Vecka 47 år 5

Hej elever och föräldrar, 

Lucia 

Under torsdag vecka 50 är det planerat att år 5 kommer att spela in sitt luciaframförande för att under fredagen kunna visa upp det inför resten av skolan i respektive klassrum. Vi önskar att tjejerna har på sig ett linne för tärnor med tillhörande glitter kring midja och huvud och killarna har på sig en stjärngosseskrud. För killarna utesluter vi stjärngossestruten på huvudet och stjärnan i handen. Till tärnorna har vi på skolan även stearinljus. 

Stafettdans 

Som vi nämnde i förra veckobrevet håller eleverna nu på med en stafettdans på idrottslektionerna. Nu finns även en video uppe på varje klass stafettdans, så eleverna både har möjlighet att träna extra men även visa upp hemma, av det vi gör på lektionerna. Videon hittar eleverna i mappen Idrott 2009 på Teams.  

Klassaktivitet 5A  

Eleverna har under dagen utfört Burpee-testet. De gjorde väldigt bra ifrån sig och kom upp i 90 burpees per elev på 5 min (1 Burpee = 1 Krona). Eleverna tackar för de goda chokladbollarna och festisarna som det bjöds på efter racet.  

Ni föräldrar i klass 5A swishar alltså in minst 90 kr för ert barn till Lillemor på nummer – 0702731256.  

I Swishen skriver ni Burpee-race samt ert barns namn. 

Utmana gärna er själva och se om ni gör fler Burpees än eleverna 😉 

Ämnesuppdatering So  

Nu har vi börjat med samhällskunskap och vårt första område är samhällsresurser, fördelning och ekonomi.  Denna vecka har vi arbetat fram till s.61 i so-boken. Har man varit sjuk är det bra att man själv tar igen det.  

Nästa vecka får alla ut en checklista inför so-provet måndag v. 50. All info läggs även ut på Teams. 

No 

Vi har börjat med en reflektionsuppgift som eleverna ska fundera på vilken typ av energiform som de använder sig utav under en vardag. I uppgiften har de även fått reflektera över vilken påverkan deras energianvändning kan ha på miljön. 

Läxor          

Engelska –        

I engelska har vi arbetat med läs och hörförståelse och även haft test på det. Resultaten kommer att läggas ut i Nova.  

Silvies grupp: Eleverna ska kunna glosorna muntligt och skriftligt och kunna läsa och översätta texten på s. 22. (kap 5 – What kind of tv shows do you get here?)  

Luisas grupp: Jobba med arbetsbladet “Verb to be: Simple Present” som eleverna har fått under passet. Arbetsbladet ligger också på Teams.  

Matematik      

Multiplikationsförhör på fredagar. Tabellerna 1-9.       

Lucia –  

Eleverna behöver träna lite extra på låtarna Sankta Lucia och Så mörk är natten. Luciahäftet med alla låter finns att hitta i mappen musik på Teams. 

Prov  

 So – måndag 7 december.  

   
Viktiga datum 
V.49 – 4 december: Studiedag      
V.50: Temavecka från torsdag      
V.50 – 11 december: Lucia och rörelseverk      
V.51: Temavecka måndag till onsdag      
V.51 – 17 december: Innefotbollsturnering      
V.51 – 18 december: Julavslutning      
V.52 – 21 december: Studiedag (kompledigt)      

Trevlig helg   

Frida, Haggis, Johan, Silvie och Victor 

0 Shares:
Du kan även uppskatta