Vecka 42 år 7

DCIM100GOPROGOPR0270.JPG

Hej! 

Veckorna rullar på och detta var sista ordinarie vecka innan höstlovet. Kommande vecka är det temavecka inriktning IT & Media, där eleverna går mellan kl. 9-15. Ett mer detaljerat schema hittar ni på hemsidan. Till Idrotten på tisdag 26 oktober ska idrottskläder vara med för både ute och inne. Torsdag är det spökbollsturnering och fredag badminton, där ni gärna får ta med eget rack. På fredagen är det komplettering för de elever som missade vandring. Samling på skolan kl.9.00. Medtag vattenflaska, kläder efter väder, fika och en ryggsäck där det ska få plats mat och stormkök. Skolan står för mat. Vi vandrar i Vrinneviskogen och är tillbaka till den ordinarie sluttiden 15.00.  
 
Värdegrundsarbete  
På föräldramötet med 7A informerade vi om att stämningen i klassen inte alltid är så inbjudande och kamratlig. Med anledning av det har vi startat upp ett projekt med samtalsgrupper. Inspiration och upplägg till det här arbetet har vi hämtat från metodboken Värdegrundsarbete i praktiken (John Steinberg och Åsa Sourander). Den handlar om beteendebaserad värdegrundsutveckling och syftar till att elever (och lärare) förstår att det egna agerandet på skolan påverkar hur andra agerar, och hur det i sin tur har betydelse för såväl relationer och stämning som arbetsro och resultat. Arbetet består av veckovisa träffar där vi samtalar, reflekterar, går igenom en faktadel och har en kontakt och-samarbetsövning. Eleverna får även ett uppdrag att genomföra i skolan till veckan efter. Ni föräldrar får gärna låta era barn berätta om uppdragen hemma och påminna de om att genomföra dem. Exakt i vilken form och hur länge vi arbetar med det här är inte bestämt. De här samtalsgrupperna äger rum på fredagens bastid. Det medför samtidigt att 7B får ett annorlunda innehåll. Om den här formen av värdegrundsarbete slår väl ut kommer vi säkerligen att arbeta med samma upplägg i 7B framöver. Obs! Det här är inte det enda tillfället vi arbetar med värdegrundsfrågor så 7B blir inte utan. Om ni har några frågor kring upplägget får ni gärna höra av er.  

Engelska 
Vi har precis avslutat ett arbetsområde där eleverna fått göra en skriftlig uppgift om Super dog – Lassie. Denna vecka och kommande övar vi läs- och hörförståelse. Vi kommer sedan pröva elevernas kunskaper v. 45. 

Svenska  
Vi arbetar med tidningstexter, och som en del i det arbetet ska eleverna “vara reportrar” och skriva ett reportage. De har blivit indelade i par och har som uppgift att kontakta en vuxen person som har något intressant att berätta. De ska ta kontakt med den här personen (en morbror som driver en restaurang, en granne som flytt från ett krig, sin mammas kompis som har en speciell sjukdom etc.) och bestämma träff för en intervju. Ni föräldrar får gärna hjälpa till att föreslå någon person i ert kontaktnät. Några är helt inne på att hitta en “kändis”. Det är kul att de vill och de har även bra idéer om hur de ska lyckas med det. Men det kan vara bra med en alternativ plan.  I samråd med eleverna har vi bestämt att intervjun inte behöver vara genomförd när de kommer till skolan v.45. Däremot ska alla ha bokat in en intervju som ska genomföras senast v.45. De har möjlighet att göra det på svensklektionerna den veckan alt. på fritiden.  

Läxor 

Tyska: Läxa är att öva inför kommande muntligt prov. Förbered dig utifrån det dokument som delades ut på lektionstid. Dokumentet kommer även läggas ut på Teams. 

Spanska: Prov på kapitel 11–13 i Vale 7 på onsdag v.46. Checklista finns på Teams. Om eleverna missat något/några läxförhör uppmanas de till att ta igen detta på någon av de stigtider som erbjuds under v.43 eller v.45. 

Engelska: Ingen läxa men öva gärna extra på läs- och hörförståelse. 
 

Prov hösten 2021 
 
Oktober 2021  
 
Vecka 43 
27/10 Svenska (tidningstexter). Översikt och “hjälp inför provet” finns på Teams. 

November 2021 
 
Vecka 45 

8/11 Hörförståelseprov (engelska) 
10/11 Matematikprov 
12/11 Läsförståelseprov (engelska) 
 
Vecka 46 

17/11 Spanska 

17/11 Tyska (muntligt – görs i smågrupper. Fortsätter även kommande lektioner) 
 
Vecka 47 

26/11 Religionsprov 7A och 7B 

December 2021 
 
Vecka 48 
 
Viktiga datum under höstterminen 2021 
25-29/10 Temavecka (vecka 43) 

1-5/11 Lov (vecka 44) 

3/12 Studiedag 

9-15/12 Tema (vecka 49/50) 

16/12 Innefotbollsturnering 

17/12 Julavslutning Matteus 10.00 
 

Trevlig helg! 
/Sofie, Sophia, Anna, Eva och Joel 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 33 år 7

Veckobrevet mejlas till vårdnadshavare. Se din inkorg.  Appen  En ny app är under utveckling. Under tiden appen är under utveckling så kan du…