldrar!  Nu har skolan äntligen börjat igen och denna vecka har fokus legat på att stärka gruppen,…