Vecka 41 år 5

Hej elever och föräldrar   

Löss  

Nu går det tyvärr löss i årskurs 5. Se till att kolla ert barn under helgen och behandla om det är så att barnet fått löss. Påminn om att inte använda varandras mössor och kepsar.  

Idrott 

Från och med måndag vecka 42 så är all undervisning inomhus.   

Under temaveckan vecka 43 är planen att alla årskurser ska spela en badmintonturnering. Många elever tycker om badminton och vi vill gärna fortsätta med det som en del i vår undervisning. Tyvärr går många racket sönder på grund av att elever drar och slår det i golvet och vi tvingas varje år köpa in många nya. Vi behöver hjälpas åt att vara mer rädda om racket för att vi ska kunna fortsätta spela kommande år. Böj på benen och ta upp bollen med handen! Har eleven möjlighet och vill, så får eleven gärna ta med sig ett badmintonracket och spela med under turneringen.  

Temavecka  

Vecka 43, måndag till fredag, har eleverna temavecka. Då är det starttid klockan 8.30 och sluttid klockan 14.30 varje dag. Återkommer i nästa veckobrev med detaljerat innehåll. 

Ansökan inför år 4 höstterminen 2021    

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda -11 och/eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför ht 2021 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 30/10. Under v.42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år 4 höstterminen 2021, som då finns registrerade i ansökningsregistret. Elever som ev. söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i vecka 42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 25/11. Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42 eller via mail till sent sökande elever. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se

Ämnesuppdatering So    

På måndag nästa vecka är det dags för SO-prov del 2 om bl.a. om jordbävning, vulkanutbrott, klimat och väder, vatten och vattnets kretslopp samt konsekvenserna av dem. Vi har övat hela denna vecka och alla ska ha tagit hem material att plugga på. Har någon ändå missat det, så ligger det även i Teams under SO – geografi och heter “SO -del 2”.   

Läxor      

Engelska –      

Silvies grupp: Till fredag vecka 42 ska vi repetera glosorna från v.36-v.41. Du ska kunna glosorna muntligt men träna gärna stavning hemma också. Alla har fått en kopia men läxan finns även på Teams.     

Luisas grupp: Till fredag vecka 42 ska vi repetera glosorna från v.36-v.41. Du ska kunna glosorna muntligt men träna gärna stavning hemma också. Alla har fått en kopia men läxan finns även på Teams.   

Prov    

So: Geografi – Måndag den 12 oktober är det prov på del 2 i SO. Eleverna fick ut övningsmaterial måndag v. 40 och vi har repeterat hela denna vecka.    

No: Biologi – På torsdag 15 oktober har 5b prov och på fredag 16 oktober har 5a prov.    

  
Viktiga datum    

V.43: Temavecka     
V.44: Höstlov     
V.47 – 18 november klockan 18.00: Föräldraråd  
V.49 – 4 december: Studiedag  
V.50: Temavecka från torsdag  
V.50 – 11 december: Lucia och rörelseverk  
V.51: Temavecka måndag till onsdag  
V.51 – 17 december: Innefotbollsturnering  
V.51 – 18 december: Julavslutning  
V.52 – 21 december: Studiedag (kompledigt)  

Trevlig helg     

Frida, Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta