Vecka 47 år 7

Hej! 

Skolan rullar vidare och nu när vi närmar oss terminsslutet så kan det vara en del uppgifter att lämna in och prov att läsa på till. Hjälp gärna era barn att planera lite extra och pusha dem att ta ifatt det som missats vid eventuell frånvaro. Nedan följer en uppdatering ihop med läxor i flera ämnen. Våra ungdomar har bra koll på var de hittar material i teams och är det något man behöver veta eller få svar på så uppmuntrar vi dem att mail oss så svarar vi så fort vi kan. 

Läxor och uppdateringar i ämnen 

IdrottMåndagen 23 november (7b) och onsdagen 25 november (7a) behöver eleverna inte ha med sig idrottskläder. Vi kommer då att genomföra lektioner kopplat till det värdegrundsarbete inom idrotten, som vi startat upp detta läsår. 

Spanska: Inlämning av de två sevärdheter man skrivit om i turistbroschyren på onsdag v.48. Om man känner att man ligger efter med arbetet är man välkommen på stugan. På måndag 23/11 finns Luisa där och på tisdag 24/11 finns Tapia där, välkomna! 

Tyska: Du ska ha gjort en skriftlig planering av ditt skrivarbete. Se ABB “Genau 2 – Frohe Weihnachten” på Nova. ABB:n samt ett frashäfte med förslag på vad som går att uttrycka, med hjälp av kapiteltexterna, har också delats ut i pappersform. Planeringen görs på svenska. Det ska vara klart till måndag vecka 48. Vi fortsätter också parallellt med muntliga tester, kopplat till ABB 1. 

Engelska: Patrik och Katjas grupp har läxa till fredag v.48 – finns utlagd på Teams. 

Svenska: På svenskan kommer eleverna arbeta med att göra en muntlig framställning. Inför denna framställning behöver eleverna förbereda sig genom att läsa en bok. Boken ska de sedan använda sig av genom att ta ut centrala delar i handlingen samt argumentera och diskutera. Boken kommer läsas på skoltid men ska vara utläst fredagen den 27 november (vecka 48).  
Eleverna har fått välja om de vill lyssna eller läsa en bok vid detta tillfälle, vi har diskuterat fördelar och nackdelar med båda sätten under lektionstid. Skolan har i inga inlästa böcker men däremot finns ljudböcker gratis på bland annat Sveriges Radio.  

https://sverigesradio.se/sok?query=drama+f%C3%B6r+unga

https://sverigesradio.se/sok?query=anne+frank

Matematik: Eleverna följer sin planering, kapiteltest på fredagen. 

NO:. De elever som varit frånvarande och inte lämnat in uppgiften om design (tid för arbetet är motsvarande två lektionspass, dvs 120 minuter) behöver göra det så fort de är friska igen – arbetet kan med fördel genomföras på stugtid. 

Eleverna ska göra ett arbete om tekniska system på lektionstid v48-49, det ska lämnas in på tisdag v49. Är man sjuk så finns genomgången av tekniska system på teams, samt ett häfte som man kan hämta hos mig och man kommer även att kunna hitta uppgiften där på tisdag. Häftet finns även på ljudfil på följande sida: https://www.ovningsmastaren.se/ovningsmastaren/index.php/book/index/182 

SO: Eleverna arbetar med kristendomen. Prov för 7A den 26/11 och prov för 7B 27/11.  

Trevlig helg önskar vi handledare i år 7.   

/Patrik, Lisen, Joel och Alex   

  
Viktiga datum 
4 dec: Studiedag.  
11 dec: Luciafika efter lunch 
v.51: Temavecka måndag-torsdag, (OBS! Kl. 9.00 – 15.00).   
17 dec: Avslutningsceremoni i respektive basrum. 
18 dec: Kyrka utgår, jullov  

21 dec: Studiedag (kompledigt). 

0 Shares:
Du kan även uppskatta
Läs mer

Vecka 23 – år 7

Hej alla elever och föräldrar! Nedan följer information för återstående dagar av terminen. Volleybolldag 8 juni – klockan…