Vecka 42 år 8

Hej! 

 
Ansökan inför år fyra 

Vi vill påminna vårdnadshavare som har barn födda 2011, eller vårdnadshavare som har bekanta med barn i den aktuella årsgruppen, att det nu är hög tid att ansöka om elevplats inför höstterminen år 2021 på Jönsbergska Idrottsskolan. Sista ansökningsdag är fredagen den 30/10. 
 
Under vecka 42 skickas information om antagningsprocessen ut till de sökande elever inför år fyra höstterminen 2021, som då finns registrerade i ansökningsregistret. 
 
Elever som eventuellt söker till skolan efter att information har skickats ut via brev i vecka 42, får information via mail tom sista ansökningsdag har passerat. Om sökande elever saknar  

information i brevlådan eller via mail efter novemberlovet ombeds de kontakta Jönsbergska Idrottsskolan via mail (patrik.jonsson@jonsbergska.se). Elevbesöken äger rum under vecka 46 med efterföljande informationsmöte onsdagen den 25/11. 
 
Mer information finns att läsa i brevet som skickas hem under vecka 42 eller via mejl sena ansökningar. Ansökningshandlingar finns på www.jonsbergska.se. Varmt välkomna! 
 

Temavecka 

Nästa vecka, vecka 43, är det dags för läsårets första temavecka. Temat är då IT/SO. 
Under temaveckan går eleverna i skolan mellan klockan 08.30 – 14.30. 
På måndagen kommer årskurs åtta ha en badmintonturnering. På torsdagen genomförs vår årliga späkbollsturnering. Medtag då idrottskläder. Ni hittar hela schemat på hemsidan.  
 

 
Idrott 
 
Under temaveckan vecka 43 är planen att alla årskurser ska spela en badmintonturnering. Många elever tycker om badminton och vi vill gärna fortsätta med det som en del i vår undervisning. Tyvärr går många racket sönder på grund av att elever drar och slår det i golvet och vi tvingas varje år köpa in många nya. Vi behöver hjälpas åt att vara mer rädda om racket för att vi ska kunna fortsätta spela kommande år. Böj på benen och ta upp bollen med handen! Efter höstlovet påbörjar vi ett nytt arbetsområde inom idrotten. De teman vi jobbar med är då basket, dans och gymnastik. Observera att inneskor är nödvändigt för att kunna delta i basketundervisningen. 

Besök från Svenska kyrkan 

Fredag den 16 oktober fick vi besök av Svenska kyrkan. Eleverna informerades då om möjlighet till konfirmation.  

 
Vi önskar er en trevlig helg! 
Lena, Martin, Per, Rebecca och Sandra. 
 

Läxor och prov 
 
Tyska: Läxa till vecka 45. Rätta ditt prov genom att skriva om provet i det nya exemplaret som delats ut på lektionstid. Skriv också om din text i provet och försök rätta och utveckla din text. Ta inspiration från de kapitel vi arbetat med. Ta även inspiration från exempeltexten som delats ut under lektionstid och som även är delad på Teams. Du ska dock skapa din egen text och inte bara skriva av! 

Engelska 

Silvies grupp: Vi arbetar fortfarande med läs och hörförståelse. Vecka 45 har eleverna ett test på området. Vi övar inför det här i skolan.   
Luisas grupp: Oregelbundna verb.   

Svenska: vecka 45 – 46. Muntliga presentationer, musikanalys. 


Viktiga datum  

Vecka 43: temavecka 
Vecka 44: höstlov 
18 november: föräldraråd 
4 december: studiedag 
Vecka 50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 december: Lucia och rörelseverk 
Vecka 51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 december: innefotbollsturnering 
18 december: julavslutning 
21 december: studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta