Vecka 41 år 8

Hej! 

 
Ansökan inför år fyra 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda 2011, eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen, att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför höstterminen år 2021 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 30/10. 
 
Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år fyra höstterminen 2021, som då finns registrerade i ansökningsregistret. 
 
Elever som eventuellt söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i vecka 42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar  

information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 25/11. 
 
Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42 eller via mejl sena ansökningar. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 

 
Idrott 

Från och med måndag v.42 så är all undervisning inomhus. Enstaka elever kan dock komma att springa orientering under veckan. Dessa elever meddelas i tid. 
Under temaveckan v.43 är planen att alla årskurser ska spela en badmintonturnering. Många elever tycker om badminton och vi vill gärna fortsätta med det som en del i vår undervisning. Tyvärr går många racket sönder på grund av att elever drar och slår det i golvet och vi tvingas varje år köpa in många nya. Vi behöver hjälpas åt att vara mer rädda om racket för att vi ska kunna fortsätta spela kommande år. Böj på benen och ta upp bollen med handen! 

Besök från Svenska kyrkan 

Fredag den 16 oktober får vi besök av Svenska kyrkan. Eleverna informeras då om möjlighet till konfirmation.  

 
Vi önskar er en trevlig helg! 
Lena, Martin, Per, Rebecca och Sandra. 
 

Läxor och prov 

Spanska: Prov på kapitel 1-4 i Vale 8 på onsdag 14/10. Checklista till provet finns på Teams. 
 
Kemi: skriftligt prov fredag 16 oktober. Kapitel tre – kol och kolföreningar. Övningsuppgifter (med facit), övningsprov, föreläsningar och annat finns i kanalen “kemi2006” på Teams. Läs i kemiboken och repetera frågor.

Tyska: Glosor: “Kapitel 3 A-D” på glosor.eu. Text: Kapitel 3a och 3b i textboken. 

Engelska 

Silvies grupp: Alla har nu genomfört den skriftliga uppgiften kring Billy Elliot och vi har denna vecka påbörjat att öva läs och hörförståelse.  
Luisas grupp: Oregelbundna verb.   

Svenska: vecka 45 – 46. Muntliga presentationer, musikanalys. 

Hem- och konsumentkunskap: Läxa till fre v.42. Läs s.21-33 i Mat och hälsa kap2. Finns på Teams- HKK. 

 
Viktiga datum  

Vecka 43: temavecka 
Vecka 44: höstlov 
18 november: föräldraråd 
4 december: studiedag 
Vecka 50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 december: Lucia och rörelseverk 
Vecka 51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 december: innefotbollsturnering 
18 december: julavslutning 
21 december: studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta