Vecka 42 år 7

Hej elever och föräldrar, 

Ännu en skolvecka är nu till ända och eleverna närmarna sig med stormsteg ett välförtjänt höstlov. Nästa vecka är det temavecka vilket innebär att det är andra tider som gäller. Eleverna går då i skolan mellan kl.08.30 – 14.30. Temat är IT och media. Eleverna behöver ha med sig idrottskläder på tisdag och torsdag.  

Under fredagen 9/10 spelade skolans flicklag i fotboll den första omgången för årets SM i fotboll för grundskolor. Det fanns flera flickor från år 7 med i flickornas trupp. I första matchen stod Prolympia Jönköping för motståndet som besegrades med 4-1. Därefter väntade gruppfinal mot Junedalsskolan som besegrades med klara 6-2. Därmed tar sig flickorna vidare till nästa omgång i SM och de imponerade verkligen med sitt spel.  

Nedan följer en lägesrapport om vad som ska hinnas med innan lovet i respektive ämne: 

SO: Eleverna börjar med ett nytt ämne vecka 45.  

Engelska:  

Spanska:  

Tyska: Prov v. 45! Eftersom provet innehåller flera delar börjar vi redan på måndag med hörförståelse och muntliga tester. På onsdag fortsätter vi att testa av skriftlig förmåga. Vid behov fortsätter vi med muntliga test kommande vecka/veckor. 
Träna inför provet efter eget behov. För att träna på att uttrycka “aktiviteter” finns en övning på glosor.eu som heter “Aktiviteter – Fraser i grundform”. Du hittar också dessa i arbetshäftet. 

Idrott: Från och med måndag v.42 så är all undervisning inomhus. Enstaka elever kan dock komma att springa orientering under veckan. Dessa elever meddelas i tid. Under temaveckan v.43 är planen att alla årskurser ska spela en badmintonturnering. Många elever tycker om badminton och vi vill gärna fortsätta med det som en del i vår undervisning. Tyvärr går många racket sönder på grund av att elever drar och slår det i golvet och vi tvingas varje år köpa in många nya. Vi behöver hjälpas åt att vara mer rädda om racket för att vi ska kunna fortsätta spela kommande år. Böj på benen och ta upp bollen med handen! 

Svenska: Analys I taket lyser stjärnorna ska lämnas in onsdagen den 11 november. Uppgiften finns delad på teams.  

 
Viktiga datum: 
v.43: Temavecka 
v.44: Höstlov 
18 nov: Föräldraråd 
4 dec: Studiedag 
v.50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 dec: Lucia och rörelseverk 
v.51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 dec: Innefotbollsturnering 
18 dec: Julavslutning prel.tid kl.15.00-16.30 
21 dec: Studiedag (kompledigt). 

Vi önskar er alla en trevlig helg!  

/Patrik, Joel, Lisen och Alex 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 23 – år 7

Hej alla elever och föräldrar! Nedan följer information för återstående dagar av terminen. Volleybolldag 8 juni – klockan…