Vecka 46 år 5

Hej elever och föräldrar 

Föräldraråd  

Föräldrarådet som skulle ägt rum onsdagen den 18/11 ställs in p.g.a. rådande omständigheter. Frågor/funderingar som skulle lyfts på mötet mailas istället till: patrik.andersson@jonsbergska.se utav respektive rådsrepresentant. 

Teams 

Under bastiden idag har eleverna fått ladda ner appen Teams på sina telefoner. Vi gör detta som en förberedelse om det skulle bli en nedstängning av grundskolorna i Sverige. Då kan vi fortfarande ha undervisning online för eleverna. I dagsläget ser vi inga indikationer på det men läget kan förändras så framtiden är oviss. 

Träningskläder 

Under onsdagen den 18 november åker äntligen de efterlängtade träningskläderna in på tryckeriet och vi hoppas att produkterna ska levereras till oss på skolan kort därefter för vidare utlämning till alla er som beställt något från årets kollektion. Vi har däremot inte fått något bekräftat leveransdatum från Stadium och kan av den anledningen inte gå ut med något sådant datum ännu. Mer informationen kommer i veckobreven när vi har något nytt att meddela på den fronten. Dessvärre kommer en del produkter att dröja för leverans från Adidas, som levererar produkterna till Stadium, då de ligger efter i sitt arbete p.g.a. följderna av Corona. Vi beklagar givetvis detta då vi är medvetna om att träningskläderna brukar vara ett uppskattat inslaget paket under julgranen i många hem, men hoppas att det finns förståelse för detta i dessa tider som råder. Vi gör vårat yttersta för att ni som väntar på era beställningar ska få ut dessa så snart som möjligt! 

Klassaktivitet 5A  

Då Corona ställer till det för terminens klassaktivitet med föräldrar kommer 5A ha en klassaktivitet på skoltid istället, för att tjäna in pengar till klassen. Fredagen den 20e november kommer föräldrarna i trivselgruppen att hålla i ett träningspass på idrottslektionen. Under passet kommer eleverna få göra ett Burpee-race under 5 min, där det gäller för eleverna att göra så många burpees de klarar av på utsatt tid. Elevernas sammanlagda antal kommer läggas ihop och delas på antal elever (26) för att få fram ett resultat per elev (1 burpee = 1 krona). Ni föräldrar får sedan möjlighet att swisha in summan för ert barn, detta för att bidra med pengar till klasskassan. Efter burpee-racet kommer eleverna avsluta träningspasset med lite klasshäng och äta glass/bulle.   

Hur mycket som ska swishas in, samt swishnummer kommer i veckobrev för v47.  

Ämnesuppdatering So  

Nu har vi börjat med samhällskunskap och vårt första område är samhällsresurser, fördelning och ekonomi.  Denna vecka har vi arbetat fram till s.55 i so-boken. Har man varit sjuk är det bra att man själv tar igen det.  

Ämnesuppdatering No  

Vi har startat upp ett nytt område och arbetar med fysik på no:n. Vi har introducerat kapitel 4, som handlar om energi och ellära. Det vi har gått igenom hittills är hur elektricitet produceras med hjälp av vindkraft, vattenkraft och kärnkraft.  

Läxor          

Engelska –        

I engelska arbetar vi nu med läs och hörförståelse.  Vi tränar här gemensamt i skolan och kommer nästa vecka ha ett läs och hörprov. (Detta är inget man behöver plugga på hemma).    

Silvies grupp: Ingen läxa.   

Luisas grupp: Ingen läxa.     

Matematik      

Multiplikationsförhör på fredagar. Tabellerna 1-9.       

Prov  

Matematik – Fredag 20 november. Kapitel 2.  

   
Viktiga datum    
V.47 – 18 november klockan 18.00: Föräldraråd      
V.49 – 4 december: Studiedag      
V.50: Temavecka från torsdag      
V.50 – 11 december: Lucia och rörelseverk      
V.51: Temavecka måndag till onsdag      
V.51 – 17 december: Innefotbollsturnering      
V.51 – 18 december: Julavslutning      
V.52 – 21 december: Studiedag (kompledigt)      

Trevlig helg   

Frida, Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta