Vecka 39 år 7

Hej, 

Vi vill påminna om att nästa fredag den 2/10 är det sista datumet för beställning av Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Du beställer dina önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u 

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87. Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet! (Exempel: Test Testsson 4B). 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda 2011, eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen, att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför höstterminen 2021 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 30/10. 
 
Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år fyra höstterminen 2021, som då finns registrerade i ansökningsregistret. 
 
Elever som eventuellt söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i vecka 42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 25/11. 
 
Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 

 
Fredagen 2 oktober är det dags för den årliga orienteringsdagen i Vrinneviskogen. År 4-5 springer på en bana runt 2,5 km-slingan med 12 kontroller, medan år 6-7 springer runt 5 km-slingan och har 25 kontroller. Det är poängorientering där eleverna försöker ta så många kontroller som möjligt på 90 minuter. 
 
Start och mål är vid Tjalvegården. Eleverna lämnar sin väska i skåpet på skolan och tar sig på egen hand upp till starten. De ska vara på plats minst 15 minuter innan sin starttid. Startlistor finns på skolans infotavla. Efter avslutat lopp går eleverna tillbaka till skolan, duschar och har de ordinarie lektioner som återstår den dagen. Obs! Inga lektioner innan orienteringen. Lärare kommer finnas på plats vid Tjalvegården och röra sig i skogen. Vi ser fram mot en härlig dag! 

Läxor och prov 

SO: Alla elever ska vara klara med frågorna om Kina. De ska även ha påbörjat Antiken.  

Spanska: Glosor plus text (Vale 7- Capítulo 13) till onsdag 30/9. Glosorna finns på Teams. Om man missat någon lektion går det att se vad vi arbetat med under fliken “inlägg” i mappen “Moderna språk” på Teams. Detta för att man på egen hand enkelt ska kunna ta igen det som man har missat. 

Tyska: Glosor kap 2c på glosor.eu. Repetition klocka, s 86 i textboken. Information inför kommande prov finner du i ABB:n på Nova. 

Från och med den 17 september ligger planeringen för tyskan ute på teams. Gå in på filer, sedan gå in i mapparna tyska –> Genau 2 –> och sedan i worddokumentet “Läxor, lektionsöversikter och planering. Där kan du enkelt följa vad vi gör under lektionerna samt vad som gäller för kommande vecka. För närvarande ligger planeringen från och med vecka 38 ute. Planeringen kommer uppdateras fortlöpande. Således kan du själv läsa dig till vad som gjorts och vad du behöver ta igen vid eventuell frånvaro. 
 
Viktiga datum: 
v.43: Temavecka 
v.44: Höstlov 
18 nov: Föräldraråd 
4 dec: Studiedag 
v.50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 dec: Lucia och rörelseverk 
v.51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 dec: Innefotbollsturnering 
18 dec: Julavslutning prel.tid kl.15.00-16.30 
21 dec: Studiedag (kompledigt). 

Trevlig helg önskar vi handledare i år 7!  

/Patrik, Joel, Lisen och Alex 

0 Shares:
Du kan även uppskatta