Vecka 43 år 4

Hej, 
 
Denna vecka har eleverna jobbat mycket med IT och media. De har fått arbeta med grunder i dataanvändning och jobbat med reklam. Veckan avslutades med att eleverna spelade in en egen reklamfilm, där de fick briljera med sina skådespelartalanger. Under veckan har de även haft en badmintonturnering och en spökbollsturnering. Eleverna har genomfört veckan på bästa möjliga sätt och får nu ta ett välförtjänt höstlov. Veckan efter lovet läser eleverna enligt ordinarie schema. Då börjar vi även nya perioder i idrotten, där fokus ligger på gymnastik, dans och basket. 

Busskort  

Alla som använder busskort bör vara noggranna med att ta ur kortet ur etuiet innan det läses av i terminalen. Skulle kortet ligga tillsammans med bankkort kan det vara så att pengar dras vid avläsningen istället för att busskortet används. 

Läsläxa 
Vi kommer efter lovet börja med läsläxa och stavning.  
Eleverna kommer läsa en modern version av den gamla klassiker “Pojken och Tigern som handlar om pojke och en katt som ger sig ut på en resa genom Sverige. Under tiden vi läser boken kommer era barn arbeta med Sveriges geografi på So-lektionerna med Dennis. Tanken är att boken ska ge dem en större inblick i Sveriges landskap och Sveriges miljöer samtidigt som de tränar sin läsförmåga.  
Jag kommer kopiera ett kapitel i veckan och skicka hem måndagar till 4B och tisdagar till 4A och sen ska de redovisa sin läxa måndagen/tisdagen veckan efter.  Vi kommer även läsa högt i skolan för att hinna läsa ut boken innan jul, be era barn berätta vad som hänt innan de börjar läsa det kapitlet ni har fått hem. 

De ska läsa hemma två gånger i veckan högt för er.   
Era barn är på olika nivåer och ni hemma får avgöra mängden text de läser, de kan läsa hela kapitlet själva eller varann rad, varannan sida eller mindre stycken. Det viktiga är att era barn läser högt och träna sin läsförmåga. Diskutera gärna kapitlet hemma.  

Stavning 
De kommer även ha 12 ord som de ska träna på att stava hemma. Orden kommer finnas i teams men även i veckobrevet tills vi kommit igång med allt digitalt.  
Orden kommer vi arbeta med i skolan och sen befästa hemma. 

 1. varit 
 1. horn 
 1. tjuv 
 1. huvud 
 1. bråkat 
 1. medan 
 1. trevlig  
 1. blivit 
 1. skidor 
 1. styrde 
 1. ätit 
 1. sjö 

 
 
 
Läxor: 

Matematik: Nu har vi börjat med multiplikation på mattelektionerna, därför kommer vi ha ett stående veckoförhör. Eleverna kommer att förhöras på multiplikationstabellerna 1-9. 

Engelska: Ingen läxa. 

Prov 

Oktober 2020 

November 2020 

December 2021 

Januari 2021 

Februari 2021 

Mars 2021 

April 2021 

Maj 2021 
 
Viktiga datum 
Vecka 44: höstlov 
18 november: föräldraråd 
4 december: studiedag 
Vecka 50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 december: Lucia och rörelseverk 
Vecka 51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 december: innefotbollsturnering 
18 december: julavslutning 
21 december: studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta