Vecka 39 år 8

Hej elever och föräldrar, 

Den här veckan följer en hel del information att ta del av. Vi ber er av den anledningen att ta er tiden att läsa igenom det för att hålla er uppdaterade om vår dagliga verksamhet här på Jönsbergska! 🙂 

På onsdag är det kemiprov. På teams finns checklistan och allt material från lektionerna. Där finns även länkar till uppläst material samt genomgångar på kapitlets olika delar från youtube. Genomgångarna från youtube är ju smidiga att kolla igenom på telefonen när man sitter och väntar på träningen eller käkar frukost eller något annat tillfälle där man kan hitta några minuter extra.  

Information från Skolledningen 

Det har kommit till skolans kännedom att ett antal av skolans elever har köpt och använder sig av knallskott, FP3 och andra högsmällande fyrverkerier/pyroteknik och bomber på kvällar och helger. Vi vill i och med detta meddelande göra vårdnadshavare uppmärksamma på det inträffande och har hopp om att vi tillsammans kan förebygga användandet då det skapar både obehag för människor och kostnader för vårt samhälle i form av polisiära insatser och annat. Vårdnadshavare som personligen berörs i ärendet har som vanligt kontaktats direkt av skolans personal. Om ni har uppgifter/frågor eller funderingar kring ärendet vänligen kontakta era elevers handledare. Med vänlig hälsning Patrik Jönsson, rektor. 

Resultat från Skol-SM i fotboll (killar och tjejer) 

Jönsbergska deltog under torsdagen 23/9 i den första omgången av årets SM i fotboll för grundskolan. I gruppspelet ställdes grabblaget mot Prolympia (Jönköping) och Djäkneparksskolan (Norrköping) på ett regnigt FTA Arena i Lindö. Efter en bra insats av samtliga spelare både individuellt men framförallt som lag skrevs slutresultaten till vinst med 10-1 respektive 9-1. Lite extra beröm utdelas till lagets tre skickliga centrala mittfältare Viggo Brönner, Neo Galasso och Filip Lundin. 

Under torsdagen den 29/9, spelade Jönsbergskas flickor Skol-SM i fotboll. Första omgången spelades mot Djäkneparkskolan och Klingsborgsskolan. På ett regnigt Suez Arena spelade tjejerna väldigt bra och vann matcherna med 5-0 och 10-0. Nu väntar spännande matcher i omgång två för både killarna och tjejerna. Väl genomfört och ett stort grattis till båda lagen! 

Vaccination Covid-19 

Region Östergötland ska under v.40 skicka hem ett brev med information om vaccination för Covid-19 för ungdomar som är fyllda 12 år eller äldre. Vi bifogar denna information så kan ni redan nu ta del av den. De skickar även ut samtyckesblanketter och en hälsodeklaration som ska fyllas i om ert barn ska vaccineras.  

Vaccinationen är gratis, frivillig och ges i två doser. Vaccinationen erbjuds på vaccinationscentralerna, vårdcentraler samt här på skolan. I det bifogade dokumentet står det hur du går tillväga om du ska boka tid på vårdcentralen eller vaccinationscentralen. 

Vill ni att ert barn ska vaccineras här på skolan får ni lämna in samtyckesblanketten samt hälsodeklarationen till lärare eller skolsköterska senast 14/10

Orienteringsdag 
Fredag 8 oktober är det dags för den årliga orienteringsdagen. Vi springer i okänd terräng i Kättsätter. Det är poängorientering där eleverna försöker ta så många kontroller som möjligt på 100 minuter (medtag klocka för att ha koll på tiden). Start och mål är vid vändplatsen nedanför vattentornet (Kättkättersgatan 101). Alla förväntas vara på plats 15 minuter före sin starttid. Startlistor finns på skolans infotavla. Obs! Alla lektioner utgår den här dagen. Däremot är skolan öppen för den som vill äta lunch. Vi ser fram mot en härlig dag!  

Ansökan inför år 4 höstterminen 2022 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -12 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2022 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 29/10. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år 4 höstterminen 2022, som då finns registrerade i ansökningsregistret. Elever som ev söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i v42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). 

Informationsmöte för vårdnadshavare äger rum onsdagen den 10/11 (v.45) med efterföljande elevbesök under v.46. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under v.42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna!  
 

Träningskläder – påminnelse 1  

Vi vill påminna om att nästa fredag den 8/10 är det sista datumet för beställning av Jönsbergska Idrottsskolans egna träningskläder. På vår hemsida hittar ni bilder och priser på produkterna samt vilka storlekar som finns tillgängliga för de olika produkterna. Om föräldrar önskar komma till skolan och prova ut storlekar tillsammans med sitt barn så går detta bra och ni mejlar då till alex.tapia@jonsbergska.se för att bestämma ett tillfälle för det.  

Ni beställer era önskade produkter genom att fylla i det digitala formuläret via följande länk: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=sXu5G5tnkk2uuKxKVpfZ-N0D7zJX_ilAr72-Bli9oTNUMFFaVThQWFFOMDBUQ0YyMlY4TzZQMEZRRC4u  

OBS! Betalningen sker i samband med beställningen och swishas till 123 520 07 87.  

Ange då ELEVENS förnamn, efternamn och BAS-grupp i meddelandefältet!  

(Exempel: Förnamn Efternamn 4A).  

Om ni väntar på mejl med utprovade storlekar från ert barn, men ännu inte mottagit något, ber vi er att titta i er skräppost innan ni hör av er.  

Vid frågor gällande träningskläderna vänligen kontakta: alex.tapia@jonsbergska.se.  

Vi önskar er en trevlig helg! 

/Patrik, Axel, Lisen, Tessan & Alex 

Läxor 

Tyska: Repetera inför prov. Se ABB på nova. Checklista inför provet finns i ABB:n på nova. 

Spanska: Läxa till onsdag v.40 är att kunna meningarna som finns i dokumentet “Palabras de pregunta en español” som finns på Teams. 

Engelska:  

Svenska: Memoar/självbiografi utläst vecka 41 (onsdag 8B och fredag 8A). 

Idrott: Orienterings test – Kart förståelse Onsdag v.40 (6 oktober). 

Prov hösten 2021  

Oktober 2021   

 
Vecka 40  

6/10 Kemi  

 
Vecka 41  

11/10 Tyska  
 
Vecka 42  

20/10 Spanska  
  

Vecka 43  

November 2021  
 
Vecka 45  
 
Vecka 46  
 
Vecka 47  

24/11 Matematik kap.2  

December 2021  
 
Vecka 48  
29/11 Spanska  

1/12 Biologi  

  
Viktiga datum under höstterminen 2021  

8/10 Orienteringsdag 

25–29/10 Temavecka (vecka 43) 

1–5/11 Lov (vecka 44) 

3/12 Studiedag 

9–15/12 Tema (vecka 49/50) 

16/12 Innefotbollsturnering 

17/12 Julavslutning Matteus kl.10.00 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 33 år 8

Hej föräldrar och ungdomar i år 8!  Försäsongsveckan är över och vi hoppas att alla har haft det bra. Den…
Läs mer

Vecka 34 år 8

Hej föräldrar och ungdomar i år 8!  Nu är vi är skolan i gång på allvar igen, med lektioner, läxor…