Vecka 39 år 7

Hej! 

Ännu en vecka har passerat och vi kliver redan in i oktober, vi vill passa på att tacka för bra samtal vid föräldramötena. Vi skickar den PowerPoint vi visade under mötet på mejl. 

Omfotografering 
Torsdag den 7/10 mellan kl. 10:00-11:00 är det fotografering för de som inte medverkade på ordinarie fotografering. Information för eleverna finns på skärmarna.  

Ansökan inför år 4 höstterminen 2022 
Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -12 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2022 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 29/10. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år 4 höstterminen 2022, som då finns registrerade i ansökningsregistret. Elever som eventuellt söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i v42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Informationsmöte för vårdnadshavare äger rum onsdagen den 10/11 (v.45) med efterföljande elevbesök under v.46. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 

Information från skolledningen 
Strax innan lunch i måndags stals fyra el-skotrar tillhörande våra elever, från en av fastighetens cykelparkeringar. Två okända elever gick också in i skolans lokaler och hänvisades därifrån när skolans personal uppmärksammade deras närvaro. 

Händelsen är polisanmäld och vi har pratat med eleverna om vikten av att vara uppmärksamma på okänd närvaro. Vi har också en dialog med fastighetsägaren kring hur vi kan skapa större trygghet runt fastigheten exempelvis genom kamerabevakning mm. Vi kommer också passa på att repetera skolans handlingsplan vid hot och yttre våld tillsammans med barnen, dvs den ”taktik” vi använder oss av om något hotfullt skulle inträffa i vår närhet som kräver exempelvis inrymmning. Ni har säkert redan diskuterat kring händelserna hemma, men vi vill gärna uppmana till att vi alla är lyhörda inför barnens eventuella frågor och funderingar som berör denna händelse. Hör gärna av er om ni undrar över något! 

Patrik, rektor 

Träningskläder  
Vi vill påminna om att nästa fredag den 8/10 är det sista datumet för beställning av Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Om föräldrar önskar komma till skolan och prova ut storlekar tillsammans med sitt barn så går detta bra och ni mejlar då till alex.tapia@jonsbergska.se för att bestämma ett tillfälle för det. 

Ni beställer era önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u 

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87. 

Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet! 

(Exempel: Förnamn Efternamn 4A). 

Om ni väntar på mejl med utprovade storlekar från ert barn, men ännu inte mottagit något, ber vi er att titta i er skräppost innan ni hör av er. 

Vid frågor gällande träningskläderna vänligen kontakta: alex.tapia@jonsbergska.se

Vaccination Covid-19 
Region Östergötland kommer under v.40 skicka hem ett brev med information om vaccination för Covid-19 för ungdomar som är fyllda 12 år eller äldre. Vi bifogar denna information så kan ni redan nu ta del av den. De skickar även ut samtyckesblanketter och en hälsodeklaration som ska fyllas i om ert barn ska vaccineras. 

Vaccinationen är gratis, frivillig och ges i två doser. Vaccinationen erbjuds på vaccinationscentralerna, vårdcentraler, samt här på skolan. I det bifogade dokumentet står det hur du går tillväga om du ska boka tid på vårdcentralen eller vaccinationscentralen. 

Vill ni att ert barn ska vaccineras här på skolan får ni lämna in samtyckesblanketten samt hälsodeklarationen till lärare eller skolsköterska senast 14/10

Läxor 

Spanska: Läxa till onsdag v.40 är glosor + text från kapitel 11 i Vale 7. Glosorna finns på Teams. Lyssna även på texten på egen hand på www.ovningsmastaren.se och öva även uttal genom att pausa ljudfilen och repetera det som sägs. 

Tyska: Glosor kapitel 2C (glosor.eu). Repetition klockan (s. 86 textboken).  

Svenska: På tisdag ska 7A visa upp sin boktrailer för klassen (gruppuppgift).  

Engelska: Repetera samtliga glosor (v.36-38) + texten Superdog. Detta för att ni ska vara förberedda i ert skrivande inför slutuppgiften som vi påbörjar på onsdagen. 
 

Prov hösten 2021 
 
Oktober 2021  
 
Vecka 40 
8/10 Samhällskunskapsprov 7A och 7B 
 
Vecka 41 
14/10 NO-prov 7B 

15/10 NO-prov 7A 

Vecka 42 

20/10 Tyska 
 

November 2021 
 
Vecka 45 

8/11 Hörförståelseprov (engelska) 
10/11 Matematikprov 
12/11 Läsförståelseprov (engelska) 
 
Vecka 46 

17/11 Spanska 

17/11 Tyska (muntligt – görs i smågrupper. Fortsätter även kommande lektioner) 
 
Vecka 47 

December 2021 
 
Vecka 48 
 
Viktiga datum under höstterminen 2021 
25-29/10 Temavecka (vecka 43) 

1-5/11 Lov (vecka 44) 

3/12 Studiedag 

9-15/12 Tema (vecka 49/50) 

16/12 Innefotbollsturnering 

17/12 Julavslutning Matteus 10.00 
 

Trevlig helg! 
/Sofie, Sophia, Anna, Eva och Joel 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 33 år 7

Veckobrevet mejlas till vårdnadshavare. Se din inkorg.  Appen  En ny app är under utveckling. Under tiden appen är under utveckling så kan du…
Läs mer

Vecka 38 år 7

Hej!   Information från Skolledningen Det har kommit till skolans kännedom att ett antal av skolans elever har köpt och…