Vecka 43 år 8

Hej! 

 
Idrott 
 
Efter höstlovet påbörjar vi ett nytt arbetsområde inom idrotten. De teman vi jobbar med är då basket, dans och gymnastik. Observera att inneskor är nödvändigt för att kunna delta i basketundervisningen. 

Gällande Östgötatrafiken 

Vi har fått information om att det ibland dras pengar från bankkortet när man blippar sitt busskort. Det beror på att busskortet och bankkortet ligger för tätt tillsammans när busskortet scannas. För att undvika detta måste man alltså ta ur busskortet från plånboken eller mobilfodralet när man blippar kortet. 

 
Vi önskar er en trevlig helg och ett trevligt höstlov! 
Lena, Martin, Per, Rebecca och Sandra. 
 

Läxor och prov 
 
Tyska: Läxa till vecka 45. Rätta ditt prov genom att skriva om provet i det nya exemplaret som delats ut på lektionstid. Skriv också om din text i provet och försök rätta och utveckla din text. Ta inspiration från de kapitel vi arbetat med. Ta även inspiration från exempeltexten som delats ut under lektionstid och som även är delad på Teams. Du ska dock skapa din egen text och inte bara skriva av! 

Efter lovet kommer vi vid några tillfällen jobba med digitala hjälpmedel. Du har därför fått ett mejl innehållande en länk och instruktioner. Följ länken och instruktionerna för att skapa ett konto på “Duolingo” och för att ansluta till Herr Langers klassrum. Skapa kontot senast till måndag vecka 45.  
OBS! Länken och instruktionerna för att skapa ett konto är också delat på Teams.  

Engelska 

Silvies grupp: Vi arbetar fortfarande med läs och hörförståelse. Vecka 45 har eleverna ett test på området. Vi övar inför det här i skolan.   

 
Luisas grupp: Under senaste veckorna har vi jobbat med grammatiken och har sett och diskuterat filmen Billy Elliot. På måndag vecka 45 kommer vi att sammanfatta uppgiften och på tisdag och fredag kommer vi att göra skrivuppgift kring ämnet.  På Teams finns ett dokument med länkar till olika grammatikövningar för ni ska träna själva lite extra med grammatiken. 

Svenska: vecka 45 – 46. Muntliga presentationer, musikanalys. 

 
Viktiga datum  

 
Vecka 44: höstlov 
18 november: föräldraråd 
4 december: studiedag 
Vecka 50: Temavecka torsdag-fredag. 
11 december: Lucia och rörelseverk 
Vecka 51: Temavecka måndag-onsdag. 
17 december: innefotbollsturnering 
18 december: julavslutning 
21 december: studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta